Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Saç Köpüğü Kullanımı: Saç Köpüğü Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

        Saç Köpüğü Nedir?

        Saçların daha hacimli, dalgalı ve dolgun görünmesine olanak sağlamaktadır. Genellikle bu ürün basınçlı ambalajlarda bulunmaktadır. Avuca sıkıldığında ise köpük formuna dönüşmektedir. Kıvırcık saç köpüğü, saç tellerine tutunmaktadır. Dalgaların daha belirgin bir hale gelmesini sağlamaktadır. Böylelikle kabaran ve zor şekilde alan, elektriklenen ve gün içerisinde hızlıca sönen saçların daha formdan görünmesine imkan sağlamaktadır.

        Saç köpüğünü düzensiz dalgaları olanlar ve kıvırcık saçlılar oldukça sık tercih etmektedir. Saçların ısı ile şekillendirilmesine gerek kalmadan kişinin kendi dalgalarının ortaya çıkmasına imkan sağlamaktadır. Aynı zamanda hafif ıslak bir görünüm elde edilmesine de imkan sağlamaktadır. Tüm bunlar nedeni ile sıkça tercih edilmekte olan bir ürün olduğu söylenebilmektedir.

        REKLAM

        Saç Köpüğü Nasıl Kullanılır?

        Saç köpüğünün en yaygın işlevinin ilk olarak saçları dalgalandırma olduğu bilinmektedir. Saçları az dalgalı ya da düzensiz olanlar bile saç köpüğü kullanarak daha yoğun ve hacimli saçlara kavuşabilmektedir. Dalgalı saçlar için saç köpüğü kullanılması ile birlikte daha havalı bir görünüm elde edilebilmektedir.

        Saçların ıslak ya da kuru olması fark etmeksizin saç köpüğü uygulanabilmektedir. Saç köpüğü şişesi biraz sallandıktan sonra avuca sıkılabilmektedir. Daha sonra avuçtaki köpük saçlara uçlarından başlayacak biçimde sıkarak uygulanmalıdır. Bu aşama saçların görünümü istenilen hala gelene kadar devam etmektedir. Saç köpüğü nasıl kullanılır sorusuna genel olarak bu şekilde cevap verilebilmektedir. Herkesin kolayca kullanabileceği oldukça basit bir kullanımı bulunmaktadır ve böylelikle daha iyi bir görünüm elde edilmesine imkan sunmaktadır.

        REKLAM

        Saç Köpüğü Doğru Kullanımı

        Pek çok kişi tarafından saç köpüğü, önce avuca sıkılarak ardından da saçları sıkarak uygulanmaktadır. Bu kullanımı oldukça yaygındır ve saçların daha dalgalı bir hale gelmesine imkan sunmaktadır. Oldukça sık bir şekilde kullanılmakta olan bu yöntem sayesinde pek çok kişinin saçı daha estetik bir görünüme kavuşmaktadır. Ancak saç köpüğünün farklı bir kullanımı daha olduğu bilinmektedir. Bu kullanımda ilk olarak saçın hafif nemli olması gerekmektedir. Ardından saç köpüğü alınarak saça sürülmekte ve bir tarak ile birlikte bu köpük homojen bir şekilde dağıtılmaktadır. Böylelikle de saçın daha estetik bir görünüme kavuşmasına olana sağlanabilmektedir.

        Saç Köpüğü Ne İşe Yarar?

        Sıça merak edilmekte olan sorulardan bir tanesinin de saç köpüğü ne işe yarar sorusu olduğu gözlemlenmektedir. Pek çok kişi tarafından kullanılmakta olan saç köpüğü başta kıvırcık saçlılar tarafından tercih edilmektedir. Çünkü genellikle kıvırcık ya da dalgalı saçlara sahip olan kişilerin saçlarının daha estetik buklelere sahip olmasını istediğinden dolayı bu ürüne başvurmaktadır. Saçlara doğru bir şekilde uygulanmakta olan saç köpüğü sayesinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesine imkan sağlanabilmektedir. Öncelikle saçın düzensiz dalgalar ile ön plana çıkmasına engel olmaktadır. Dalgaların daha düzgün, simetrik ve estetik bir hale gelmesine imkan sunmaktadır. Bu nedenle de sıkça tercih edilmekte olduğu bilinmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ