Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ağız kokusunun 8 nedeni, Ağzı Kokusu, Ağız Kokusunun Nedenleri, Ağız Neden Kokar
        1

        Ağız kokusu aslında bir hastalık değil. Pek çok kişi, sabah uyandığında ya da soğan, sarımsak gibi kokulu gıdalar tükettiğinde ağzının koktuğunu hisseder. Uzmanlara göre bu koku aslında normal kabul ediliyor. Ancak bu genel durum, bazı istisnalarla bozuluyor. Çünkü ağız kokusu kimi zaman genel vücut sağlığında oluşan bir bozukluğun habercisi de olabiliyor.

        2

        Kişinin kendine olan özgüvenini olumsuz yönde etkileyen ağız kokusu; ağız içerisinden, solunum yolu veya sindirim sisteminden gelen kokulardan kaynaklanabiliyor. Ağız kokusu hakkında bilgiler veren diş hekimi Özlem Demir Molla Moustafa, ağız kaynaklı kokuların karaciğer, mide, böbrek, bademcik gibi sorunlarda da ortaya çıkabildiğini belirtti. Moustafa, ağız kokusunun bireylerin sosyal yaşantısını etkileyen yaygın bir sorun olduğunu ifade ederek, nedenlerini söyle sıraladı:

        3

        1-Kötü ağız hijyeni

        10

        8- Karaciğer, mide, böbrek, bademcik gibi sağlık sorunları

        11

        Ağızdaki bakteri ortamlarının en sık diş çürükleri, ağız içi enfeksiyonlar, diş eti rahatsızlıklarına sebep olduğunu anlatan Özlem Demir, "Meydana gelen bu hasarlar ise ağız kokusunun başlıca etkenleri. Ağız kokusunu gidermek için yapılması gereken ilk işlem, ağız içinde kokuya sebep olacak etkenleri ortadan kaldırmak olmalı.

        12

        Uzun süreli açlık ağız içi mikroorganizma aktivitesini arttırdığı için ağız kokusunun meydana gelmesine veya daha fazla hissedilmesine neden oluyor. Özellikle ramazan aylarında uzun saatler boyu yiyecek ve su tüketilmemesi ağız bakımının ihmal edilebileceği anlamı taşımıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ