Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe Alanyaspor maçındaki penaltı pozisyonlarını ve hakem kararlarını yorumladı: "Fenerbahçe'ye ekmek de verilmesin" - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe, Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor'la 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda çok kritik 2 puan kaybetti. Aytemiz Alanyaspor, karşılaşmanın ilk yarısında VAR'dan gelen uyarı sonucu penaltı kazandı. Jailson'un pozisyonunda hakem Ümit Öztürk, ilk önce korner kararı verdi. VAR odasından gelen uyarı sonucunda pozisyonu izleyen Öztürk, Brezilyalı oyuncunun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle 24. dakikada penaltı noktasını gösterdi.

        2

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jailson, maçta iki kez penaltıya sebebiyet verdi. Stoperde forma giyen Jailson, 24. dakikadan sonra 59. dakikada da Djalma Campos'a ceza sahasında yaptığı faulle rakibinin penaltı kazanmasına neden oldu.

        3

        90. dakikada Aytemiz Alanyasporlu futbolcunun ceza sahasında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle sarı-lacivertliler penaltı bekledi. Hakem Öztürk, VAR odasıyla uzun süre konuşma gerçekleştirdi. VAR incelemesine gerek görülmemesi üzerine oyun devam etti. Fenerbahçeli taraftarlar uzun süre hakem aleyhine tezahüratta bulundu.

        4

        Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Alanyaspor mücadelesini değerlendirdi. Dilmen'in yorumları şöyle:

        "4 hafta öncesinde başka şey konuşurduk. Galatasaray, Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup ederse üçüncü sırayı üç takım paylaşacak. Fenerbahçe, altta kalıyor. Aslında bugün 20 ile 22 arasında bir işkence yaşadık"

        5

        "Öncelikle, Alanyaspor'un buraya boşuna gelmediğini gördük. Çok iyi bir teknik adamları var. Dizilişlerine baktığımız zaman, hafta içi kupa maçının tesadüf olmadığını görüyoruz. Erol Hoca, fair olan bir oyun anlayışıyla oynatıyor takımını. 41 kere maşallah. Hücumu çok iyi yapıyorlar. Savunmada pozisyon vermiyorlar. Doğru transfer, doğru teknik adam, iyi bir organizasyonla Antalya'nın bir ilçesi olmasına rağmen ligimizde ilk 3'te devam ediyor. Büyükler, henüz ilk 3'e girmiş değil. Sivas, Alanya, Trabzon ilk 3'te. Alanyaspor'u da ne kadar övgüler yağdırsak da azdır. Sivas'ın gölgesinde kaldılar ama kadroları Sivas'tan daha iyi. Bugün Fernandes oynamadı. Kalecisinden santrforuna kadar..."

        6

        "Santrfor (Papiss Cisse) hala ısrarla penaltı atıyor. Lunaparkta penaltı atsa iflas eder. Parayı kaptırır. Papiss, Diagne'den daha fazla kaçırıyor. Bazı oyuncular problemlidir, fazla üstüne gitmezsiniz. Alanyaspor'a hak ettiği değeri verelim, ne olursa olsun."

        7

        "Bir diğer tarafta da Fenerbahçe var. Fenerbahçe özellikle, Trabzonspor maçından sonra konsantrasyonunu üst düzeye çıkarıp, türbülanstan çıkma maçı olarak görüyor bunu. Galatasaray maçına kayıpsız giderim diyor. Trabzon'da puan alamayınca bu maç, mutlaka kazanman gereken bir maç haline geldi. Organizasyonu iyi olan bir takıma karşı heyecanla, fazlasıyla pas hatası yapmakla geçti. Alanyaspor gibi oturaklı bir takım için sorun yaratmadı. Maçın hemen başında Alanyaspor karşı karşıya kaldı, Altay birebirlerde iyi kaleci. Sonra Kruse auta attı. Sonra bir penaltı. Kaçtı tekrarlandı golü yaptı. Fenerbahçe'nin atakları devam etti. Fenerbahçe beraberliği yakaladı güzel bir dakikada. Fenerbahçe artık bu maçı alır derken Alanyaspor toparladı. 0-0 oyununa başladı. Alanyaspor, penaltı kazandı ve kaçırdı"

        8

        "EN TEHLİKELİ ŞEYLER BUNLAR"

        "Şimdi Fenerbahçe'nin performansını ben beğenmedim ama mental olarak en tehlikeli şeyler, oyuncu şampiyon olacağına inanır, başkan da çok şampiyon olmamız engelleniyor diyor ya bu oyuncuda ve teknik adamda bilinçaltı yerleşir. Bilinçaltı oyuncuda, teknik direktörde, taraftarda olabilir. Şöyle, böyle konuşulda da buna sebep olan, yangına körükle giden hakemler var. Zaten bu söylemlerin sebebi bu"

        9

        "Benim futbol görüşüme göre, devre arasında penaltı değil dediğim bir pozisyon var. Orta hakem görüyor, Jailson'un eline çarpan pozisyonuna 'Devam' diyor. Sonra VAR'dan Serkan Tokat uyarıyor. Geldi, ben de hep 'Oyuncunun doğal hali' diyorum. O top ele çarptı. Benim görüşüme göre bu penaltı değil. Oldu ya. Sen ayrı MHK'yle çalışıyorsun, ben ayrı ya. İkimizin penaltı görüşleri farklı. Allah'ın tokadı vardır, yok derler ya, öyle bir vardır ki. Sana öyle bir pozisyon getirir ki 90. dakikada 'Al sana buyur' der. Alanyasporlu oyuncu Pektemek, eli açık top sekip eline geliyor mu?"

        10

        "Devrede penaltı değil dedim. Serkan Tokat, onu çağırıyorsan bunu niye çağır mıyorsun? Diyeceksiniz ki savunma oyuncusunun mazereti yok, ele çarptığı zaman penaltı diyorsunuz ya! E neresine çarptı! Bu pozisyonda Vedat Muric vuruyor, yatarak müdahale ediyor oyuncu, top ele geliyor vuruyor. El açık çarpıyor, arkada iki Fenerbahçeli oyuncu var. Serkan Tokat, ne demedin de gelmedi hakem. Bu pozisyonları ile ilgili şu farklılık desin biri. Mustafa Pektemek, elle oynadı diyemezsiniz, Jailson'a diyemediğiniz gibi. Mustafa Pektemek ve Jailson. Aynı pozisyon, aynı maçta denk geliyor. Aynı hakem ve aynı VAR. Aynı insanlar. Hani 1 hafta sonra falan farklı karar verebilirler."

        11

        " Neden başkan, yönetici bu düşüncede. İşte bunlar yüzünden. İkinci penaltısı, penaltı. Sarı da verebilirsin. Rodrigues'in pozisyonunda da oyuncu istem dışı geldi, vurdu. Fakat, ilk yarıda tekrarladın mı penaltıyı. Bence haklı tekrarladın. İki ihlal var. Penaltıyı Cisse kullanıyor. Top direkten dönüyor. Daha vurmadan girenler var. İhlal var mı, var. Korktun mu. Neden tekrarlamadın. O yüzden de bunlardan hiçbir şey olmaz. Aynı maçta, aynı pozisyon. Top eline çarpıyor iki oyuncunun da. Gördüğün halde, 'Gördüm, oyna' dedin. Bir diğerinde ne konuştun da gitmedin. Ne dedin, "A, Jailson'un eli açıktı. B, Jailson'un eli doğal konumunda değil." Diğerinde ne dedin. O kadar önemli olaylar oluyor ki.."

        12

        "Bugün Divan Kurulu'nda dinledim Sayın Başkan'ı. Her kulüp birbirine karşı konuşuyor. Bu VAR'dan sonra bombalar da patladı. Bazıları iz bırakmazdı. Şimdi iz bırakıyorlar. Bu aynı hakem, bu bu. Galatasaray - Trabzonspor maçında, 3-1 bitti geçen sezon, Galatasaray yendi. Marcao topu uzaklaştırmak için bir çaktı Trabzonsporlu oyuncuya. Çağırdı, gitti, gördü, penaltıyı vermedi bu arkadaş. Neyi görmediyse gidip de. Birinde gidiyorsun, birinde gitmiyorsun"

        13

        "Fırıncıya söyleyin, Fenerbahçe'ye ekmek de vermesin. Alanyaspor'un kaçırdığı penaltının tekrar edilmesi lazım. Fenerbahçe de muhtemelen 2-1 geriye düşecekti. Kafa gitti ya, Serkan Tokat 'almaz'a yattı. Onu gördü o. Ben Rıdvan Dilmen, yorum yapacağım diye gördüm de, sen Serkan Tokat görmedin mi! İlk yarıda verdi penaltıyı. Pektemek'in elini görmedi mi? Gördü. Neyin iyi niyetini arayayım. Haydi ara"

        14

        "Diyorum ya, bu saha dışı faktörler oyuncuları da yavaş yavaş 'I-ıh' dedirtti. Kulübün lideri de, 'Şampiyon olacağız' dese de, söylemleri inanç kaybına yol açıyor. Neden olduğunu söylüyor, akşam da çıkıyor. Hemen akşamına gerçekleşiyor. Şu olur bak, penaltıyı verdi. Tekrar kararı doğru. Kaleci ve Kruse ihlal ediyor. Penaltıyı da verdi. Serkan Tokat, 'Yanlış gördün, gel' der. Vermediğin penaltıyla da diyorum ki, kafanızda kötü şeyler var. 90 artı, Fenerbahçe stadında aynı penaltı pozisyonu."

        15

        "Geçen hafta Rizespor - Beşiktaş maçını berbat yöneten Ümit Öztürk'ü bu hafta buraya veriyorsun. Ben Zekeriya Alp veya Nihat Özdemir olsam, toplantı yaparım. Buna neden verdin, bunu niye vermedin. Geçen hafta Trabzon'da oldu Ahmet sen niye verdin de Murat sen niye vermedin değil. Aynı maç, aynı insanlar. Beşiktaş maçında kural hatası var dendi. Tartışılıyor. Daha sonuca gelmemişler, çünkü atom arıyorlar. Daha önemlisi ne biliyor musunuz; Hüseyin Göçek, Rizespor - Trabzonspor maçında ceza aldı. Cezaya girdi. Son dakikalardaki penaltı pozisyonu. Verme Trabzonspor maçına. Gözüne mi sokuyorsun, başka hakem mi yok"

        16

        "Fenerbahçe, gergin durumda. Camia çok sallanmış durumda. Fenerbahçe, çok büyük camiadır. Ersun Hoca ve oyuncuların sakinleşmesi lazım. Sakin kalırsan başarılı olursun. Coşkuyla bugün olduğu gibi panik vardı. Coşkuyla sakinlik bir araya gelirse Fenerbahçe şampiyon olur. Kavgasız gürültüden uzak bu takım her türlü şampiyonluk yarışında olur. Daha rakipleri aralarında oynayacak. Bugün, şöyle bir şey var. Puan durumuna bakınca, adaylar fazla. En ciddi aday Trabzonspor. Yayıncı kuruluş yüzde 37 fazla satmış geçen sezona göre"

        17

        "Burada tabii Fenerbahçe camiasının, başta başkan olmak üzere sabretmesi lazım. Kolay da değil. Zordur bu iş. Konuşsan olmaz. Konuşmasan olmaz. Dümdüz konuşuyor yine eleştiriyorlar. Ben demiyorum ki, Fenerbahçe'yi tolere et. Fakat, genel anlama vardığınızda Trabzon'da 90. dakikada golü verdi, doğru yanlış. Gerilmemek lazım. Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor - Fenerbahçe eşleşmesi geldi. O yüzden sakin. Fakat, tabii ateş düştüğü yeri yakar. Fenerbahçeliler çok üzgün, çok kırgın. Bugün Ali Bey, çok önemli şeyler söyledi. Sabır diyelim."

        18

        "Hata başka bir şeydir, yanlış başka bir şeydir. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne bilerek isteyerek yanlış yapılıyor. Bilerek, isteyerek! Belli! Aynı maç, yakalanıyorlar. Gerçi saklı da yapmıyorlar"

        19

        "Gaziantep deplasmanında Muric sarı kart gördü, bir daha gördü, atıldı. Kupa maçında oynamadı. Başakşehir maçında oynadı. Fenerbahçe'nin Tahkim Kurulu'nda toplantısı var. Ali Koç, TRT Spor'da söyledi. Perşembe Tahkim'de toplantısı var. Tahkim arıyor, salı 17.00'de gelin diyorlar. TFF'ye giriyorlar, açıklama yapılıyor. Tam federasyona girerken, tesadüf ya... Vedat Muric neden PFDK'ya sevk ettiniz. Niyet mi gördünüz. Hukuk Kurulu'na soruyorum. Fenerbahçe diyor ya, bize yanlış yapılıyor diye. Sonra PFDK, bakıyor ve cezaya gerek yok diyor, 6'ya 1 oyla. 1 hafta sonra benzer olay Gustavo'da. Hukuk Kurulu değişti mi, sevk etmediniz? Fenerbahçe bunları görmüyor mu, okumuyor mu, izlemiyor mu? Fakat, üst üste koyunca.."

        20

        "Antalya maçında da Isla çevirdi, Diego'nun eli açıktı, çarptı, vermedi isyan mı ettik. Jailson'un o topu elle... 30 santimden nasıl anlarsın sekeceğin. Jailson'unki penaltıysa, Pektemek'inki de penaltı. Şimdi ne yapacağız Fenerbahçe taraftarını, ne yapacağız. Şunu yapacak Fenerbahçe. 'Bizi zaten istemiyorlar' diyeceksin. Milyonlarca taraftarın var, o gücün var. Sakinliğini koru. Fikstüre yan gözle bakıp, 13 maçı dolu dolu oynayacaksın. Ambleminde inat var senin. Onu kullanacaksın."

        21

        "TFF'nin yönetim tarzına baktığımız zaman, kaosun önünü daha da açmak üzere. 'Hiç umrum değil' diyor Nihat Bey, olmaz. Umrunda olacak. Olur mu. Sen federasyon yönetiyorsun. Dostumuz ağabeyimizsin ama iki haftadır Göztepe - Beşiktaş maçının içindeki virüse aşı mı arıyorsunuz. Kural hatası var mı, yok mu. Oldu ki kural hatası var. Beşiktaş, Göztepe'yi yendi, 39 puana çıktı"

        22

        "Sen bilmiyorsun, IFAB'a soruyorsun. O zaman koyun internete göreyim. Öyle bir sistem var mı, onu da bilmiyorum. Yazı yazdık cevabını bekliyoruz. Siz ne iş yapıyorsunuz MHK, siz hakem değil misiniz? Kural hatası yaptığı iddia edilen hakemler maçlara atanıyor. IFAB'a illa soracak mısın yani, illa sor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ