Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Meltem Yılmazkaya: ‘Bütün şarkılarımın kahramanı benim’

        ‘Güldür Güldür Show’daki oyunculuğuyla herkesin gönlünde taht kuran Meltem Yılmazkaya, bugün piyasaya çıkan single çalışması ‘Kendime Yalanlar’la müzik kariyerine merhaba diyor. Her cuma SHOW TV’de canlı yayınla kahkaha tufanı estiren ‘Güldür Güldür Show’un hayatındaki yerini “Güldür Güldür Show’da yaptığım her şey bugünü getirdi” sözleriyle anlatan Yılmazkaya, müzik çalışmalarının oyunculuğunun önüne geçmeyeceğini söyledi.

        Sesinizin güzelliğini gerek ‘Güldür Güldür Show’dan gerekse sosyal medyadaki paylaşımlarınızdan biliyorduk. Single çıkarma fikri nasıl ortaya çıktı?

        Gökhan Türkmen iki yıl önce ‘Güldür Güldür Show’a konuk gelmişti. Programda türkü söyledikten sonra birkaç yerden teklif geldi aslında ama hiçbir zaman kendimi hazır hissetmedim. Belki de cesaret edemedim. Bu süreçte besteler yapmaya devam ettim. Gökhan’la konuşurken ‘Durma artık, bir şey yapalım. Bir single çıkar bakalım ne oluyor’ dedi. Böylece single çıkarmaya karar verdim.

        O zaman ‘Kendime Yalanlar’ için nabız yoklaması diyebiliriz...

        Öyle diyerek yola çıktık ama bir şeyin tadını alınca bırakamazsınız ya bu da öyle. Çok güzel bir heyecanmış. Daha şimdiden kaptırdım kendimi, bundan sonrasını düşünmeye başladım.

        ‘PROFESYONELLİK DUYARSIZLAŞTIRIYOR’

        Oyunculuk ve müzik arasında bir seçim yaparak mı oyunculuğa başladınız?

        Profesyonellik disiplin gerektirir. Hüznü de sevinci de sonuna kadar yaşamamız gerekiyor ama profesyonellik biraz duyarsızlaştırıyor. Cesaret edemememin bir sebebi de buydu. Müzikte profesyonel olmak istemedim hiçbir zaman. Müzik benim serseri yanım olarak kalsın istedim. ‘Müzikle ilgili bir şey yapmak oyunculuğun önünü keser mi?’ diye kaygılarım da vardı. En başta oyuncuyum ve oyunculukla ilgili yapmak istediğim çok şey var. Oyunculuk hiç bitmeyecek bir yolculuk. Ama şarkılarımı paylaşmak istiyorum.

        ‘Güldür Güldür Show’da sesinizi duyduk, pek de arkadaş arasında kalmadı...

        Skeçlerde belli bir karakter oynuyorsunuz aslında, karakter şarkı söylüyor. Konser vermek benim için zorlu bir yol. Ama ‘Güldür Güldür Show’ olarak Harbiye’de çıktık ve ben orada 4 binden fazla kişiye şarkı söyledim. ‘Güldür Güldür Show’da yaptığım her şey bugünü getirdi.

        ‘DUYARLIYSANIZ HER ŞEY AŞK’

        ‘Kendime Yalanlar’da acı çeken bir kadını anlatıyorsunuz.

        Ben de öyleyim, tanıdığım acı çeken birçok kadın da böyle. Acı çeksek de acıyı çektirene bunu göstermemeye çalışıyoruz. ‘Kendime Yalanlar’da ‘Yanmadım kor değildi, ayrılık zor değildi, seninle bir gece kâr değildi’ diyor nakaratta ama öncesinde ‘Kendime söylediğim yalanlarım var’ diyor. Yalan olduğunu bilsek de güçlü duruşu bozmuyoruz.

        Şarkıların hikâyelerindeki kahraman siz misiniz?

        Şarkılarımın hepsinde kahraman benim. Şarkılarım savaşlarımın, aşklarımın hikâyesi. Duyarlı biriyseniz her şey aşk.

        ‘Hayata karşı daha özgür davranıyorum’

        Klipte biraz depresifsiniz, ‘Güldür Güldür Show’da ise komik bir kadın olarak karşımıza çıkıyorsunuz. Meltem aslında nasıl biri?

        Bu yaşıma kadar hep başkalarını düşünerek yaşadım. Hep birileri benden daha öndeydi. Son bir yıldır kendimi düşünmek zorunda hissediyorum. Eskiden daha kapalı bir yapım vardı. Önce kendi isteklerim için uğraşıyorum ve bu asla bencillik değil.

        Hayatınızda ne oldu da bu şekilde bir dönüşüm yaşadınız?

        Babamın beyninde pıhtı oluştu ve felç kaldı. Bu olaydan çok etkilendim. İnsan hayatı bir gecede değişebiliyor. Ertelemenin bir anlamı yok. ‘Şimdi değilse ne zaman’ diyorum.

        ‘Anaç bir yapım var’

        Bu yaz Venedik’e gitmişsiniz. Romantik bir şehre yalnız mı gittiniz?

        Tek başıma gitmedim. Tek başıma gittiğim tek yer Barcelona. Orada da bir grubumuz var onlarla müzik yapıyoruz. Sevgilim çok yoğun çalışıyor, tatilleri denk getiremiyoruz. Venedik’e de onun tarihi uymadığı için annemle gittim.

        İlişkide romantik biri misiniz?

        Romantik görünüyorum, pozitif ve çok sakin biriyim. İnsanlar bunu kullanabiliyor. Hep söylüyorum tersime kimse denk gelmesin. ‘Sessiz atın çiftesi pek olur’ derler ya ben ona çok inanı- yorum. İlişkimde çok emek veririm. Anaç bir yapım var. Bunun çok zararını gördüm. Sürekli verici olmak çok zarar verici.

        ‘Komedi oyuncu için bir lütuf’

        ‘Güldür Güldür Show’ bu sezon canlı olarak yayınlanıyor. İlk hafta sahnede neler hissettiniz?

        Çok heyecanlandım. Dört sezondur SHOW TV’de devam ediyoruz. İlk canlı yayında herkes çok normaldi, ben aşırı heyecanlıydım. Bütün gün papatya çayları içtim. Sonra toparladım, ikinci hafta çok daha rahattım ve seyirciden çok güzel yorumlar aldım. Canlı yayının tadı çok başkaymış.

        Ömür boyu ‘Güldür Güldür Show’da oynar mısınız?

        Oynamak isterim ama farklı kollardan oyunculu- ğunuzu beslemeniz gerekiyor. Seyirci sıkılabilir bir süre sonra ve alttan yeni jenerasyon geliyor. Çocuklar harikaydı. İnsanların karşısında olmak, yaptığınız işin beğenilmesi çok güzel. Sevdiğimiz mesleği yaparak insanların duasını alıyoruz. Komedi oyuncu için bir lütuftur.

        Neziha KARTAL /HABERTÜRK MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ