Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Merve Dizdar, hızlıca oy kullanmaya gitti - Magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        76'ncı Cannes Film Festivali'nde, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Merve Dizdar, Türkiye'ye döndü.

        Saat 15.20'de Nice'ten İstanbul Havalimanı'na gelen Merve Dizdar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türk evladı olarak Türkiye'ye böyle bir ödül kazandırdığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Dizdar, "Herkes çok mutlu oldu. Bu benim için çok daha önemli. Onlar çok daha mutlu olduğu için ben daha mutlu oluyorum. İnsanın ülkesine böyle bir ödülle gelmesi çok büyük bir gurur. İlk defa böyle çok önemli şeyler hissediyorum" dedi.

        REKLAM

        Ünlü oyuncuların yer aldığı festivalde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne hak kazandığı için çok şaşırdığını ifade eden Merve Dizdar, "Nuri Bilge Ceylan zaten çok büyük bir yönetmen. O, her zaman dünyada da çok önemli bir yönetmen. Orada yarıştığım çok önemli oyuncular vardı. Çünkü çok çok iyi oyuncular vardı. O yüzden tek bir duygu değil, birkaç duyguyu yaşadığım için çok şaşırdım ama sonra kendime geldim. Çok önemli oyuncular vardı. Hepsi filmi çok beğendi. Nuri Bilge Ceylan'ı zaten çok iyi tanıyorlar. Çok iyi yorumlar aldım. Yoldan geldim çok yorgunum o yüzden odaklanamıyorum. Şu an oyumu kullanmaya gidiyorum. Şimdi hemen hızlıca oyumu kullanacağım" diye konuştu.

        Oy kullanmak için saat 16.40 sıralarında Kadıköy Lisesi'ne gelen Merve Dizdar'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 1080 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Dizdar, "Uçaktan indim ve buraya geldim direkt. Ülkemiz için hayırlısı olsun. Şimdi oyumu kullandım herhalde süre de bitmek üzere, son 15 dakika, oyunu kullanmayan herkesi bekliyoruz. Zaten herkes kullanmıştır diye düşünüyorum. Ülkeme böyle bir ödülle gelmek çok büyük gurur verici, çok mutluyum. Çok önemli duygular içerisindeyim, benim için böyle şeyler çok önemli, heyecandan konuşamıyorum bile, çok teşekkür ederim" dedi.

         Cannes'da ödül alan ilk Türk kadın oldu
        Cannes'da ödül alan ilk Türk kadın oldu Haberi Görüntüle
         Cannes'te 'en iyi kadın oyuncu ödülü Merve Dizdar'ın
        Cannes'te 'en iyi kadın oyuncu ödülü Merve Dizdar'ın Haberi Görüntüle
        28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ