Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin ‘Evrim Akın ile Ev Kuşu’nda duygusal anlar

        HABERTURK MAGAZİN

        SHOW TV’nin hafta içi her gün ekrana gelen ve ilgiyle izlenen programı ‘Evrim Akın ile Ev Kuşu’nun önceki gün yayınlanan bölümünde hüzün hâkimdi. Ailesiyle birlikte yaşadığı bodrum kattaki evin yenilenmesi için Evrim Akın’ın sunduğu programa başvuran 13 yaşındaki Furkan Alparslan’ın, dünyada 34 kişide görülen hastalığı herkesi üzüntüye boğdu.

        GÜNDE 17 HAP İÇİYOR

        Bir genetik bozukluk olan ‘Fanconi Bickel Sendromu’ adlı bu hastalıkla mücadele eden Furkan’a, ‘Uzun QT’ hastalığı teşhisi de konmuş. Bu nedenle gelişimini tamamlayamıyor. Düzenli bakım ve moral sayesinde kendisini daha iyi hissedebilecek olan Furkan, doğuştan yakalandığı bu hastalıklar yüzünden kalp yetmezliği, kemik erimesi, tansiyon, karaciğer büyümesi ve böbrek sorunlarıyla mücadele ediyor. Sürekli doktor kontrolünde olması gerekiyor ve tedavisi kapsamında günde 17 hap içiyor.

        ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

        Furkan’ın annesi Şehri Alparslan, programda gözyaşları içerisinde oğlunun hastalığını anlattı. 13 senedir gece uykusu uyumadığını belirten Şehri Alparslan “Oğlumun bu durumu beni çok üzüyor. Arkadaşlarıyla beraber gezip oynayamıyor. Sürekli protein ağırlıklı beslenmek zorunda. Elimizden bir şey gelmiyor. Çok üzülüyoruz” diye konuştu.

        TEDAVİSİ SÜRÜYOR

        METABOLIZMA Uzmanı Doç. Dr. Hasan Önal, Furkan Alparslan’ın sağlık durumunu değerlendirerek hastalığın karaciğer ve böbrekte şeker birikimiyle giden bir seyrinin olduğunu belirtti. Doç. Dr. Önal, “Furkan’da ‘Fanconi Bickel’ hastalığının yanı sıra sporcularda ani ölüm riski oluşturan ve ritim bozukluğu yaratan ‘QT’ hastalığını da teşhis ettik ve tedavi ediyoruz” dedi.

        Evrim Akın, Furkan Alparslan’ı eğlence merkezine götürerek onunla keyifli bir gün geçirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ