Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "Fizik, kimya sıfır: Otur!"! Kayserispor - Galatasaray maçı yazar yorumları: "Fatih Terim için sözün bittiği yerdeyiz" - Galatasaray Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: FATİH TERİM ACABA NE DÜŞÜNDÜ?

        Galatasaray’ı bu maçta analiz etmek zor. Çünkü hiçbir ikili için uyumluydu diyemeyiz. Muslera stoperle, stoper stoperle, onların ikisi de Assunçao ile… vs. Hiçbir ikili birbirleriyle ilgili bir oyun ezberi ortaya koyamadı. Duruşlarında bir sorun yoktu belki ama oyunun iki yönünde de topla ilişkileri felaketti.

        2

        Bütün bunların daha da büyük bir soruna dönmesi oyunun merkezinin Emre'nin çabası dışında tamamen bozuk olmasından. Assuncao henüz bu yükü kaldırabilecek gibi durmuyor. Zaten Taylan da en iyi halinde değil. Peki nasıl oluyor da Terim bu planın işleyeceğine ikna oluyor? Attamah, İbrahim ve Mensah gibi 3 canavar karşısında? Assuncao etrafı bu kadar bilinmez performansla doluyken, merkezi bu yaşta ve fizikle nasıl doldursun? Nasıl? Gerçekten anlamak zor. (FANATİK)

        3

        ÖMER ÜRÜNDÜL: GALATASARAY İÇİN ÜMİT KIRICI YENİLGİ

        Alanyaspor mağlubiyetinden sonra dün geceki ağır yenilgi ve sergilenen futbol Galatasaray açısından bundan sonrası için ümit kırıcıydı. İlk 30 dakika Galatasaray oyunu domine etti. Ataklar organize değildi ama baskıda çok sayıda korner kazanıldı.

        4

        Galatasaray ikinci yarıya skoru değiştirmek için hızlı başladı. Ama penaltıdan gelen 3. golle bütün saha içi dengeler ev sahibi ekibe geçti. Sonra Galatasaray yüklendi ama bir netice elde edemedi. Galatasaray'da ciddi sorunlar var. Mostafa kendine iyi bakmadığı için fizik olarak yokları oynuyor.

        5

        Fatih Terim'in yerinde olsam birçok temel eksikleri olsa da Ömer Bayram'a çok daha fazla şans veririm. Kerem de çok erken havaya girmiş. Bunlar hiç iyi görüntüler değil. Dün gece tek beğendiğim isim ilk defa oynamasına rağmen genç Assunçao'ydu. (SABAH)

        6

        ŞANSAL BÜYÜKA: FİZİK, KİMYA SIFIR: OTUR

        Şimdi Galatasaray sarsılınca, dağılınca, zor durumda kalınca, elinden tutup kaldıracak, takımı toparlayacak bir usta, bir tecrübe var mı? Kabul edelim ki, Galatasaray bu gençleştirmeyi çok “hesapsız- kitapsız” yaptı, takımda tek “patron” bile bırakmadı. Şimdi çok ağır biçimde bu yanlış planlamanın bedelini ödüyor.

        7

        Galatasaray‘ın genç kadrosu henüz “emekleyen” yavru aslan gibi... Ava gidecek durumda değiller. Ancak ava giderken avlanıyorlar. Bu gençliğin, hadi tecrübesi yok ama isyanı niye yok, bunu anlamak mümkün değil... Galatasaray gençleşince fizik gücü artar sandık, yanılmışız. Üstelik takımın kimyası bozuldu. Fizik sıfır, kimya sıfır, çaktın... Nasıl maç kazanacaksın?

        8

        Hikmet Karaman bu ülkenin kendini yenileyen, geliştiren bir - iki hocasından biri... Daha da kötüsü: Galatasaray kaybeder ama rakip seyirciye “oley” çektirtecek kadar “aciz” duruma düşmez. Galatasaray için, Fatih Terim için sözün bittiği yerdeyiz. (MİLLİYET)

        9

        BÜLENT TİMURLENK: YOKSA EZBERİN...

        Fatih Terim, dün rotasyon kabul edilemeyecek bambaşka ve acayip bir 11 ile mağlubiyete davetiye çıkardı. Bir takımın sisteminin olabilmesi için onu uygulayan bir ideal 11'i, uzun maratonda da dublörleri olmalı. Her maç bir film ama bir sezonda her maç bir tiyatro temsili. Sahnede bir senaryonuz, sahada bir sisteminiz olacak. Sahnede bir kadronuz, sahada bir ideal 11'iniz olacak. Sahnede bazen ustalara, bazen gençlere doğaçlama imkânı verecek kadar sağlam bir senaryonuz olduğunda oyununuz şaşırtacak. Sahada da kemik kadronun baş artistleri doğaçlama yaparken, kulübeden gelenler rolün, oyunun hakkını verecek.

        10

        Taraftarı önünde Alanya maçında 46. dakikada skor 0-0 iken 3 oyuncu değiştiren Galatasaray, dün 2-0 gerideyken ikinci yarıya yine 3 değişiklikle başladı. Değişen bir şey yoktu… Lazio maçındaki bir doğruyu, ligdeki iki yanlış aldı götürdü… Rakibine oyununu kabul ettirmek istiyorsan, oyununu bu ülkeye ezberletmen lazım. Futbolda sistem budur... (SABAH)

        11

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: TERİM'LE AÇILAN DEVİR ONUNLA KAPANIYOR

        Fatih Terim, 96'da G.Saray'ın başına geldiğinde o zaman ligdeki 18 takımın yarısından fazlasında yabancı teknik direktör vardı. Onun başarıları, takım kapılarını ardına kadar Türk teknik adamlarına açtı. Fatih Terim ile ardına kadar açılan "Türk teknik adam tercih edelim" mottosu yine Fatih Terim ile kapanma noktasında. Montella'nın yaptığını Türk teknik adamlar yapabilir miydi? Milli takımda son 3 hoca tercihinin 2'si yabancı. Kendini tekrarlayan, sıfır gelişimle 'idare eden' Türk hocalar için yolun sonuna geldik. Fatih Hoca açmıştı bu yolu, şimdi onunla kapanışa gidiyoruz.

        12

        Tudor'un harika bir mühendislikle kurduğu takımın mirası 2 şampiyonluk getirmişti. O günden bu yana 50 tane oyuncu alındı ve bir (rakamla: 1) tanesi bile satılamadı. Kadro kalitesi gün geçtikçe eridi. Bugün isim vermeye lüzum yok ama G.Saray'da oynaması mümkün olmayan futbolcular kadroda.. Bu kadro kalitesi ile olacak olan budur. Yeni bir oyun geliştirecekseniz de o stratejide ısrar etmelisiniz. Plan yok, stratejiye uygun davranış yok, mühendislik yok, kalite yok.. Ne var peki? Unutulmaz anılar ve geçmişten gelen harika bir kredi. Yeter mi? Nereye kadar? Kayseri başından sonuna hak ettiği rahat bir galibiyet aldı. (HABERTÜRK)

        13

        ALİ GÜLTİKEN: ETKİSİZ ELEMANLAR TOPLULUĞU GİBİYDİ

        Galatasaray adına istatistiğin bir kez daha futbolda işe yaramadığı bir akşam oldu. Topa sahip olmak ile oyuna sahip olmak farklı şeyler. G.Saray topla daha çok oynadı ama saha içinde olan performansa bakınca gördüğümüz şey ise etkisiz elemanlar topluluğu. Yaparmış gibi davranmak tabiri dün akşam Galatasaray oyununda karşılığını buldu. Oyuna öyle bir sahip oldular ki Galatasaray maçın hiçbir bölümünde, bu maçı kazanabilirim hissini yaşamadı. Daha doğrusu Kayserispor yaşatmadı.

        14

        Son 4 maçta kaybedilen 10 puanın son halkası olarak düşündüğümüzde Galatasaray adına büyük bir yıkım gibi görünüyor. Galatasaray'da elle tutulabilecek çok fazla bireysel oyuncu performansı da göremedik. Oğulcan'ın ilk yarıda bir iki denemesi dışında Galatasaray'ın en etkisiz oynadığı maçlardan biri oldu. Hücum için Galatasaray çözüm üretebilir ama bu savunma zaafları onlara çok ağır faturalar çıkardı, bundan sonra daha da çıkaracak gibi görünüyor. (SABAH)

        15

        EBRU KILIÇOĞLU: SAHA DURUMU: KARIŞIK

        Galatasaray, Kayserispor karşısına ‘temize çekilmiş’ olarak çıkıyor. Bugüne kadar forma giyen isimlerin bir kısmı İstanbul’da bir kısmı da kenarda… İşin süslü başlığı ‘dinlendiriliyorlar’ dese de, alt yazısı ‘gözdağı’ diyor aslında. Galatasaray’ın bu yeni sürümü, ilk düdükle beraber ‘epik hata’ mesajı veriyor. Zira baskı yapması, pozisyona girmesi, rakibini yorması beklenen taraf Galatasaray’ken, tam tersi oluyor.

        16

        Galatasaray’ın baskısı skoru değiştirmeye yetmiyor. Sezon başında, işleri oturtmaya çalışırken farklı mağlup olmanın tabii ki telafisi olacaktır. Ama futbolcusundan teknik ekibine bu ‘çaresizce’ mağlubiyet; fena halde ‘Saha durumu: Karışık’ mesajı veriyor... (CUMHURİYET)

        17

        LEVENT TÜZEMEN: NE ZAMAN BAL YAPACAKLAR ACABA?

        Fatih Terim'in hayalleri ile Galatasaray'ın sahadaki gerçekleri uyuşmuyor. Ve o gerçekler; "Bu Galatasaray şampiyonluğa oynamaz" diyor. Ayrıca o gerçekler Terim'e "Şapkanı önüne koy, ben nerede hata yapıyorum diye sor?" diyor. Galatasaray kaybedebilir, ağır sonuçlar da alabilir. Asıl sorun; Galatasaray'ın belirli bir oyun anlayışı yok. Terim'in hayaliyle kurulan yeni kadroda tecrübeden çıkıp gençlik ateşinin içine bodoslama atlamanın faturasını Galatasaray ödüyor. Galatasaray gibi büyük bir kulübün adam olacak çocuğa değil, adam olmuş çocuğa ihtiyacı var. Alınan tüm gençler için yetenekli deniyor ama ne zaman bal yapacakları ise bilinmiyor.

        18

        Gençleşmiş Galatasaray'da rotasyonun şart olduğunu düşünmüyorum. Halil 22, Cicaldau 24, Berkan 23, Morutan 22, Boey 21, Assunçao ve Barış Alper 21 yaşında. Eğer bu isimler sakatlık dışında 3 günde maç oynamayacaklarsa Galatasaray'da ne işleri var? Ayrıca deplasmanda bu kadar derin rotasyon yapılmaz. Galatasaray'ın bir oyun anlayışı olmadığı gibi bazı futbolcuların da kumaşları iyi değil, kaliteleri yok ve oyun akılları yetersiz. Örneğin; Yedlin'in topa çıkarken elini açmasının bir açıklaması olamaz. (SABAH)

        19

        OĞUZ DİZER: MASADA KALDI

        Alanya yenilgisini aşırı yorgunluk ve şahsının rotasyon operasyonunu ihmal etmesine bağlayan Terim; nihayet Kayseri'de neşteri vurdu. Vurdu da! Hasta masada kaldı, maalesef kurtulamadı. Neden? Vahim neticenin püf noktası; ameliyat ekibinde pratiği sınırlı elemanların görev almış olması! Bu denli pahalı ve değerli hastayı, imparator profesör ne denli usta olursa olsun, katiyen pratisyen hekimlere emanet edemezsiniz. Etmemeliydiniz!

        20

        Galatasaray kadrosu her açıdan yer ile yeksan edildi. Aslan formasını giymek çocuk oyuncağı sanki değil mi? Hagi, Popescu gibi dünya yıldızları performansı Cicaldau ve Morutan'dan beklenirken, Okan ve Suat performansı da Assuncao'dan umuldu. Tabi Assuncao ilk golde Thiam'ı takip etmeme kabahatini işlerken, Emrah Başsan'ın attığı golde de topu kaptırdı.

        21

        53'te Thiam duran top penaltıya bir daha vurdu ve işi bağladı. Tebrikler Hikmet Karaman. Aslan mı aman da aman! Ustaların geri pas hastalığı ve yıldızların uykulu hali geçmiş sezonlardan kalan berbat bakiyelerdir. Şimdi nev bahaneleri dinleyelim ve önümüze bakalım e mi? (FANATİK)

        22

        REHA KAPSAL: FLORYA

        Galatasaray rotasyonlu bir kadroyla Kayseri deplasmanına gitti. Bu rotasyon, yaşlı oyuncular olan bir kadro için yapılır ama genç oyunculardan kurulu bir kadro için bunu tercih etmek ne kadar doğruydu. Ve de bunun sahaya yansıması nasıl olacak sarıkırmızılılar adına; bu en önemli sorulması gereken soruydu.

        Galatasaray'ın yol haritasını belirlemesi gerekir; Takım bütünlüğü yok. Takım organizasyonu yok. Rakip analiz yok. Forma adaleti yok. Taktik plan yok. Duran top kullanımı yok. Rakip savunmaya ön alan baskısı yok. Savunmadan top çıkartırken, baskı yediğinde bu baskıyı kıracak pas organizasyonu yok.

        23

        Galatasaray takımı, Lazio karşı oynadığında en önemli de fiziksel olarak karşılık veren, potansiyeli iyi olan genç ve dinamik bir kadro yapısına sahip. Bu kriz anlarını, bu yeni kadroyla aşmak için tek çözüm; çalışmak, çalışmak, çalışmaktır. Antrenmanlar bir takım için mükemmelliğe açılan yoldur. "Çok çalışarak, eksikler doğru tespit edilerek, bunların aşılacağı hem antrenman hem de oyun hafızası oluşturulacağı tek adres; Florya'dır." (FOTOMAÇ)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ