Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SON DAKİKA: Mehmet Demirkol'dan Kayserispor Galatasaray maç yorumu - Galatasaray Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Bu taktikle şampiyon olmuşlardı... Fatih Terim 4 iç oyuncusuyla 4-4-2 oynayarak 2011-12 şampiyonluğunu kazanmıştı. Bu kez daha net santrfor, Mohamed ve Falcao ile bunu yapmanın kapanan rakiplere karşı önemli bir silah olacağını düşünmüş olmalı.

        2

        Akbaba, Kılınç, Falcao ve Mohamed’le rakip ceza sahası önünde bir kare kurup, iki savunma bekini de hücuma dahil etti. Hatta Gedson’u da bu ekibe kattığını söyleyebiliriz. Cepheden iyi paslaşarak rakibi delmek bir plandı.

        3

        Oyun sıkıştığındaysa 2 santrfordan da fazlasına orta yapmak da bir kısa yoldu. Genel olarak pozisyonları kısa yoldan buldular. Eğer sağlıklı bir Feghouli 11’de olsa muhtemelen asıl plan da daha iyi işlerdi.

        4

        AHMET ÇAKAR: Galatasaray kovalıyor. Olası bir puan kaybı hem yarıştan biraz daha uzaklaştıracak hem de Belhanda krizi tekrar fokur fokur kaynayacaktı. Aslında ilk yarıya baktığımızda da bir pozisyon dışında tüm kontrol Galatasaray'daydı.

        5

        Sağdan geldiler soldan geldiler.. Çoğu zaman ortalar başarılı olmadı. Fakat ilk yarıda Galatasaray'ın saatli bombası Luyindama öyle bir top kaptırdı ki, Henrique iyi vursa Kayseri golü bulacaktı. Devre biterken Falcao tıpkı geçen hafta attığı gibi ismine yakışan müthiş bir gol attı.

        6

        Saracchi soldan ortaladı, kısmen arkası dönük vaziyette ayağının üstüyle uzak köşeye vurabilmek ancak Falcao gibi dünya starlarının eseri olur.

        7

        Galatasaray'ın attığı ilk golde topun taca çıkması falan yok. Tacı uydurdular, akabinde de gol geldi. Ama Taylan'a verdiği sarı kart doğru. Kırmızı olmaz çünkü vahim bir faul değil, ayağının üstüne basıyor ve ayrıca da son adam değil.

        8

        ALİ ECE: Falcao’nun sakatlıktan kurtulup klasını sergilemesi, Mostafa’nın gelir gelmez büyük katkı yapması üzerine Galatasaray’ın 11’de çift santrforla başlaması mantıklı bir tercihti.

        9

        Ancak Yedlin ve Saracchi gibi hemaçık hem bek oynayabilen iki ofansif kanat varken neden Fatih Terim3-5-2’yi tercih etmedi, orası enteresan. Eğer 4-4-2 dizilişinde Emre Akbaba yerine Feghouli, Onyekuru, Kerem Aktürkoğlu üçlüsünden en az biriyle başlansa 4-4-2 daha verimli oynanabilirdi.

        10

        Falcao öyle klas bir gole imza attı ki birçok Galatasaraylı o anda “Hoca iyi ki çift santrforla başlamış” dedi.

        11

        ŞANSAL BÜYÜKA: Golün imparatoru! Bu Falcao normal bir adam değil... Golcünün kralı desem, az kalır. Adam golün ve golcünün imparatoru... Nazlanmasa, saklanmasa, yeteri kadar oynasa, kim bilir Galatasaray ne goller kazanacak, kim bilir futbol seyircisi “Ne goldü ama” diye zevkten dört köşe olacak.

        12

        Oyna be kardeşim oyna... Yaşın-başın geçiyor. Yarınlarda istesen de oynayamayacaksın, bu golleri atamayacaksın. Saklanma, kaybolma, nazlanma; çık oyna...

        13

        Galatasaray, Falcao ile Mustafa‘yı daha fazla beslemek istiyorsa, Feghouli‘yi hızla kazanmak zorunda... Galatasaray üçüncü golünde de gördük ki, rakip savunmanın arasına ve arkasına çok etkili top atan bir-iki adamdan biri Feghouli...

        14

        Beşiktaş‘ın kazanmasının ardından, Galatasaray‘ın puan kaybetmesi, bir anlamda şampiyonluk yarışını kaybetmesi anlamına taşırdı. Galatasaray iki maç sonra Kayseri‘de kazanınca, Fatih Terim‘in artık slogan haline gelen o meşhur sözünü hatırladım: Biz bitti demeden bitmez...

        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ