Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Spor yazarları, Türkiye - Karadağ maçını değerlendirdi - Futbol Haberleri
        1

        Türkiye, 4 Eylül'de deplasmanda Cebelitarık'la karşılaştıktan sonra grup ikincisi Hollanda'ya 7 Eylül'de konuk olacak. Ay-yıldızlıların sonraki tarihlerdeki kalan maçları ise Norveç, Letonya (D), Cebelitarık ve Karadağ (D)

        2

        UĞUR MELEKE: BUNUN ADI FELAKET

        Son 6 aydır milli takımda iyiye giden hiçbir şey yok. Bu grup belki kâğıt üzerinde 6 takımdan oluşuyor ama esasında mücadeleyi 3+3 takım olarak okumak lazım. Yarışmacı üçlünün (Türkiye, Hollanda ve Norveç’in) kalan üçlüye puan vermemesi gereken bir mini turnuva bu. Düne kadar zaten tepe üçlünün diğer üçlüye tek kaybını maalesef biz Letonya’ya karşı yapmıştık. İkinci kaybı da yine biz yaptık. Bu iki maçta kaybettiğimiz 4 puanı Hollanda ve Norveç’e karşı telafi etmemiz gerekecek ki hiç kolay bir iş değil bu.

        3

        "Dün bolca alan paylaşımı ve pozisyon hatası yapmamızın altınca bence bu oyuncularımızın müsabaka eksikliğinin etkisi de vardı. Şenol Güneş, 22 kişilik dar kadro seçimiyle, ilk 11 konusunda tutuculuğuyla, milli takımı bir kulüp darlığında ele almasıyla bana umut vermiyor. Son altı aydır milli takımda iyiye giden hemen hiçbir şey yok maalesef" (HÜRRİYET)

        4

        ÖMER ÜRÜNDÜL: 4 PUANI HARCADIK

        9. dakikada Cengiz'in mükemmel golü ile erken skor avantajı yakaladık. Yusuf'un ikinci golü ile rahatladık. Artık her şey lehimize görünüyordu. Ama devre sonunda defans bloğumuz çizgi halinde önde yakalanıp, arkaya atılan tek topta amatörce bir gol yedik. Ama bir türlü 3. golü atamadık. Ondan sonra Şenol Güneş'in çok yanlış bir uygulaması oldu. Alpaslan'ın girişiyle son bölümde orta saha 1 kişi eksildi, 3'lü defansa döndük. Ve de bundan sonra rakip yine gelmeye başladı. Artık o şekilde en azından maçı bitirdik derken gereksiz bir faul yaptık.

        5

        Karadağlı futbolcu da sahalarda ender görülen müthiş bir frikik golü attı son saniyede. Ve maalesef Letonya'dan sonra göz göre göre evimizde iki farklı skor avantajından 2 puan daha kaybettik. Kenan formsuz ve tam tipik bir kanat forvet özelliği de taşımıyor. Mert Müldür de ters ayaklı olduğundan hücuma destek veremiyor. Onun için sol kulvar çalışmadı. Ama sonuç olarak maalesef ilk maçlardaki Hollanda ve Norveç galibiyetlerinden sonra 4 puanı göz göre harcadık. (SABAH)

        6

        ATTİLA GÖKÇE: KAZA OLDU YAZIK OLMASIN

        Avrupa’da şoka uğradık, tamam… Peki Dünya’da ne yapacağız? Kırık-dökük ve dağınık Haziran maceramızı mı sürdüreceğiz, yoksa lider olarak bıraktığımız grupta yine liderlik mi yapacağız? Dünya’ya dönüşün kritik sorusu bu.

        Hemen yanıtlayalım: Haziran’da yaşadığımız o kötü macerayı unutmak ve unutturma gayreti vardı Milli Takım’da. Futbolcular daha diri, daha istekli ve daha etkiliydiler. İki golün devamını getirmek gerekiyordu. Fırsat da vardı, kullanamadık. Oyunun akışı karışmaya başladı.

        7

        Bu maçta Cengiz’in 81’de çıkışını anlayamadık. Şenol Güneş’in biraz da panikle yaptığı oyuncu değişiklikleri de hem ritim bozdu, hem de telaş yarattı. Bu maç, Avrupa şokunu atlatamadığımızı gösterdi. Milli Takım, iyi niyet ve iştahla iyi bir başlangıç yaptı ama kırılganlığından kurtulamadı. Elimizdeki maçı koruyamadık. Maçı kazansak, gruptaki avantajımız daha da artacaktı. Kaza oldu… Dikkat edelim de sonrası yazık olmasın! (MİLLİYET)

        8

        GÜNTEKİN ONAY: DAVETİYE ÇIKARDIK

        Karadağ karşısında milli takımımız maça coşkulu ve baskılı başladı. İç sahada oynadığımızı ve kazanma arzumuzu ilk dakikalarda rakibe hissettirdik. Kenan-Zeki-Cengiz 3’lüsünün sağ kanattan geliştirdiği tek paslı kombinasyon ile Yusuf bitirici vuruşu yaptı ve 2-0’ı bulduk. Merih’in ve Mert’in pozisyon hatası yaptığı bir anda Marusic savunma arkasına sarktı ve Karadağ farkı 1’e indirip maça ortak oldu.

        9

        Nitekim zorla Karadağ’ı puan almaya davet ettik. Onlar da geri çevirmedi. Kalitemiz daha yüksek, evimizde oynuyoruz ama ikinci yarıda 3’üncü golü düşünmek yerine yürüye yürüye pas yaparak maçı bitirmeye çalışıyoruz. Şenol Hoca bu tip sınavlarda farkı açmak yerine maçı bitirmek istiyor ve benzer tablolarla karşılaşıyoruz. İç sahada Letonya ve Karadağ karşısında kaybedilen 4 puan umarım pahalıya mal olmaz. (HÜRRİYET)

        10

        ALİ GÜLTİKEN: SKORU TUTMAYI BAŞARAMIYORUZ

        Avrupa Şampiyonası'nın şokunu çabuk atlatmak için iyi bir fırsat yakaladık. Aslında Milli Takımımız güçlü bir ekip. Ama her başarısızlık sonrasında bir güven ihtiyacı ortaya çıkıyor. Karadağ karşısında hiç şüpheye düşmeden bu durumu geride bırakacak şekilde iyi bir oyun başlangıcı yaptık. Santrayla beraber coşku çok önemliydi. Rakibe gücümüzü hissettirmek maçın diğer bölümleri için de büyük avantaj getirecekti. Biz de bunu Cengiz Ünder'in maç içindeki performansı ile çok net ortaya koyduk.

        11

        Son dakikada yenen golü nasıl anlatırız bilmiyorum ama bizim açımızdan baktığımızda anlatması da zor, anlaması da. Letonya'dan sonra öne geçtiğimiz ikinci maçta da skoru tutamadığımız için 4 puan kaybettik. Telafi edebilir miyiz? E lbette hâlâ önümüzde bu şanslar duruyor. Fakat daldaki kuştan ziyade eldeki kuşu tercih ederdim. (SABAH)

        12

        CEM DİZDAR: GÖRECEK GÜNLER VAR DAHA

        Son Avrupa Şampiyanası'nda başımıza gelenlerin nedenini öğrenemediğimiz için başımıza gelecek olanları kavramakta da zorlanacağız. Örnek mi? Dün akşam yediğimiz gol! Cengiz’in golünde Burak’ın alan yaratan çapraz koşusu ne denli doğruysa Maruşic golü öncesi savunmanın tüm dengesini bozan Merih Demiral’ın öne hamlesi aynı oranda yanlıştı… Peki, üst seviye liglerden birinde oynayan Demiral’a bu ‘’basit hata’’yı yaptıran neydi? Bence düşünmenin temel dinamiği olan eleştiri/özeleştiri eksikliğinden… Nedenini bilemediğimiz yanlışları tekrarlarız!..

        13

        Dün akşam 'kazanma baskı'sının yıkıp geçtiği bir milli takım izledik. Çünkü sanki ilk görev, Avrupa Şampiyonası yıkımını iyileştirmekti. Bu nedenle sona doğru iyice ceza sahasına büzüştü milliler. Oysa oynayabilme kabiliyeti yüksek bu takım sadece 'oynamaya çalışsa' sorunların üstesinden rahatlıkla gelebilecek kudrette. Kısacası; "görecek güzel günler var daha..." (FANATİK)

        14

        GÜRCAN BİLGİÇ: DERSİMİZİ EKSİK YAPIYORUZ

        Şenol hoca, eksiklerine rağmen kazanacak on biri bulmuş. Hamle şansı var mı derseniz, hepsi sürpriz. İşler kötüye giderse 'değiştir" unvanlı oyuncumuz yok, aday adayları var. Ardından Cengiz, Yusuf Yazıcı'ya kaçırma şansı olmayan pozisyonu hazırladı ve arkamıza yaslandık. Dolmabahçe'de uzun zamandır görmediğimiz, maça asılan, oyuncuları destekleyen bir taraftar da var. Takım Dünya Kupası'nı kafaya koymuş, tribünler bunun altını çizmiş. Aslında takım tamamlanmış.

        15

        Şenol Güneş'ten hamle bekliyoruz artık. Bir şeylerin değişmesi lazım. Kenan ve Yusuf'un yerine hamleler geldi. Lig performansında Kerem Aktürkoğlu, 'bir şeyler yapar' diyeceğimiz beklentide. Ama tempo maçı böyle bitirmekten yana. Takım sinerjisi üç puana odaklandı. Önde baskı yapıp, Karadağ'ı duran toplarla çare aramaya yönlendirdik. Son anda sırtı dönük oyuncuya faulü yaptı Alpaslan. Nefis bir vuruş geldi ve elimizdeki iki puan yine gitti. Letonya maçındaki gibi. Öne geçtik, koruyamadık. İki kazanılması gereken karşılaşmayı da böyle yaşadık. Demek ki dersimizi eksik yapıyoruz; baştan, sona… (SABAH)

        16

        ENGİN VEREL: ŞENOL GÜNEŞ ÇOK FORMSUZ

        EURO 2020'yi geride bırakıp, Karadağ karşısına yeni bir sayfa açmak için çıktık. Ama kim ne derse desin herkesin kafasında hala o maçların olumsuz kalıntıları vardı. Karadağ maçı başladığında da sahada o ürkekliği, 'Acaba'yı görmek mümkündü. Buna rağmen Şenol Hoca'nın ön alanda baskıyı tercih eden bir oyun yerine, kontrollü bir futbol anlayışını benimsemesini yadırgadık.

        17

        Şenol Güneş'in son dakikalarda skoru korumaya yönelik yaptığı hamleleri yanlıştı. Euro 2020'deki formsuzluğu devam ediyor ve ne yazık ki kendi doğrularını terk edip, kamuoyu baskısı altında hamleler yapıyor. Futbol hata affetmez. Öyle de oldu. Bunun önümüzdeki maçlara da olumsuz yansımasından endişeliyim. (AKŞAM)

        18

        GÜLENGÜL ALTINSAY: YIKILAN UMUTLAR

        “Nerede kalmıştık” diyor Milliler. Artık önümüze bakma zamanı… Sahada 11 Türk var. Demek ki istenince 11 Türk vatandaşı ile de oynanıyormuş (!) Şaka bir yana 9 futbolcumuz yurtdışından. Bizim kıymetlerini bilmemişiz, eller bilmiş. Maç başlıyor. Bir hızlı atak, bir güzel vuruş ve Cengiz’le gelen erken gol. Ve umutlanıyoruz. Ama oyunu hızlandıramıyoruz bir türlü. Ne var ki ilk yarı bitmeden Karadağ’ın savunma arkasına atılan topla farkı bire indirmesini engelleyemiyoruz.

        19

        Çünkü durağan zamanlarımız hızlı olduğumuz anlarımızdan çok daha fazla. Ayrıca dörtlü savunmanın önündeki Okay çok yalnız. Skor da tehlikeli ve taktiksel olarak ikilem yaratan bir skor. Son on dakikaya girerken skoru korumaya yönelik değişiklikler yapıyoruz ama bu Karadağlıları umutlandırıyor. Ve korkulan oluyor, frikikten gelen gol umutları kırıyor. Kaybedilen 2 puandan daha önemli bu. (CUMHURİYET)

        20

        SERKAN AKCAN: FİYASKO

        EURO 2020 hezimeti sonrası Karadağ galibiyeti, ülke futbolu adına büyük bir nimetti. Hem güvenimiz gelecek hem grup liderliğimizi devam ettirip Amsterdam’a 13 puanla çıkabilirdik ama maalesef son saniyede umutlarımız kırıldı. Kanat bekleri günümüz futbolunun en önemli figürleri. Şenol Güneş’in EURO 2020 öncesi formasyon trendine ayak uyduramamasına sebep olan eksiklik de buydu.

        21

        Sorun olduğu gibi devam ediyor. Ne yazık ki Milli Takımımız için 4’lünün dışında bir formasyon mümkün görünmüyor. Güneş’in oyuncularının fiziksel formları kadar psikolojik formlarını da önemsemesi gerekir. Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray’da formunu yükseltmişken Cengiz’in karşı kanadında Kenan ile oynamak hücum hattında fazla statik kalmamıza sebep oldu. (FANATİK)

        22

        OKTAY DERELİOĞLU: EN KÖTÜ SENARYO

        Bizim için hayal kırıklığı ile tamamlanan Euro 2020 sonrası Dünya Kupası Elemeleri'nde göstereceğimiz performans çok önemliydi. Organize gelişen atakta Yusuf ile ikinci golü de bulduk. Tam, "3'ü bulup fişi çekelim" derken Karadağ farkı bire indirince bizim için kolay geçmesi beklenen maça zora döndü. İkinci yarıda da maçı koparacak pozisyonlar yakalamamıza rağmen son vuruşlarda etkili olamadık.

        23

        En sonunda da korktuğumuz başımıza geldi ve duraklamalarda frikikten gelen golle sahada 2 puan bıraktık. Dün gece bizim için en kötü senaryo yaşandı dersek yanılmayız. Milli Takımımız kalite olarak daha iyi olduğu rakibine karşı son bölümde panik yaptı. Grupta Hollanda ve Norveç'e karşı alınan galibiyetlerden sonra Letonya ve Karadağ'a bırakılan puanlar bizim için hayal kırıklığı oldu." (TAKVİM)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ