Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Şişli Etfal'de ilk canlı vericiden böbrek nakli!

        Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde dün ilk canlı vericiden böbrek nakli gerçekleştirildi.

        24 yaşında kronik böbrek yetmezliği olan Cemal K.'ye (24) babası Hasan K.'den (56) alınan böbrek nakledildi.

        Ameliyatın sorunsuz geçtiğini açıklayan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Böbrek Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, hastane olarak uzun süredir hayal ettikleri ve gayret gösterdikleri bu konunun gerçekleşmesinin birçok ekip ve kişinin ortak gayretleri ile olduğunu ve ilk meyvesini dün verdiğini söyledi.

        ŞİŞLİ ETFAL'DE NAKİLLER DEVAM EDECEK!

        REKLAM

        Prof. Dr. Dokucu, "Çok yakında birkaç hasta için de hazırlıklar devam ediyor. Böbrek nakli sorumlu cerrahı olarak eğitimimin son halkası Bilim Üniversitesi'nde Prof. Dr. Barış Akın'ın muhteşem ekibinde halen devam etmekte. Bugünkü ilk vakamıza kendilerinin bizzat nezaret etmeleri ve bize verdikleri destek her türlü takdir ve teşekkürü hak eder. Bilim Üniversitesi Böbrek Nakli ekibinin tamamının desteği hep yanımızda oldu. Ekibimizin tamamı klinik ve cerrahi becerilerini orada kazandılar. Hepsi de sağolsunlar."

        Ülkemizde böbrek naklinin ilklerinin yaşandığı Cerrahpaşa Tıp Organ Nakli ekibine, Etfal Organ Nakli olarak çok şey borçlu olduklarını kaydeden Prof. Dr. Dokucu, "Başta elimizden ilk kez tutup naklin ilk temel noktalarını öğreten Prof. Dr. Hasan Taşçı'ya, desteğini hep hissettiren Prof. Dr. Salih Pekmez'e ve Prof. Dr. Metin Kapan'a ve Prof. Dr. Mehmet Elicevik'e ne kadar teşekkür etsek azdır. Etfal Hastanesi olarak Nisan ayının son haftasından beri aktif bir gayret ve iş birliği ile multidisipliner bir işin nasıl başarı ile sonuçlanabileceğini hep beraber gösterdiler. Başta Prof. Dr. Abdülkadir Ünsal olmak üzere Doç. Dr. Yener Koç, Doç. Dr. Taner Baştürk ve tüm nefroloji grubuna uyumlu çalışmaları için teşekkürler. İlk çocuk böbrek naklinin heyecanını yaşayan ve bekleyen çocuk nefrologları Dr. Gül Özçelik ve Dr Nurver Akıncı'ya da teşekkürler.

        "DAHA HIZLI ADIMLAR BİZLERİ BEKLİYOR"

        Ekip arkadaşlarına da ayrı ayrı teşekkür eden Prof. Dr. Dokucu, "Sayenizde ilk adım atıldı. Bundan sonra daha hızlı adımlar bizleri bekliyor. Kamu Hastaneleri adına bu sevinci bizlere yaşatan ve bizlerle bunu yaşayan herkese bir kez daha teşekkür ederim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ