Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar "Issız adam çekeceğim film yanında halt yer"-Tuğba Ekinci

        BEGÜM ÇELİKKOL

        HABERTURK.COMMAGAZİN SERVİSİ

        Türkiye onu O Şimdi Asker şarkısı ve onun klibiyle tanıdı. Pek çok ilginç olaya imza attı. Piyasada "sinirli kadın" olarak tanınan Tuğba Ekinci bugünkü röportaj konuğumuz... 38. Altın Kelebek Ödülleri'nde ödül almak için sahneye çıkan Tarkan'a "Hülya Avşar'ın yerine sormak istiyorum. Neden okul yaptırmadın?" diye sordu. Tarkan da, "Herkes biliyor, bilen biliyor. Yorum yapmak istemiyorum. Ödül töreni bu" diye yanıt verdi. Tarkan "En çok düet yapmak istediğim sanaçısınız" diyen Tuğba Ekinci'ye yanıt vermeden, ödül de almadan sahneden inmişti. Ve bu magazin dünyasında olay yaratmıştı. Bu olay sonrasında Ekinci ile Ömür Gedik arasında sert polemikler ortaya çıkmıştı. İşte bu olayların kahramanı Tuğba Ekinci ile son zamanlarda neler yaptığını konuşmak için buluştuk...

        Klibinizi kendiniz çektiniz ve ilk kez böyle bir işe imza attınız. Nasıl oldu?

        Klip çekimleri sırasında, adını vermek istemem kimsenin ekmeğiyle oynamak olmasın, yönetmenler tartıştık. Benim istediğim gibi olmuyor. Arap bir şarkı. Radyoda ilk dinledim bu parçayı. Çok güzel bir ritmi vardı. Hemen o radyo istasyonunu aradım, haklarının nereden alındığını öğrendim. Haber beklenildi, aldım ve yaptım. Şarkının adı Yalan oldu. Altı ayda şarkıyı aldık, üç ayda Türkçe'ye çevrildi. Bu şarkıya herkesin ilgisi oldu. Kendi klibimi kendim çektim. Sözleri de ben yazdım. Çekimini bir günde yaptım. Montaj stüdyosunda oturdum, montajı yaptık. Bir dizi yönetmeni bile olabilirim...

        Ek iş olur işte...

        En büyük hayalim film çekmek. Pop corn değil. Bir sanat filmine imza atmak isterim ileride...

        Ne kadar ileride?

        Hazır olduğumda...

        Hikâyeniz var mı?

        Kadın- erkek ilişkisini anlatan bir film istiyorum. Çok fazla temas, erotizm içermeyen ama psikoloji içeren bir film olmalı. Kadın erkek huylarının benzediğini ama aslında birbirimizin aynısı olduğumuzunu anlatacağım. Sevişmeden de, öpüşmeden de aşkın yaşandığını anlatabileceğim, çok az temaslı olan bir film olacak. Issız Adam falan halt yesin...

        Klipte nelere dikkat ettiniz?

        "Tuğba yüzün çok güzel" dediler. Yüzüm var, doğal hallerim var... Şov yaptım biraz. Saç, makyaj yok... Gözlerime siyah bir kalem sürüp, ovuşturduğumu hatırlıyorum. Yönetmen olunca stresli olunuyormuş. Güzellik hikâye oldu. Bundan sonra kendim çekeceğim kliplerimi.

        Ekip nasıldı?

        Yönetmen gitti. Beni çileden çıkardı. Bir yönetmen arkadaşımdan yardım aldım çekimler için. İki kişi montaja baktı, iki kişi ışığı kurdu, iki kişi kameraya yardım etti.

        Masrafı da az olmuştur herhalde...

        Eh biraz. Kafam göre birşeyler yaptım işte...

        Twitter'da "En güzel benim, Megan Fox tırt" dediniz, gerçekten de öyle mi?

        İlk çıktığında Angelina Jolie'ye benzetilmiştim. Bakıyorum bakıyorum yok. Amerikan basını Beyonce'yi çok güzel olarak gösterdi. Ama soba borusu gibi bacakları var. Megan'a baktığımda "Keşke basınımız güçlü olsa da biz de temsil etsek" dedik. Megan güzelse ben de temsil ederim dünyada Türkiye'yi. Megan çirkin değil ama kamera ışığı yok. Ben en çok Hülya Avşar gibi bir kadının yurtdışına açılamamasına üzülürüm. Ben onun kadar çalışkan değilim. Güzellik konusunda dünyada nam salabilecek isimlerden biriydi. Meltem Cumbul'un gitmesi, bizi temsil etmesi güzel bir durumdu. Keşke her yerde kendimizi duyurabilsek.

        "Hayrı ve şerri öğretmiş dostlarıma teşekkürler" demiştiniz. Hayır ve şer kavramınız nedir?

        Piyasada herkes herkesin açığını kovalıyor. Açık verdiğimizde şerri gösterdiler, iyilik yapanlar da hayrı gösterdiler. Şerri gördük ki, yanlışlarımızı bir daha yapmadık...

        Kondom, Yoksa, Vermem şeklinde şarkılarınız var. Neden bu isimler böyle?

        Herkesin şarkısı öyle. Demet'e baktığınızda, "Aferdersin", "Sabıka" gibi isimler var. Bunlar da çok normal. Kondom bana göre Eurovision'a katılsa birinci olur. Türkçe de okusak İngilizce de okusak birinci olur. Bu şarkıyı başkası da okuyabilir. Bütün dünyanın en çok ilgilendiği konu. Avrupa'da alışveriş merkezlerinin camlarında HIV'ı anımsatan pembe kurdele işareti vardır...

        Okan Bayülgen'in programını terk etmiştiniz. "Tuğba Ekinci, zekâ olarak atlamış" dediler...

        Gecede birinciler seçiliyordu. En çok eğlendirende ben birinci oldum, pek çok kategoride de. Ama son şarkıyı okuma işini Hepsi'ye verdi Okan. Ben de "Okan o zaman ben gideyim" dedim.

        Okan Bayülgen'e cevaplarınız da çok ilgi çekti...

        "Gidiyorum" dedim. Okan da "Olur mu öyle şey?" dedi. "Birinciler gider" dedim. Okan, herkese pek çok şey katmış biri. Benim orada ona kafa tutmam gibi bir durum olamaz. Eğlence olduğunda her zaman hazırım...

        TARKAN'LA NELER OLDU?

        Tarkan'la tanışabildiniz mi?

        Sonradan havalimanında tanıştık. Benim komplo kurduğumu sanmış. Geceyi ti'ye almak istediğimi anlamış. Bizden sonraki nesil daha fazlasını yapacak. Ödül törenlerinin renksiz geçmesindense böyle şeylerin yap Yurtdışında yapılabiliyor. Sanatçı sanatçıyla eşit tutulmalı. O bandrolü alıyorsa ben de alıyorum. O geceyi fazlasıyla duyurmuş bir kişiydim.

        Magazin dünyasını nasıl buluyorsunuz?

        Çok gülüyorum. Gündemde kalabilmek ölüm - kalım meselesi değil. Birbirimize takılıyoruz ama önemli değil. Komşu komşuyla kavga eder, aşure götürür ve barışır ya öyle. Birçok insanın günlük stresinin dağılmasını sağlıyoruz. Benim sanat ve yaşam hayatım farklıdır. Yaşam hayatım topluma göredir. Sanat hayatı için de benden eğlenceli bir kadın gelmeyecek bundan sonra.

        Sit- com yapar mısınız?

        Neden olmasın. Yapabilirim. Zorlanmam...

        Twitter ortamı nasıl? Herkes birbirine sataşıyor bu âlemde de...

        Twitter'ı seviyorum ama o beni taşıyamaz. Ben onu taşırım. Halk, unutulmayanları sever. Orada hadise yaratanları sevmez. Bizi toplum bir yere getirdi. Toplum adına birşey yapamazsınız orada. PR için sanatçılara yarıyor ama toplum adına sağlıklı değil. Güzel bir ortam. Bu arada en aktif kişi Erol Köse'dir. Bu konuda, şunu söylemek isterim. Erol Köse'yi tek kazıklamış kadın benim. O Şimdi Asker şarkısının parasını ondan aldım. Gücüm yoktu. Bandrollerimi alacağım hafta Şahin Özer'le imza attım. Parasını da vermedim. Onunla çalışmak isterdim ama onda eskiden beri kızdırma politikası var. Ben kızdırmayı daha çok severim. Beni kızdırdığı için parasını ödemedim. Beni çok zorlamıştı o konuda. "Tuğba Ekinci'yi beğenmedim" demiştim. Albüm satışları da iyi olmuştu. Bazen Demet Akalın'a kızıyorum. Özel hayatını çok fazla dile getiriyor. Özelden mesaj atarım, "Arkadaşım sana bu yakışmıyor" diyorum. Devamlı "Okan" yazıyordu. "Ben erkek olsam seni terk ederdim. Bu kadar bir insanı söylemek olmaz" dedim. O da sağolsun beni dinledi. Twitter bana göre değil.

        Nazan Öncel'le nasıl oluyor çalışmanız?

        Nazan Hanım'ın benimle çalışmayı kabul etmesi çok önemliydi. Yüz Derece adlı bir şarkısına imza attık bu yıl da. Stüdyo çalışmalarımda destek olmuştu. Desteklerini hiç unutamam. O Şimdi Asker'in yeri önemli ama Nazan Öncel'le çalışmak ayrı bir durum. O çok büyük bir usta. Onun röportajlarında da beni andığını görmek çok hoş.

        Lerzan Mutlu'nun programında Ömür Gedik için bazı şeyler söylemiştiniz...

        Ömür Gedik benimle ilgili "Bir daha Doğan Grubu'nun hiçbirşeyinde yer alamaz" dedi. Aslını araştırdım, öyle bir durum olmadığını gördüm. Televizyonda aniden söyledim. Medyada "Köşe yazarıyız" diyen, hava atanlardan da aynı tepkiyi aldım. Bazısı da beni korudu. O biraz abarttı. Mahkememizz devam ediyor. Onun bana açtığının iki katını ona açtım. Beni ülkemin karşısısnda küçük düşürmeye çalıştı. Biz kendisini Ferhat Göçer sayesinde tanıdık. Köşe yazdığı için saygı duymaya başlamıştık, o hareketinden sonra geri kafalı olduğunu düşündük. Kedi- köpek için vitrin yapması mantıklı gelmedi. Koruma alanı istiyorsan, tişört satışı yap, pasta yap sat, gelirini bağışla. Benim mesleğim vitrin yapmak, şov yapmak. Ben Tuğba Ekinci'yim benim yürüyüşüm bu. Beğenmiyorsan "10 üzerinden 2 verdim" dersin. Bana göre köşe yazarı felsefe yapmalı, senaryolara, kitaplara imza atmalı. Bizim sayemizde gündemdeler. Yazdıkları benim ya da başka sanatçının yaşadıkları. Roman yazmıyorsun, gündemi yazıyorsun. Bir tek bana değil pek çokn kişiye karşı tutumu var. Ama konuşursak buzlar eriyebilir. Bedeli neyse öderiz. O beni mağdur ettiği için onu üzdüm. O beni önce rencide etti.

        Aşk nedir size göre?

        Benim belirli bir tipim var. Flörtlerime bakıyorum hepsinin tipleri aynı. Önceden anlamıyorum tanıştığımda. Biz normal insanlar gibi nişanlanıp evlenmiyoruz. Başı, ortası, sonu oluyor. Benim sevdiğim biraz sportmen, esmer, buğday tenli. Sportmen kimliği olmalı. Yemek yapabilen erkekleri seviyorum. Evcimen. Yeri geldiğinde çılgınlar gibi dans edebileceğimiz. Mutlaka babamdan istiyorum. "Medyada gördüğünde kızma" diyorum. Türk adetleri nasılsa öyle yaşıyorum. Saklama taraftarı da değilim.

        Evlilikler neden uzun sürmüyor bu dünyada?

        Sanat camiasında evlenmeden uzun süre yaşayanlar da var. Uyum varsa birbirini tamamlıyorsun. Belki de evlilik kelimesi sanatçının önünü kesebiliyor. Evlendiğinizde havası kaçıyor sanki.

        Çıkan haberler de etkili midir?

        İnsanlar kavga edebilirler. Biz de kavga ediyoruz. O sırada kadının aklını çelen oluyor, erkeğin de aklını çelen oluyor. Seven zaten seviyor...

        Aşk var mı sizde?

        Yeni tanıdığım biri var. Yeni yeni oluyor. Anlaşırsak olur. Anlaşamazsak arkadaş oluruz...

        Arkadaş kalmak oluyor mu aşkta? Zor gibi geliyor bana...

        Bitse de desteklerim. İyi anılarıyla bende kalır...

        "İbrahim Çelikkol" diyeceğim, belki de kızacaksınız...

        Neden kızayım. Onu ilk tanıdığımda bu kadar popüler değildim. Karadağlar ekibindeydi. Yeni başlamıştı. Uğurlu geldiğime inanıyorum. Ben ona, "Karadağlar güzel bir yapım ama sen kötüyü oynadığında bir numara olacaksın" demiştim. Şimdi de kötüyü oynuyor ama başarılı... Yeni erkek arkadaşım Mesut Aksu. Yeni oyuncu adaylarından biri. Türkiye'nin Mesut gibi yüzlere ihtiyacı var. Cengiz de öyleydi. Cengiz ve İbrahim de 1453'te rol paylaşıyorlar. Hatta aynı kıza aşıklar. Ego yapacağım bir film. Filmin galasına da birlikte katılacağız. İbrahim'in tek sevmediğim huyu çok fazla sahiplenmeyi seviyor. Duygularına hakim olamıyor. Belki de o zamanlar öyleydi, şimdi öyle değildi. Çok başarılı bir oyuncu. Türkiye'nin en iyilerinden biri olabilir.

        "Kardeşiyim" diyerek sansasyon mu yaratsam ne yapsami soyadlarımız aynı ya...

        Kız kardeşi de var. Bir annesi var. Mükemmel insanlardır. Çok kitap okur. Kötü alışkanlıkları yoktur. Türkiye'ye gerekti...

        Siz kime değseniz ünlü oluyor gibi bir durum var. Bana da değseniz (Kahkahalar)

        Neden olmasın?

        Mesut Bey'den bahseder misiniz?

        Muhteşem bir insan. Yeni askerden geldi. Hiç kavga etmedik. Ortak arkadaşlarımız vasıtasıyla tanıştık. Şimdilik hem hayat koçum, hem arkadaşım, hem prodüktörüm, herşeyim...

        Eklemek istedikleriniz var mı?

        Hande de çekmek istiyordu kendi klibini. Ben önce çektim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ