Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Samsung kripto para madencilerine özel işlemciler üretecek - Teknoloji Haberleri

        Akıllı telefon ve tabletleriyle tanınan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yarı iletken alanında da bir hayli iddialı. Hatta öyle ki, dünyanın en büyük işlemci üreticisi unvanını Intel'in elinden almayı başarmıştı. Bu alanda elini güçlendirmek isteyen firma, kripto para madencilerine özel işlemciler satışa çıkarmaya karar verdi.

        Samsung tarafından doğrulanan haberlere göre, şirket Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların madenciliğinde verimliliği artıracak işlemcilerin üretim sürecine başladı.

        TechCrunch'a konuşan şirket sözcüsü, "Samsung kripto para madenciliği için işlemci üretimi sürecine başladı ancak şu an daha fazla detaylı veremiyoruz." dedi.

        REKLAM

        ASIC (Application Specific Integrated Circuit - Uygulamaya Özel Tümleşik Devre) olarak bilinen ve spesifik bir işlem için tasarlanan bu işlemciler, kripto madencilerinin operasyonlarını daha verimli yürütmelerini sağlıyor.

        Kripto paraların değerinin artışıyla, bu işlemcilere olan ilgi de doğru orantılı olarak arttı. Bitcoin madencileri, Bitcoin yaratmak için işlem gücünü kullanarak matematik problemleri çözüyor. Çıkarılan Bitcoin'lerin sayısı arttıkça, söz konusu matematik problemlerini çözmek de zorlaşıyor. Madenciler bu nedenle, oyunlar için tasarlanmış grafik işlemciler yerine, ASIC'ler kullanmaya yöneliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ