Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

TCMB, 2024 yılının son Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Aralık ayında endeks, önceki aya göre yüzde 2,0 arttı. Konut fiyatlarında yıllık nominal artış yüzde 29,4 olurken, reel olarak yüzde 10,4 düşüş gerçekleşti.

Endekste yıllık en yüksek artış yaşanan bölgeler şöyle şekillendi: Yüzde 50,9 ile Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Van, Bitlis, Hakkari, Muş, yüzde 44 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Ardahan, Kars, Iğdır, yüzde 42,7 ile Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa, Uşak.

En düşük artış yaşanan bölgeler ise yüzde 16,7 ile Antalya, Burdur, Isparta, yüzde 24 ile Aydın, Denizli, Muğla oldu.

3 büyük ile bakıldığında yıllıkta en yüksek artış yüzde 34,4 ile Ankara'da gerçekleşti. İstanbul'da yıllık fiyat artışı yüzde 26,3 olurken, İzmir'de yüzde 25,2 olarak kayıtlara geçti. Aylıkta ise İstanbul'da yüzde 2,1, Ankara'da yüzde 2 artış gözlendi, İzmir'de yıllık artış yüzde 0,4'te kaldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ