Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS SAAT KAÇTA BİTİYOR? 2023 LGS 2. oturum kaç dakika sürüyor ve sınav kaçta bitecek?
        1

        LGS kaç dakika sürecek, saat kaçta başlayıp bitecek? Ülke genelindeki 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi LGS'ye toplamda 1 milyon 246 bin 429 öğrenci katılacak. Sınav, iki oturumda yapılacak. İlk oturumda 50, ikinci oturumda ise 40 soru adaylara yöneltilecek. Günün ilk ışıklarıyla birlikte sınava giren öğrenciler ve velileri, "2023 LGS sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor ve kaçta bitiyor?" sorusunun yanıtı araştırılmaya başladı. MEB, sınav saati ile ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı. Peki, LGS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek ve toplam kaç dakika sürecek? İşte detaylar

        2

        LGS KAÇTA BAŞLIYOR VE KAÇTA BİTİYOR?

        Sınav, iki oturum halinde uygulanacak. Saat 09.30'da başlayan sözel oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek.

        Saat 11.30'da başlayacak, matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği sayısal oturumda ise öğrencilere 80 dakika süre verilecek. İki oturum arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek. Buna göre; ikinci oturumun 12.50'de bitmesiyle LGS sınavı sona erecek.

        3

        ÖĞRENCİLER DİKKAT!

        Öğrencilerin, sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az 2 kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekiyor.

        5

        Millî Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü yapılacak merkezi sınavın giriş bilgileri yayımlandı.

        LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler; sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri ile sınav tedbirlerine ilişkin bilgilere e-Okul üzerinden ulaşabilecek.

        SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKARMAK İÇİN TIKLAYIN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ