Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sanayi üretimi yıllık yüzde 7,9 arttı - İş-Yaşam Haberleri

        Sanayi üretimi ocak ayında yıllık yüzde 7.9 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2020 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,8 arttı.

        Bakan Varank, "Koronavirüsün küresel etkilerinin tam ortaya çıkmadığı ocakta sanayi üretimimiz yüzde 7.9'luk artışla pozitif trendini sürdürdü. Ara malı ve dayanıksız tüketim mallarındaki artışlar performansta etkili oldu. Piyasaları yakından takip ediyoruz." dedi.

        REKLAM

        Varank, "Üretim cephesinde kalıcı bir toparlanma için var gücümüzleçalışıyoruz. Bugün, Enerji Bakanlığı ve EPDK ile birlikte kolonya ve dezenfektan üretimini artıracakstratejik bir adım attık. Üretim artışıyla hem ithalatın hem de fiyat spekülasyonunun önüne geçeceğiz. Dünyanın üretim üslerinden biri, temizlik/hijyen ürünlerinde global tedarikçiyiz.

        Sağlıkta güçlü fiziki ve beşeri altyapımız var. " ifadelerini kullandı

        Öte yandan, sanayi üretimi aylık yüzde 0,2 azaldı.

        Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,3 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,2 arttı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ