Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş şampiyonlar ligi'nin en kötü performansı, galatasaray'ın şampiyonlar ligi performansı, galatasaray arsenal maçı - Futbol Haberleri

        Arsenal'a mağlup olarak UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda üst üste 5. maçını kaybeden Galatasaray, bu alanda yeni bir rekorun da sahibi oldu.

        D Grubu'na 1-1 sonuçlanan Anderlecht maçıyla başlayan sarı-kırmızılılar, ardından Borussia Dortmund (4-0 / 4-1), Anderlecht (2-0) ve Arsenal (4-1 / 4-1) maçlarından puan çıkaramayarak, bu kulvarda sezonu yenilgi serisi rekorunu kırarak tamamladı.

        Daha önce 1993-1994 ve 2006-2007 sezonlarında 4 maçlık seri yenilgiler yaşayan Cimbom, ilk kez peş peşe 5 maç yitirdi.

        BEŞİKTAŞ'IN REKORUNU KIRDI

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup etabını kalesinde 19 gol görerek tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, "Şampiyonlar Ligi gruplarında en fazla gol yiyen Türk takımı" unvanını Beşiktaş'tan aldı.

        Bu sezon savunmada ortaya koyduğu başarısız futbolla Galatasaray, Beşiktaş'ın, kalesinde 17 gol görerek tamamladığı 2000-2001 sezonunun ardından elinde bulundurduğu bu kötü unvanın yeni sahibi olmaktan da kurtulamadı.

        EN FAZLA GOL YEDİĞİ SEZON

        Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi ilk tur gruplarında en fazla gol yediği sezonu geride bıraktı. Bu sezon "Devler Ligi"nde çıktığı 6 maçta kalesinde 19 gol gören sarı-kırmızılı ekip, bu kulvarda tarihinin en kötü savunma performansını ortaya koydu.

        Geride kalan sezonda Fatih Terim ve Roberto Mancini'nin idaresinde Şampiyonlar Ligi maçlarına çıkan sarı-kırmızılılar, grup ikincisi olarak son 16 takım arasına kalmasına karşın, kalesinde gördüğü 14 golle grup etabında tarihinin en kötü savunma istatistiğini elde etmişti.

        GRUPLARI İLK KEZ 1 PUANLA TAMAMLADI

        Sarı-kırmızılı ekip, 13. kez yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını ilk kez 1 puanla tamamladı.

        Şampiyonlar Ligi gruplarında tarihinde ilk kez yer aldığı 1993-1994 sezonunda 2 beraberlik alarak 2 puan toplayabilen sarı-kırmızılılar, aradan geçen 12 sezonun ardından bir kez daha galibiyetsiz sezonu tamamladı ve bu kez yalnızca 1 puan toplayabildi.

        FENERBAHÇE DAHA AZ GOL YEMİŞTİ

        2001-2002 sezonunda Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi F Grubu'nu 0 puanla bitirmişti. Lyon, Leverkusen ve Barcelona'ya mağlup olan Sarı-lacivertliler, grubu 0 puan ve -9 averaj ile tamamlamıştı. Kalesinde 12 gol yiyen Fenerbahçe, rakip fileleri ise 3 kez havalandırmıştı.

        EN İYİ SAVUNMA, LUCESCU DÖNEMİNDE

        Galatasaray'ın başında 2000-2001 ve 2001-2002 sezonlarında görev yapan Rumen teknik adam Mircea Lucescu, sarı-kırmızılı ekibi Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi savunma performansına taşıdı.

        Sarı-kırmızılı ekibe, görevde bulunduğu ilk sezonunda Şampiyonlar Ligi çeyrek finali oynatan Lucescu, 2000-2001 sezonunu 1,71 gol yeme ortalamasıyla (14 maç/24 gol) kapatırken, ikinci grup aşamasına çıkılan 2001-2002 sezonunda elde edilen 0,83'lük (12 maç/10 gol) gol yeme ortalaması ise Galatasaray'ın "Devler Ligi"ndeki en iyi savunma performansı olmayı sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ