Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Yeni Malatyaspor Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçı yorumu - Galatasaray Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Yeni Malatya'yı mağlup ettiği mücadeleyi şu sözlerle değerlendirdi:

        2

        İLK YARI SONU

        Galatasaray, hafta içindeki Alanyaspor maçının da etkisiyle coşkulu, etkili oyunundan uzak kaldı. Galatasaray karşısında beklenmedik bir Malatya buldu. Dirençli bir takım vardı. Kupa maçı nasıl Alanya'yı etkilediyse, Galatasaray'ı da etkilediğini gördük.

        3

        Muslera harika bir kurtarış yaptı, kendini hatırlattı. Penaltı doğru. Gol iptali, benim düşüncelerime göre doğru, Türkiye'de bazen bunları gol verdiler. Kural doğru, ofsayt. Yardımcı hakem doğru bayrak kaldırdı. Şimdiye kadar, bir tek Türkiye Cumhuriyeti'nde uygulanmıyordu.

        4

        Alper Ulusoy, Gökhan Töre'yi ikinci sarı karttan kırmızı kart verebilirdi. Hakem atmadan Kemal Özdeş onu oyundan almalı. 2. sarıyı gösterebilirdi, net demeyeyim ama 2. sarı.

        5

        Galatasaray'ın penaltısı doğru karar. İptal edilen gol, benim görüşüme göre ofsayt ama Türkiye'de buna kural uydurarak yanlış karar verdikleri oldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında olduğu gibi.

        6

        Seri'nin eğer sol eline değdiyse hakemin ilk yarının sonunda penaltı vermesi lazımdı. Ben Galatasaray maçından sonra ciddi açıklamalar yapacağım.

        7

        MAÇ SONU

        Galatasaray için lig başladı. Beşiktaş için geçen hafta başladı. 35 günde 10 puan farkı eritti Galatasaray. Her şey Fatih Hoca'nın istediği gibi gidiyor.

        8

        Galatasaray, şampiyonluk yarışında ben de varım dedi. Büyük takım, büyük kulüp olmak böyle bir şey. Devre bittiğinde Galatasaray ile Sivasspor arasında 10 puan fark vardı. Şu an ikinci yarının 5. haftası ve fark kapandı.

        9

        Bunun birçok nedeni vardır, iklim, kadro, zemin... Bir de Sivasspor'un Antalya maçının 22:30'da bitirilip iki gün sonra maça çıkarılması gibi şeyler de var. Bunlar büyük takımlara olsa çok konuşulurdu.

        10

        Galatasaray ilk kez ilk 3'e girme şansı yakaladı ve bunu kaçırmadı. Galatasaray Kadıköy'de kazanırsa Trabzonspor kadar şampiyonluk şansı olur.

        11

        Çünkü finalleri iyi oynamayı bilen bir takım. Ayrıca Galatasaray, Kadıköy'de kaybetse bile şansı devam edecek. Şu an Fenerbahçe'nin 4, Beşiktaş'ın 6 puan önünde.

        12

        Maç 0-0 iken dakika bir şut geldi Muslera çıkardı. Başkaları yiyor. Muslera şampiyonluk yarışında büyük fark yaratıyor.

        13

        'Havlu attı' denilen Beşiktaş ile Fenerbahçe de yarışa ortak olabilir. Fenerbahçe'nin kağıt üzerinde Galatasaray'ın bu 6 maçlık serisinde olduğu gibi favori olduğu maçlar var. Beşiktaş da Trabzonspor maçını kazanıp rakiplerinin birbiriyle oynayacağını hesap edecektir. Tartışmasız şu an favori Trabzonspor.

        14

        Fatih Terim'in kredisi çok fazla. Mustafa Bey, Fatih Hoca'ya 'Teknik direktör' diye hitap ediyordu, bakıyorum bu haftalarda 'Hocamız' demeye başladı. Bu Fatih Terim olduğu için... Tudor 24 puanla kalsaydı, 'Güle güle' derlerdi.

        15

        Fatih Terim bu 6 maçlık serinin ardından Kadıköy'de 1 puan kötü değildir diye düşünüyordur. Galatasaray'ın buraya gelmesi bile başarıdır. Fatih Terim sözleşmesinde, Galatasaray'ın tüzüğünde her sene şampiyon olacak diye bir madde yok ama iyi iş çıkardılar.

        16

        Evden çıkarken her gün 'Allahım, bana sabır ver' diyorum. İnşallah bizlik bir şey olmaz, adil yönetimler olur diyorum. Alper Ulusoy'un ilk yarının sonunda pozisyonu görmemesi normal. Ancak VAR hakemi uyarırsa, orta hakemi soyunma odasından bile çıkartırsınız.

        17

        Beşiktaş - Başakşehir maçında ilk yarının sonunda bir pozisyon oldu. Suat Arslanboğa, Beşiktaş'ın lehine karar verdi ve maçı bitirdi. Başakşehir itiraz etti. Suat Arslanboğa o gün, bugündür maç yönetmiyor. Ancak VAR hakemi Halis Özkahya maç yönetiyor. O zaman VAR çağırdı, Suat Arslanboğa gitmedi mi?

        18

        Allah'ın tokadı var. Bir kulübe yakın olmak yorumculuğumuzu etkilememeli. Hatırlarsanız geçen sene Galatasaray derbisinde Dirar'ın golden faul yaptığını söylemiştim. Hatta Semih Bey, beni taraftarın önüne attı, o gün, bugündür kırgınım. Bunu söyleyeceklerim öncesi altyapı olsun diye anlatmıyorum.

        19

        Bu hakem Alper Ulusoy geçen hafta Beşiktaş - Gaziantep FK maçındaydı. Penaltıyı görmedi ama VAR uyardı ve penaltıyı verdi. Bugünkü VAR'daki arkadaş Fransa'dan mı geldi? Neden çağırmıyorsun? Neden koştura koştura içeri gidiyorsunuz? Bu VAR hakemine ve Alper Ulusoy'a Suat Arslanboğa muamelesi yapacak mısınız?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ