Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika haberi: Galatasaray'ın transfer hedefinde dünya yıldızları var! Galatasaray transfer haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Süper Lig'de üst üste iki sezondur şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da gözler artık Avrupa'da başarıya döndü! Geride kalan sezon Avrupa'da beklentilerin altında kalınması, yönetimi de harekete geçirdi.

        2

        Teknik direktör Fatih Terim, Aralık 2018'de yaptığı açıklamada hem devre arasında hem de sezon sonunda büyük bir değişim yaşanacağını söylemiş ve esas değişim için yaz aylarını işaret etmişti.

        3

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2024'te hayata geçmesi konuşulan yeni formatta önümüzdeki 4 yılın çok önemli olduğunu düşünen Galatasaray yönetimi bu konuda kolları sıvadı. Kısa bir süre önce Ryan Babel'le el sıkışan ve protokol imzalayan sarı-kırmızılı idareciler, Fatih Terim'in raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

        4

        2024 yılından sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılım açısından hayati önem taşıyan bu 4 yılda Avrupa'da iddialı bir kulüp haline gelmek isteyen idareciler, bir yandan yolların ayrılacağı isimleri belirlerken bir yandan da birçok bölge için harekete geçti.

        5

        İki yılı opsiyonlu 5 yıllık sözleşmeye imza atan Fatih Terim, Yusuf Günay, Abdurrahim Albayrak ve başkan Mustafa Cengiz ile bir zirve gerçekleştirdi. Bu zirvede UEFA ile yapılan anlaşma doğrultusunda yapılabilecek hamleler masaya yatırıldı.

        6

        10 MİLYON ÜZERİ DEĞERLENDİRİLECEK!

        Şampiyonluk kutlamasına ailevi gerekçelerle katılmadığını söyleyen Mbaye Diagne'ye olan yakın ilgi, yönetim tarafından Fatih Terim'e de soruldu. Tecrübeli çalıştırıcı, kadrodaki oyunculara gelen iyi tekliflerin değerlendirmeye alınabileceğini yöneticilere iletirken kulislerde Orta Doğu pazarından Mbaye Diagne'ye 10 milyon Euro'luk teklifler yapılacağı konuşulmaya başlandı.

        7

        Galatasaray'a transferinden önce 13 milyon Euro'luk teklifler alan Senegalli'nin talipleri sadece Arap kulüpleri de değil. Bir dönem Çin'de top koşturan Diagne, bu sezonki performansıyla yeniden gündeme geldi. Mustafa Cengiz ve kurmaylarının Senegalli yıldıza 10 milyon Euro ve üzeri bir rakam gelmesi durumunda satışına izin vermeyi planladığı öğrenildi.

        8

        Diagne'nin yerine Avrupa'da da takımı sırtlayabilecek bir santrfor almayı planlayan Galatasaray'ın gündemine ilk olarak Radamel Falcao geldi. Fransa'da küme düşmekten güç bela kurtulan Monaco'da yıllık 8 milyon Euro kazanan ve kendisine bu ücretin ödenmeyeceği belirtilen Kolombiyalı, kulübüne indirime gidebileceğini söyledi.

        9

        Monaco ile yaptığı görüşmelerde yılda 6 milyon Euro'ya kadar inen Falcao, kulübünden bu ücretin de fazla olduğu cevabını aldı. Atletico Madrid ve Valencia'nın da ilgilendiği oyuncunun piyasasının yüksek olması nedeniyle bu transferde beklemeye geçen Galatasaray'ın gündemine Mario Balotelli geldi.

        10

        Olaylı bir sürecin ardından Nice'ten güzel ayrılan ve Marsilya'ya giden İtalyan golcü, Fransız ekibinden de ayrıldığını açıkladı ve bonservisini eline aldı.

        11

        Uzun süredir Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteremeyen ve kariyerinde sıçrama yapmak isteyen Balotelli'nin aklını Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefiyle çelmeyi düşünen sarı-kırmızılılar, Balotelli'ye temkinli yaklaşıyor ve uygun şartların oluşmasını bekliyor.

        12

        WILFRIED BONY ÖNERİLDİ

        UEFA ile yapılan anlaşmada alım-satım dengesini kurmak zorunda olan Galatasaray'a bir yandan da menajerler aracılığıyla oyuncular öneriliyor. Bu noktada Swansea City ile olan sözleşmesi sona eren Wilfried Bony de sarı-kırmızılı idarecilerin masasına geldi.

        13

        Sezonun ilk yarısını sakat geçirdikten sonra Katar kulübü Al Arabi'ye kiralanan Bony, burada sakatlığını atlattı ve nispeten form tuttu.

        14

        Forma giydiği 8 maçta 5 gol kaydeden Fildişi Sahilli yıldızla sözleşme uzatılmayacağı Swansea tarafından açıklanırken Galatasaray 30 yaşındaki golcüyü de gündemine aldı.

        15

        FILIPE LUIS İÇİN BEKLENİYOR

        Bu sezon sol bek rotasyonu geniş olmasına rağmen beklediği performansı sezonun genelinde bulamadığını düşünen Fatih Terim'in sol beke de uygun şartlarda takviye yapılabileceğini yönetime ilettiği öğrenildi. Atletico Madrid'le olan sözleşmesi sona eren Filipe Luis de bu doğrultuda listeye alınan isimlerden oldu.

        16

        Yuto Nagatomo'nun yaşadığı sakatlığı tam olarak atlatamaması, Ömer Bayram ve Emre Taşdemir'in de beklentilerin altında kalmasının ardından İmparator bu bölgenin de kendi oyun anlayışı için önemli olduğunu vurguladı. Bek oyuncularını hücumda orta saha gibi kullanan tecrübeli çalıştırıcının, Avrupa tecrübesi olan ve hücumda fark yaratabilecek bir bek istediği kaydedildi.

        17

        Bu sezon La Liga'da 27, Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 maçta forma şansı bulan Filipe Luis'in Atletico ile olan sözleşmesi Haziran 2019'da sona erecek. İngiltere'ye gitmek isteyen Filipe Luis'in birçok talibinin olduğu, uygun şartlarda ise Galatasaray ile masaya oturabileceği de öğrenildi.

        18

        YERLİ OPERASYONU DA YOLDA!

        Yabancı oyuncu transferi için çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da bir yandan da yerli oyuncu takviyeleri için kollar sıvanmış durumda. Şampiyonlar Ligi listesine hem ülkede yetişmiş hem de altyapıdan yetişmiş oyuncu bildirmek zorunda olan sarı-kırmızılılar bu konuda da birçok girişimde bulunuyor.

        19

        Bu sezon forma şansı bulduğu maçlarda zaman zaman iyi performans gösterse de Terim ve ekibine güven vermeyen İsmail Çipe'nin yerine daha garanti bir kaleci düşünen sarı-kırmızılılar, iki kaleci için harekete geçti.

        20

        Galatasaray, Ankaragücü'nde bu sezon formayı kapan ve taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan genç file bekçisi Altay Bayındır'a gözünü dikmiş durumda. Türkiye'nin önde gelen akademilerinden olan Bursaspor altyapısında da eğitim gören Altay'ın bonservis bedelinin yüksek olabileceği nedeniyle beklemeye geçen sarı-kırmızılılar Fatih Öztürk'ü gündemine aldı.

        21

        Akhisarspor'un kazandığı Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa zaferlerinde büyük payı olan 32 yaşındaki file bekçisinin sözleşmesi Haziran 2019'da sona eriyor ve boşa çıkıyor. Tecrübesiyle Muslera'ya iyi bir alternatif olabileceğini düşünen sarı-kırmızılı idareciler, Fatih'le yakın görüşmeyi planladıkları öğrenildi.

        22

        ALTYAPI HAMLESİ DE GELİYOR!

        Şampiyonlar Ligi'nde altyapıdan yetişmiş oyuncu bulundurmak zorunda olan Galatasaray, bu konuda da planlamalarını sezon içinde yaptı. Sarı-kırmızılı idareciler devre arasında kiralanarak yuvaya geri dönen Semih Kaya'yı yeniden kadrosuna katmak istiyor.

        23

        Sezon içerisinde birçok genç futbolcuyu da takip eden Galatasaray, altyapısından yetişen Berk Yıldız'ı de hedeflerinden biri olarak belirledi. 16 yaşındayken Fatih Terim tarafından ilk kez forma şansı verilen ve bu sene Adana Demirspor'da kiralık olarak oynayan Berk Yıldız, gösterdiği gelişim ve performansıyla sarı-kırmızılı kulübün gündemine geldi.

        24

        Bonservisi Evkur Yeni Malatyaspor'da olan Berk, bu sezon 32 maçta 8 gol 4 asist üretti. Berk, play-off yarı finalinde ise 1 gol 1 asistle oynadı.

        25

        YENİ OZAN'LAR DA YOLDA!

        Dün IG TV'de yaptığı açıklamada bütün sezon boyunca planlamalar yaptıklarını dile getiren Fatih Terim, altyapıdan da faydalanmayı düşünüyor. Birçoğu, Terim'in üçüncü döneminde kadroya katılan ve yıllardır Milli Takım'ın birçok farklı yaş grubunda forma giyen U21 oyuncularından birkaçı, Ozan Kabak ve Yunus Akgün gibi A Takım'a entegre edilmeye planlanıyor.

        26

        Kampa götürülmesi planlanan oyunculardan Ahmet Sivri, Ali Yavuz Kol, Atalay Babacan, Recep Gül, Gökay Güney, Abdussamed Karnuçu, Celil Yüksel, Malik Karaahmet, Çekdar Orhan arasından şansını değerlendirenlerin, Ozan Kabak ve Yunus Akgün gibi A Takım'da değerlendirileceği öğrenildi. İmparator'un özellikle Gökay Güney ve Atalay Babacan'dan faydalanmayı planladığı da kaydedildi. Bu isimlerin dışında henüz 16 yaşındaki Mustafa Kapı da çok şey beklenen isimler arasında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ