Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rıdvan Dilmen: Bu açıklama gaz alma açıklaması! - Futbol Haberleri
        1

        Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de canlı yayına bağlanarak, TFF'nin liglerin oynanması planlanan tarih ile ilgili yaptığı açıklamayı yorumladı:

        2

        "Bu karar, TFF'nin aldığı bir karar değil. UEFA ile 55 ülke federasyonunun konuşmasından çıkan bir karar."

        3

        "UEFA, sadece Türkiye'ye değil, Avrupa'ya da 'Haziran ayından önce başlanamaz' diyor. UEFA, 'Hazirandan önce başlama şansı yok, haziran başı veya temmuz başı' dedi."

        4

        "Ancak temmuz ayı başında da olmazsa ne olacağı soru işareti. Dünyanın yaşadığı bu krizi, futbol dünyası da her şey normale dönmüş olsa da çok uzun yıllar yaşayabilir."

        5

        "Örneğin; mayıs ayında birçok futbolcunun kontratı bitiyor. 'Haziranda maçlar oynanacak' diyorsunuz ama mayısta kontratları bitiyor futbolcuların."

        6

        "Önce bunlar çözülecek, ondan sonra dünyadaki sağlık durumu takip edilecek ve öyle karar verilecek."

        7

        "Bence haziranda başlanacak açıklaması, dünya futbolunun gazını almak için yapılan bir açıklama."

        8

        "Mayısta kontratı bitecek olan en az yüzde 30'luk bir kesim var. Mayısta kontratı bitecek bir futbolcu, temmuz ayında oynar mı kontrat yapmadan?"

        9

        "Çözüm bulmadan önce teşhisi koyacaksınız, tarih belirlemeyeceksiniz. Adamın mayısın 15'inde sözleşmesi bitiyor, hadi gel oyna diyecekler temmuzda. Nerede oynayacak, hangi takımda oynayacak? Önce o sistem çözülmeli."

        10

        "FIFA, bildiğim kadarıyla futbola destek için bir fon arıyor. Türkiye bu konuda biraz eksik. Almanya Bundesliga, 4,5 milyar Euro kar açıkladı, Türkiye Ligi 14 milyar zararda."

        11

        "Bizi borçlandıran kim? Mevcut kulüpler... Bu kulüpler 14 milyar borcu kapatacaklar, bir o kadar da para koyacaklar öyle mi?"

        12

        "Bugüne kadar zaten devlet yardımıyla gelmişler. Almana'ya, İngiltere'ye baktığın zaman her kulüp kar açıklıyor, Türkiye'de zarar açıklanıyor."

        13

        "Federasyon ve devletin çok önemli bir hamlesi oldu. Türkiye'ye virüs girdiği andan itibaren hemen ilk hafta seyircisiz oynatıp, maçları tehir ettiler."

        14

        "Çok şükürler olsun ki futbol dünyasında bir hastalıkla karşılaşmadık. Bizim şimdi yapmamız gereken, maçların ne zaman başlayacağını düşünmekten çok, önce insan sağlığı demek."

        15

        "Drogba ve Demba Ba'nın açıklamalarını okudum, çok da saygı duyuyorum. Testleri Afrika'da uygulayacaklarmış. Böyle ırkçılığın olduğu bir dünyada... Önce insan sağlığı."

        16

        "Akdeniz ülkelerinde sıcakta oynamak kolay olmuyor. Sporcular da dahil bütün insanların evlerinde yapabildiği kadar spor yapmaları gerekmektedir."

        17

        "Futbolcuların bomba gibi çıkacağını kimse düşünmesin. Ben fevri davrandım 'play-off' dedim."

        18

        "Ancak Mustafa Cengiz'in bir açıklaması var. 'Play-off olursa 6 maç, normal fikstür oynanırsa 8 maç var. Bu fikstürün tarihi sıkıştırılıp, oynanabilir' dedi."

        19

        "Doğru dedi. Play-off sistemi adil olmaz. Zor bir süreç, önümüzü göremediğimiz bir süreç. Evimizde kalacağız, tedbirimizi alacağız ve rabbimize dua edeceğiz."

        20

        "Hadi haziranda temmuzda oynayalım diye bir şey yok. Bazı oyuncular, haklı olarak paradan dolayı oynamayacaklar."

        21

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ