Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Sivasspor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Fenerbahçe ne kendi klasiğini uygulayabildi ne de reaksiyon verdi. Sadece ilk yarıda 3 duran topta kez altı pas'a top şişirip kaleci Samassa'yı çalıştırdılar. Hiç uzatmayalım, Ersun Yanal'a ayrılan sürenin sonuna gelindi. Bence son kredisini de harcadı. Muhtemel bir derbi mağlubiyeti ya da beraberliği hocanın son maçı olur.

        2

        Siz 1 haftadır ne çalıştınız hocam? Hala Emre mi kullanacak kornerleri ve duran topları. Olmuyor, atamıyor işte. Başka kullanacak adam yok mu? Emre çok kötüyken, Gustavo uyukladığı bir gündeyken, Sadık sakatlanmışken onun yerine titrek Zanka'yı alacağına Gustavo'yu stopere çekip Tolga'yı alıp direnç artıramaz mıydın?

        3

        Kruse ve Altay'ı sen aldırdın. Bu iki isme gösterdiğin sabrı diğer isimlere gösterdin mi? Kruse denen gol özürlü adam yerine 2. devre başlarken Ferdi'yi ve Deniz'i almayı neden düşünmediniz? Tek sol bek ile sezona başlama hatasını yapan yönetim tamam. Dirar da orada elinden geleni yapıyor ama misal Murat Sağlam sağ bek oynasa daha evvel sol bek oynamış Isla sol beke geçse ve Dirar ile sağ önde direnç artırılsa nasıl olurdu hiç denediniz mi?

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Rıza Çalımbay ve öğrencilerini tebrik etmek lazım. Emre, Kruse, Ozan, Luis Gustavo gibi kağıt üzerinde standart üstü oyunculardan kurulu bir Fenerbahçe orta sahasına karşı Beşiktaş’ın kiralık gönderdiği stoper Fatih, sol bek Ziya ve Mert ile üstünlük sağladılar.

        5

        Rakibin ağırlığından doğan zaafiyetini çok iyi değerlendirdiler. Ve işi Dirar ve özellikle Isla’nın orta saha kopuk oyunun üzerinden bitirdiler. Maçın sonlarındaki gitgel dışında istedikleri hep oldu. Ersun Yanal’ın buna karşı bir planı yoktu.

        6

        Haftalardır söylediğim gibi Fenerbahçe’nin Yanal yönetiminde bu savunma organizasyonunu geliştirmesi mümkün değil. O güçlü oyuncularla fizik kavgayı tutturabilirse başarılı olabiliyor. Tek yol hücumda şut kalitesinin üst düzeyde olması. Rodrigues, Kruse ve Vedat dün o seviyeyi tutturamayınca plan yürümedi. Kalplerdeki hoca ve bunca transferle Fenerbahçe’nin sadece yüzdeli şuta bakıyor olması fiyasko.

        7

        ERMAN TOROĞLU: Ersun Yanal bu kadroyu rekabete sokamadı. Hep aynı şeyleri yaptı, monotonlaştılar. Rakipler de ona göre önlem aldılar. Bu kadar sakatın bir takımda olmaması gerekir. Bu kadar sakatlık iki şeyden olur, birisi yanlış yaptırılan antrenman, ikincisi kendilerine bakmamaları. Ortada bir şey var ki Fenerbahçe takımı sakata geliyor.

        8

        Teknik adamdan mı sakata geliyor, yoksa futbolculardan mı sakata geliyor. Bunun yorumunu yönetim kurulları yapar. Sivasspor dün puan kaybetse yazık olurdu..

        9

        AHMET ÇAKAR: Ersun Hoca'yı, Ali Koç ve yönetim istemiyor ama taraftar baskısıyla göreve getirmek zorunda kaldılar. Sezon başından beri takıma katkısı sıfır. Futbol mantalitesinin boş olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye'nin en çabuk, en hızlı oynayan takımına karşı çıkardığı orta saha tam bir intihardır.

        10

        Fenerbahçe bir şeyi daha kaybetti. Camia ve taraftarın Ersun Yanal'a güveni bitti. Ayrıca taraftarlar, Rodrigues ve Ozan'ın ne kadar sorumsuz amatör futbolcu olduğunu ve takımlarına ihanet ettiklerini gördüler. Haftaya Beşiktaş maçı var ama Rodrigues son saniyelerde göstere göstere rakibe tekme atıyor. Haklı bir kırmızı kart görüyor, Ozan Tufan efendi de itirazlara devam edip, oyundan atılıyor.

        11

        Bu şu demektir; hoca hoca değil, oyuncular üzerinde hiçbir hakimiyeti yok ve Fenerbahçe hızla kan kaybediyor. Hakem Ali Palabıyık için maç kolay değildi ama bence başarılı yönetti ve gösterdiği kırmızı kartlarda haklıydı.

        12

        GÜRCAN BİLGİÇ: Karşında rakip yokmuş gibi oynar, hazırlanır, kendi oyuncularına "hayran" olup rekabetten uzaklaşırsan, bunun adı "kibir"dir. Ersun Yanal, doğrularını hep bir hafta önce, Kadıköy performanslarından çıkartmaya çalışıyor ve bunun bedelini de ödüyor, ödetiyor. Sivasspor'un nasıl pozisyona gireceğini, bunun için topu rakibe verip, çok adamla hızlı hücum kovalayacağını hepimiz biliyorduk. Maç öncesinde de yazdık.

        13

        Kasımpaşa, Fenerbahçe'nin kullandığı her duran top sonrasında pozisyon-gol bulmuştu. Sivas da her duran top sonrası tehlikeli geldi, golü buldu veya kaçırdı. Bunu görmezden gelmek ve "Ben bildiğimi oynarım" demek, "kibir"dir. Tabelada yazan da bu kibrin bedelidir.

        14

        OKTAY DERELİOĞLU: Yiğidolar çok etkili bir takım haline dönüştü. Topu çok iyi kontrol ediyorlar ve hızlı hücuma iyi çıkıyorlar... Fenerbahçe gibi bir takıma 8 puan fark attılar.

        15

        Hem içeride hem dışarıda doludizgin yoluna devam eden Sivasspor, şampiyonluk için bu görüntüsüyle "Neden olmasın?" dedirtiyor. Yiğidolar bu performansılarını sürdürürse, Süper Lig'in 6. şampiyonu olmamaları için bir neden yok..