Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Serdar Ali Çelikler ve İbrahim Yıldız'ın derbi yorumu - Galatasaray Haberleri
        1

        Habertürk Spor yazarları Serdar Ali Çelikler ile İbrahim Yıldız'ın derbiyle ilgili görüşleri şöyle:

        2

        Sizce Galatasaray - Fenerbahçe maçının kilit oyuncuları kimler? Hangi futbolcuların öne çıkmasını bekliyorsunuz?

        3

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Her büyük maçta olduğu gibi, kilit oyuncular kaleci - savunma liderlerleri - ön liberolar - oyun kurucular ve gol beklenilen forvetler..

        Bu minvalde, Muslera, Berke - Marcao - Kim ve Attila - F.Bahçe'nin orta merkezinde kimler oynayacaksa onlar, karşılığında Cicaldao ve Morutan.. Elbette Kerem ve İrfan Can.. Ama çemberi daraltırsak Kaleciler, Kerem ve İrfan öne çıkabilecek isimler.

        4

        İBRAHİM YILDIZ: Fenerbahçe’de İrfan Can ile Mesut Özil oyunu çevirecek oyuncular. Pereira ikisini oynatır mı bilemem. Mert Hakan da mücadele gücüyle öne çıkabilir. Fenerbahçe’nin en sorunlu yeri kale olacaktır. Berke için ciddi bir sınav. Hatasız oynarsa, kendi adına da büyük kazanç olacak.

        Galatasaray, Fenerbahçe’ye göre daha avantajlı. Kerem gibi atletik bir golcüye sahipler. Marcao ve Feghouli de oyunun sonucuna etki yapabilecek oyuncular.

        5

        Derbide nasıl bir futbol bekliyorsunuz? İki takımdan hangisi daha avantajlı ve maçın sonucu ne olur?

        6

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: G.Saray, Avrupa maçlarında daha dengeli; yaldır yaldır saldırmak yerine daha bekleyerek oynayan daha çok topu çeviren bir oyun anlayışı ile başarılı oldu. Ama bu yapıyı Beşiktaş maçı gibi maçlarda sağlayamadı. G.Saray'ın sadece Antep maçında yüksek şiddetli tempo ile başladığını gördük. Aslen G.Saray da kadrosu daha belli olsa da oyunu belirsiz bir takım. Nasıl oynayacaklar nasıl bir plan yapacaklar bilemiyoruz. Fenerbahçe tam belirsiz. 3'lü mü 4'lü mü oynayacaklar, orta merkezde kimler oynayacak çok belirsiz. O yüzden iki bilinmezin oynayacağı maçın nasıl olacağı da belirsiz.

        7

        İBRAHİM YILDIZ: İki takımın sorunları var. Çok iyi bir futbol beklemek hayalcilik olur. Sonuca endeksli bir oyun izleyeceğiz. Bir puanın bile önemi büyük. Galatasaray, takım olarak daha iyi organize olan bir ekip. Hızlı oynamayı düşünecekler. Elinde güçlü oyuncular var. Tek sorunu orta saha da etkisizler.

        Fenerbahçe teknik kapasitesi yüksek oyunculara sahip. Ancak mücadele gücü düşük. Tek avantajları son ana kadar oyunu bırakmıyorlar. Bitirici vuruş sorunu var. Alışık olduğumuz sistemin dışında bir planla maça başlayacaklar. Bu tür maçların sonucunu tahmin etmek çok güç. Sürprize açık bir karşılaşma. Fenerbahçe kazanmak zorunda. Galatasaray, korkak oynarsa maçı kaybeder.

        8

        Galibiyet ya da mağlubiyet durumlarında iki takımı neler bekliyor?

        9

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Maçın kaybedilmesi ve bir gün sonra Trabzonspor'un kazanması halinde ligin daha 3'de 2'si oynanmamışken dahi lig büyük ölçüde kaybedilir. Fark çift hanelerin üzerine çıktı mı psikolojik olarak da bırakırsınız.

        Şu anda aslen hem F.Bahçe, hem de G.Saray'ın nispeten daha az eleştirilmesinin sebebi birbirleri ile aralarındaki puan farkının olmaması. G.Saray kazanırsa F.Bahçe'ye 4 puan fark atmış, rakibini tamamen ligin dışına itmiş ve kulübü net bir şekilde kaosa sokmuş olur. Fenerbahçe kazanırsa, Terim ciddi şekilde hedef tahtasına oturtulur. Yeni stratejinin Terim'siz devam etmesi gerektiği söylenir. Lig büyük oranda kaybedilir. F.Bahçe ise nefes alır. Uygun fikstürü ile bir iki galibiyet alıp seri bile yapabilir. Beraberlikte Trabzon daha çok kazanmış olur.