Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Doç. Dr. Alper Çelik'e "genç bilim insanı" ödülü

        Avrupa Endokrinoloji Cemiyeti (ESE) tarafından Almanya'nın Münih kentinde bu yıl 18'incisi düzenlenen Avrupa Endokrinoloji Kongresi'nde, başarılı çalışmalara imza atan hekimlere ödül verildi.

        Tip 2 diyabet hastalığının metabolik cerrahi yöntemiyle tedavisini gerçekleştirerek Türkiye'de bir ilke imza atan, bu alanda dünyadaki 8 doktordan biri olan Doç. Dr. Alper Çelik'e, diyabet tedavisiyle ilgili Dr. Eylem Çağıltay ile birlikte yaptıkları başarılı araştırma çalışmalarından dolayı 'Genç Bilim İnsanı' ödülü verildi.

        Çelik, ödülün ülkemiz adına önemine dikkat çekti ve şunları söyledi: "Bu ödül artık ülkemizin de bilimde söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir ülke haline geldiğinin bir göstergesidir. Metabolik cerrahi ameliyatları üzerine ülkemizde yapılan bazı spekülasyonlara rağmen Avrupa'dan böyle bir ödülü almamız benim ve ekibimin doğru yolda ilerlediğini gösteriyor. Amacımız bundan sonraki süreçte diyabetin cerrahi tedavisi konusunda ülkemizi yol gösteren bir ülke konumuna getirmek ve orada kalmasını sağlamaktır" dedi.

        Doç. Alper Çelik, ince bağırsağın son bölümü olan ‘İleum'un, incebağırsağın başlangıç bölümü ile yer değiştirmesi işlemi ‘İleal interpozisyon' ameliyatını Türkiye'de uygulayan tek isim olarak öne çıkıyor.

        HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ