Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş SON DAKİKA: Kayserispor Beşiktaş maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU

        Bu hafta iki tane maç oynandı. Öyle iki karşılaşma ki araya karbon kağıdı koy, hiç farkı yok birbirinden. İki şampiyonluğa oynayan takım ile düşme hattında oynayan iki takımın 90 dakikası... Antalyaspor daha katı defans yaptı. Kayserispor, onlara göre biraz daha oyuna girdi. Ama futbolu böyle oynarsanız kazanma şansınız azalıyor. Buradaki kilit olay, defans yapan takımın gol yemesi. Gol yiyene kadar inanılmaz direnç gösteriyorlar.

        2

        Kayserispor da dün iyi dayandı. İlk penaltı tartışılabilir. Zaten bunu da Kayserispor'un genç kalecisi kurtardı. İkincisi ise tartışmasız penaltı. Kayserisporlu oyuncu, Beşiktaşlı futbolcunun bileğine basıyor. Hem de gereksiz yere... Siyah-beyazlı oyuncu topu ayağından çıkarmış, sen gelip ayağına basıyorsun. Zaten Kayserispor bu golden sonra ailece Beşiktaş'ın üstüne gidince kontradan golü yiyor.

        3

        Liderlik mücadelesi girince hem Galatasaray'da hem Beşiktaş'ta oyun gerginliği var. Bu futbolcuların rahat hareket etmelerini engelliyor. Ama bu gerginlik çok erken. 21 takımlı bir lig oynanıyor. 3-4 maç üst üste kazanan yukarı çıkıyor, kaybeden aşağı iniyor. Sanki yüksek binalardaki hızlı asansörler gibi...

        4

        İyi mücadele oldu, tamam. Peki kalite var mıydı? Hayır... İnşallah bundan sonra böyle maçlar seyretmeyiz. Ne önceki akşam oynanan Antalyaspor-Galatasaray ne de dün akşamki Kayserispor-Beşiktaş maçları gibi. Son dakika oyundan atılan Kayserisporlu futbolcuları anlamak mümkün değil. Rakibin Beşiktaş değil ki. Sen düşmemeye oynayan bir takımsın, bu maç bitti. Bundan sonra oynanacak maçlara odaklan... Bunlar nasıl profesyonel anlamak mümkün değil.

        5

        AHMET ÇAKAR

        Beşiktaş kazandığında lider olacaktı ve ligin dibinde olan takımla oynuyordu. Beşiktaş asla iyi oynamadı. Ama Kayserispor çok kötü oynadı. Düşmenin bir numaralı adayı onlar. Beşiktaş'a baktığımızda aslında kazandığı penaltılar dışında da fazlaca pozisyonu yok. Kayserispor kapandı, Beşiktaş açamadı. Bir takımı nasıl açarsınız.. Sıfıra inersiniz, yayarsınız ya da adam eksiltip aralara pas yaparsınız.

        6

        Beşiktaş dün gece bunların hiçbirini yapamadı. Alan sağına verdi, o soluna verdi, sağdan soldan anlamsız ortalar ve tabii ki Aboubakar gibi kaliteli bir golcünün olmaması da bu kısırlığa etkili oldu. Oyun kitlendikçe kitlendi. Üstelik Beşiktaş ilk yarıda bir penaltı da kaçırdı. Belki o penaltı gol olsa, Kayserispor oynamak zorunda kalacak ve Beşiktaş farka gidebilecek.

        7

        Kilit 88. dakikaya kadar sürdü. Seyreden hemen herkes '0-0 bitiyor' diyordu ama sahneye VAR hakemi çıktı. Oyunun normal akışında hiç kimse penaltıyı fark etmedi. Ama penaltıydı. Beşiktaş'ın en iyilerinden biri N'Koudou Beşiktaş'ı öne geçirdi.

        8

        Aslında futbol çok tuhaf bir spor. O oynamayan, golü düşünmeyen Kayserispor, uzatmalarda bir frikik kazandı. Yer müthiş idi, vuruş da iyiydi ama Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin Beşiktaş'ı ipten aldı. Dün gece kimse penaltılara bahane bulmasın. İkisi de kesin penaltı. Hele son dakika penaltısı mutlak doğru. Aynı penaltıyı Fırat Aydınus birkaç yıl önce, Fenerbahçeli Isla'ya da vermişti.

        9

        ALİ GÜLTİKEN

        Antrenmanlarda hücum organizasyonu çalışırken bir savunma kurgusu oluşturup, tek kale oyun oynatırsınız... Savunmadaki oyunculara da kaptığınızı çok fazla topa dokunmadan ileriye vurun dersiniz ki atak çalışması yapan takım devamlılığını sağlayabilsin... Dün akşam Beşiktaş, Kayserispor'a karşı aynen bu tarifle oynadı. Maçın tamamında rakibini kendi yarı alanına değil ceza sahasının içerisine hapsedip o bölgede pozisyonlar bulmaya çalıştı. Oyunun genelinde rakibini bu bölgede tuttu. Kendisi de topun yaklaşık yüzde 80'ine sahip olarak etkili bir şekilde oynadı.

        10

        Ama işi ceza sahasının içerisinde pozisyona çevirmekte istediği ölçüde karşılık bulamadı. Bunda Kayserispor'un ister tır, ister tren, ister otobüs deyin savunma bloğunu kalenin önüne çekmesinin büyük etkisi var. Oynamaktan ziyade durdurmayı denediler. Çok fazla oyuncuyla kalabalık bir şekilde bu bölgede kalarak gol yemeden maçı götürmeye çalıştılar ki bunda da başarılı oldular. Tabii ki Vincent Aboubakar gibi etkili bir merkez santrforunun olmamasının yanında Ghezzal gibi bir oyun aklının da yokluğunu Beşiktaş ciddi şekilde bu maçta hissetti.

        11

        Orta alanda Mensah'la oynama düşüncesi de bu kadar kapalı defansta karşılığını bulmadı. Çünkü Mensah alan oyuncusu, topla dripling yapan bir oyuncu ama bu kadar sıkışık defanslarda zorlanması normal. Kaçırdığı erken penaltı doğal olarak Mensah'ı oyundan da kopardı. Fakat Beşiktaş'ın oynama inadından vazgeçmeyişi, kazanma inadı, oyunu kanatlardan zorlama isteği N'Koudou'nun ayağından kazandığı penaltı ile karşılığını buldu. Hasic'in bulduğu ikinci golle de maç boyunca ortaya koyduğu liderlik isteğine ulaştı.

        12

        BİLAL MEŞE

        Beşiktaş’ın kadrosuna bakıyorum, valla eksiklerine karşın iyi oynuyor. Artı ofansta çoğunluğu yakalıyor, sadece rakiplerin savunma kilidini açmayı beceremiyor! Geç olsa da açıyor, açmasına da taraftarlarına çile çektiriyor çile! Yani, eksiğe - gediğe fazla sığınmamak gerekir, çilingirlerin iş başı yapması lazım! Beşiktaş ilk yarıda kili açma şansını bir kez yakaladı, o da penaltıdan. Peki kardeşim, Mensah’ın sicili bu anlamda kabarık! Niye o kullanır, anlamıyorum arkadaş! Lopes, niye penaltıya itiraz eder, maç bittikten sonra çift sarıdan kızarır, nasıl profesyonelsin! Bak arkadaş, o pozisyon sabaha kadar tartışmasız penaltı, izle anlarsın! Ceza alanı içinde öyle rakibine bodoslama girersen, isyan etmeyeceksin!

        13

        OKTAY DERELİOĞLU

        Beşiktaş belki ilk dakikalarda kazandığı penaltıyı gol çevirse maçın gidişatını değişebilirdi. Çünkü karşısında 11 kişiyle kapanan ve sadece savunmayı düşünen bir Kayserispor vardı. Buna karşın Beşiktaş da hiç üretemedi. Kayseri çok gömüldü, 'gel' dedi Beşiktaş'a ama Beşiktaş'ın gidecek hali yoktu. Atiba, Mensah, Josef hiçbir şekilde hareket edemedi. Fiziki anlamda güçsüz bir Beşiktaş vardı sahada. Kenarlar da hiç çalışmadı. Rossier ve Nsakala hiç gelemedi kanattan.

        14

        Ceza sahasına kümelenen takımı kenarlardan açarsın ama o hamle gelmedi bir türlü. Eğer VAR sistemi olmasa bu maç 0-0 bitecekti. Miguel Lopes itiraz ediyor bir de. Pozisyon net penaltı! Bir savunmacı orada niye kayar! Kayserispor gibi takımları anlayamıyorum. 1 puanı alsan ne olacak! Ne avantaj getirecek? Böyle bir Beşiktaş'ı bulmuşken bu maçtan 3 puan almalılardı. Beşiktaş sonuç olarak, büyük takım kimliğiyle çok kötü oynadığı bir maçı kazanmasını bildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ