Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika deprem: Bilanço ağırlaşıyor! Deprem sonrası Hatay'da ölü ve yaralı sayısı kaç oldu?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hatay'da, dün akşam meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında depremde yıkılan binaların enkazında kalan 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

        EŞYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIRKEN DEPREME YAKALANDILAR

        AA'da yer alan habere göre Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Antakya ilçesi Gazi Mahallesi Şehit Murat Nuraydın Caddesi'ndeki bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören binadan eşya çıkarmaya çalışan ve nakliyeci oldukları anlaşılan 4 kişi, yıkıntılar arasında kaldı.

         Üst üste felaket! Dehşetin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı
        Üst üste felaket! Dehşetin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı Haberi Görüntüle

        ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

        Bölgeye sevk edilen AFAD, PAK ve UMKE ekipleri, arama kurtarma çalışması başlattı. Depremin ardından kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da çalışmaları yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

        3 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

        Yaralı kurtarılan Savaş Günerioğlu hastaneye kaldırılırken, yıkıntıların altında cansız bedenlerine ulaşılan 3 kişiden Hüseyin Cüneyidoğlu'nun (22) cenazesi çıkarılarak morga götürüldü. Enkazda sıkışan diğer iki cenazenin ise çıkarılması için ekipler çalışmalarına devam etti.

         Deprem bölgesinde hava nasıl olacak?
        Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? Haberi Görüntüle

        ENKAZDAKİ CAN KAYBI 6'YA ULAŞTI

        Nakliye firması çalışanı Selman Hallak, deprem sırasında yıkılan binadaki eşyaları taşıdıklarını söyledi.

        Kendisinin sarsıntı anında aracı getirmek için binadan uzaklaştığını anlatan Hallak, "4 kişi evden eşya taşıyordu. 1 kişi enkazdan çıkarılıp hastaneye götürüldü. 2 Türk, 1 Suriyeli var enkazın altında" diye konuştu. Bu arada enkaz altında kalan kardeşinin çıkarılmasını beklerken fenalaşan Yahya Hallak'a, UMKE ekipleri müdahale etti. Sabah saatlerinde aynı enkazda cansız bedenine ulaşılanların sayısı 6'ya yükseldi.

         İTÜ'lü Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz açıkladı! Hatay depremleri ne anlatıyor?
        İTÜ'lü Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz açıkladı! Hatay depremleri ne anlatıyor? Haberi Görüntüle

        AFAD'DAN SON DURUM AÇIKLAMASI

        AFAD'dan dün akşam Hatay'da meydana gelen depreme ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Hatay Defne’de, 20 Şubat günü 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı, meydana gelmiştir.

         Prof. Dr. Naci Görür'den kritik açıklama
        Prof. Dr. Naci Görür'den kritik açıklama Haberi Görüntüle

        Depremle ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 54 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. Bu ihbarların 44’ünde olumsuz bir durum olmadığı anlaşılmıştır.

        Gelen ihbarlar doğrultusunda, bölgede, AFAD’ın Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın ve Uşak’tan il müdürlüğü ekipleri, 112 Acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK’lar arama kurtarma çalışmalarına katılmıştır.

         İTÜ'lü Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz açıkladı! Hatay depremleri ne anlatıyor?
        İTÜ'lü Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz açıkladı! Hatay depremleri ne anlatıyor? Haberi Görüntüle

        SAKOM’dan alınan bilgiye göre, 18’i ağır olmak üzere 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

        Son depremden dolayı tedirgin olan vatandaşlarımız için gece boyunca 6.000 çadır bölgeye gönderilmiştir. Çadır sevkiyatı, gün boyunca hava ve karayolu ile devam edecektir."

        GAZİANTEP'TE HASARLI BİNALARDAN EŞYA ALIMI DURDURULDU

        Gaziantep Valisi Davut Gül, ağır hasarlı binalardan eşya almanın ikinci bir karara kadar yasaklandığını duyurdu.

        Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Müstakil ve artçı depremler devam etmektedir. Acil yıkılacak binalara giriş yasaktır. İkinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma, kısıtlı sürede girme çıkma tamamen durdurulmuştur." ifadesini kullandı.

        MALATYA'DA DA BENZER KARAR

        Malatya Valiliği de, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentteki ağır hasarlı binalardan eşya tahliyesinin ikinci bir karara kadar durdurulduğunu açıkladı.

        Malatya Valiliği, ağır hasarlı binalardan eşya çıkarılmasını yasakladı. Can güvenliği nedeniyle alınan karara uyulmasını istenen yazılı açıklamada, "İkinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma, kısıtlı sürede de olsa tamamen durdurulmuştur. Vatandaşlarımızın bu konuda ilgili birimlerden herhangi bir izin talebinde bulunmamaları, kolluk kuvvetlerine izin konusunda baskı yapmamaları, can güvenliği nedeniyle belirtilen yasak kararına uyulması önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

        AFAD'DAN ÇADIR AÇIKLAMASI

        İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, 300 bin 809 çadırın kurulumunu tamamladı.

        AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, depremzedelerin geçici barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla bölgeye ilk andan itibaren başlatılan çadır sevkiyatı aralıksız devam ediyor.

        Depremin etkili olduğu illerde şu ana kadar 270 noktada çadır kent alanları oluşturan AFAD, bireysel çadır taleplerini de karşılıyor.

        Bölgede, 300 bin 809 çadır kurulumu tamamlandı. Bu kapsamda, Hatay'da 69 bin 766, Kahramanmaraş'ta 66 bin 685, Gaziantep'te 49 bin 670, Adıyaman'da 45 bin 852, Malatya'da 25 bin 380, Adana'da 17 bin 515, Şanlıurfa'da 8 bin 838, Osmaniye'de 7 bin 170, Diyarbakır'da 6 bin 328, Kilis'te 3 bin 605 çadır kuruldu.

         İzmir'de deprem sonrası emsal artışı düzenlemesiyle ilgili flaş karar!
        İzmir'de deprem sonrası emsal artışı düzenlemesiyle ilgili flaş karar! Haberi Görüntüle
         1 hafta önce nokta atışı tahminle uyarmıştı!
        1 hafta önce nokta atışı tahminle uyarmıştı! Haberi Görüntüle
         Üç oğlunu kaybeden anne: Hep anneler yaşamış çocuklar ölmüş!
        Üç oğlunu kaybeden anne: Hep anneler yaşamış çocuklar ölmüş! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ