Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Pandemi "GETİR"di ! Son dakika: Getir milyar dolarlık şirket oldu - Ekonomi haberleri - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye girişimcilik ekosisteminde bir girişim daha 'unicorn' oldu. Yerli girişimlerden Getir, aldığı 300 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye'nin ikinci 'unicorn'u oldu. Yerli girişimin değeri böylece 2.6 milyar dolara yükseldi.

        Girişimcilik ekosisteminde değeri milyar doları bulan girişimler 'unicorn' olarak tanımlanıyor. 2015 yılından beri faaliyette olan Getir, geçtiğimiz yıl da 38 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Getir'e ikinci yatırım turunda ise 128 milyon dolarlık yatırım yapılmıştı.

        İki ay içinde iki tur tamamlayan Getir’de üçüncü turun liderliğini yeni yatırımcılardan Silikon Vadisi merkezli SequoiaCapital ve mevcut fonlardan New York merkezli Tiger Global üstlendi. Daha önceki tura katılan 8 fondan 7 tanesi de bu son tura katıldılar.

        REKLAM

        AVRUPA'DA 3 YENİ PAZAR

        Yatırım hakkında açıklamalarda bulunan Getir'in kurucusu Nazım Salur, "Yeni kaynaklarla hızlıca yeni ülkelerde faaliyete başlayacağız. Yakın zamanda Almanya, Fransa ve Hollanda'da da faaliyete geçeceğiz. Yılın ikinci yarısında da Getir'i Brezilya'da açmayı planlıyoruz. Alınan yatırım ile saha çalışanlarına 25 milyon TL'lik destek vereceğiz. Bunu bayiler üzerinden kıdem esasına göre yapacağız" dedi.

        Salur Almanya, Fransa ve Hollanda'nın ardından hedeflerinin Brezilya pazarına girmek olduğunu belirtti.

        Türkiye'nin ilk unicorn girişimi ise yerli oyun şirketi Peak olmuştu. Haziran 2020'de 1.8 milyar dolar karşılığında ABD merkezli Zynga’ya satılan Peak, bu işlemin ardından Türkiye'den çıkan ilk milyar dolarlık girişim olarak kayıtlara geçmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ