Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Son dakika: Bayern Münih, PSG'yi yendi Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu! - Futbol Haberleri

        Bayern Münih, PSG'yi 1-0 mağlup ederek tarihinde 6. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu! Tarihinde ilk kez finale çıkan PSG'yi Kingsley Coman'ın golüyle deviren Bayern Münih tarih yazdı! Bavyera devi, Şampiyonlar Ligi tarihinde oynadığı tüm maçları kazanarak şampiyonluğa uzanan ilk kulüp oldu.

         PSG'yi evladı yıktı!
        PSG'yi evladı yıktı! Haberi Görüntüle

        MAÇIN DAKİKALARI

        14. dakikada Mbappe çalımlarla rakip ceza sahasına sokulduktan sonra pasını Bernat'a verdi. Bernat'ın çevirdiği top Boateng'ten sekerek Mbappe'nin önünde kaldı. Fransız yıldızın şutunda top savunmadan sekerek dışarı çıktı.

        18. dakikada PSG gole çok yaklaştı ancak Neuer kalesinde devleşti! Mbappe'nin pasında topla ceza sahasında buluşan Neymar'ın şutu Alman kaleciden döndü. Neymar topu bir kez daha içeri çıkarmak istese de savunma tehlikeyi kornerle savuşturdu.

        22. dakikada Bayern Münih direğe takıldı. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen top Müller'den sekerek Lewandowski'nin önünde kaldı. Polonyalı yıldız dönerek yaptığı vuruşta direği geçemedi!

        REKLAM

        24. dakikada PSG bir net fırsatı daha harcadı. Mbappe'nin topuk pasında hareketlenen Neymar ceza sahasına yaklaşınca topu Di Maria'ya aktardı. Arjantinli, Herrera'yla paslaştıktan sonra şutunu çekti ancak top üstten dışarı çıktı.

        25. dakikada sakatlanan Jerome Boateng'e ilk müdahaleler yapıldıktan sonra oyuna devam edemeyeceği anlaşıldı ve Alman yıldız yerini Niklas Süle'ye bıraktı.

        32. dakikada Bayern Münih bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanattan açılan ortaya zor pozisyonda iyi bir kafa vuruşu yapan Lewandowski'nin şutu Navas'ta kaldı.

        45. dakikada Mbappe inanılmaz bir fırsatı harcadı! Alaba'nın hatası sonrasında topla buluşan Mbappe pasını Di Maria'ya aktardı. Arjantinli çabuk bir şekilde topu yeniden Fransız yıldıza çıkarırken altıpasta bomboş durumda olan Mbappe'nin şutu Neuer'in üzerine gitti.

        52. dakikada Gnabry ile Neymar arasındaki ikili mücadelenin ardından saha bir anda karıştı. PSGli Paredes, Gnabry'nin üzerine yürürken iki takım futbolcuları kısa süreli gerginlik yaşadı. İki futbolcu da sarı kart görürken Gnabry, Neymar'dan özür diledi.

        59. dakikada Bayern Münih öne geçti! Sağ kanatta organize gelişen atakta Kimmich'in ortasına arka direkte kendisini unutturan Coman hareketlendi. Fransız yıldız uzak köşeye yerden bir kafa vuruşu yaparak Navas'ı mağlup etti ve skoru 1-0'a getirdi.

        Bu gol ayrıca Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi tarihinde attığı 500. gol oldu!

        63. dakikada Bayern Münih aynı golden bir kez daha atıyordu! Yine Kimmich'in sol kanada gönderdiği topa hareketlen Coman bu kez düzgün bir vuruş yapamadı ve PSG tehlikeyi uzaklaştırdı.

        70. dakikada Di Maria'nın sağ kanattan yerden pasıyla topla ceza sahası içinde buluşan ve bekletmeden vuran Marquinhos'un şutunu, kaleci Neuer kurtardı.

        6. ZAFER!

        Daha önce 1973-74, 1974-75, 1975-76, 2000-01 ve 2012-13 sezonlarında turnuvada zirveye çıkan Bayern Münih, 11. finalinde aynı başarıyı 6. kez tekrarladı. Almanya ekibi, bu başarısıyla Real Madrid (13) ve Milan'ın (7) ardından Şampiyonlar Ligi Kupası'nı en çok kazanan takımlar listesinde 3. sırayı Liverpool ile paylaştı.

        Turnuvayı 15 golle tamamlayarak krallık yarışında ipi göğüsleyen Bayern Münih'in Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski, kupada bir sezonda en çok gol atan oyuncular listesinde 17 golle zirvede yer alan Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun ardında kaldı.

        Almanya Milli Takımı'nda Joachim Löw'ün yardımcılığı döneminde 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Bayern Münih'in teknik direktörü Hansi Flick ise kulüp kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi zaferine ulaştı.

        Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi'ni kazanan takımları karşı karşıya getirecek 2020 UEFA Süper Kupa maçı, 24 Eylül Perşembe günü Bayern Münih ile Sevilla arasında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puşkaş Stadı'nda oynanacak.

        KUPASINA KAVUŞTU

        Avrupa futbolunun 1 numaralı kupası UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Paris Saint-Germain'i (PSG) 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaşan Bayern Münih, kupasını maç sonrası düzenlenen törenle aldı.

        Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Luz Stadı'nda PSG'yi yenerek kupayı kazanan Bayern Münih'in futbolcuları, karşılaşma sonrası büyük bir sevinç yaşadı.

        Pandemi nedeniyle seyircilerin katılmadığı kupa töreninde ilk olarak maçın hakemlerine, ardından finalist takım PSG'nin oyuncuları ve teknik heyetine madalyaları takıldı.

        Podyuma son olarak çıkan Bayern Münihli futbolcular ve teknik kadroya madalyaları, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin tarafından verildi. Kupayı Bayern Münih'in birinci kaptanı kaleci Manuel Neuer kaldırdı.

        Organizasyonda 7 yıl aranın ardından yeniden şampiyonluğa ulaşan Bayern Münih, kupadan 6. kez zaferle ayrılarak turnuva tarihinin en başarılı 3. takımı unvanını Liverpool ile paylaştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ