Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Mahmut Uslu: "Futbol faciası yaşandı" - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Beşiktaş derbisinin hakemi Halis Özkahya'ya ateş püskürdü! 3-2 kaybettikleri derbi sonrası çıkışta zehir zemberek açıklamalar yapan Uslu, önce Beşiktaş'ı galibiyetinden dolayı tebrik etti, ardından sert açıklamalar yaptı.

        "Biz hiç konuşmadık" diyen Uslu, ya Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın ya da Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun konuştuğunu savundu.

        Sözlerini "Ama görüyoruz ki meydan boş kaldı" diye sürdüren Fenerbahçe Basın Sözcüsü, derbide tam bir bir futbol faciası yaşandığını söyledi.

        Hakemin kafasının attıkları 2. goldeki Beşiktaşlıların "Volkan Şen'in topu çizgiyi geçti" itirazlarında kaldığını savunan Uslu, "Hakem sanıyor ki Demirören hala Beşiktaş Başkanı. Ama Demirören Federasyon Başkanı" dedi.

        Hakemin Ersan Gülüm'e bir çok pozisyonda 2. sarıyı ya da doğrudan kırmızı kartı göstermediğini belirten Mahmut Uslu, hakem Özkahya'nın Markovic'in sakatlandığı pozisyonda faul bile vermediğini, ayrıca Nani'yi atmak için elinden geleni yaptığını, 3. golde de Gomez'in Fenerbahçeli rakibine yaptığı faulu vermediğini de söyledi.

        "İnanılmaz hatalar yaptı ama bunlar hata değil. Hakemkler bizi resmen doğradı, ayıp ettiler. Başkaları konuşurken ceza vermeyenler şimdi bize ceza verecekler" de diyen Fenerbahçe Basın Sözcüsü Uslu, TFF yetkililerine maçı izlemeleri çağrısında bulundu.

        Tepkisini "Bir takımın hakkı bu kadar yenir mi? Evet herkes milyonlarca euro harcıyor, biz de harcıyoruz. İnsanların emekleri var, gördügünü çalacaksın, çifte standart yapmayacaksın" sözleriyle sürdüren Uslu, Beşiktaşlıların yoğun itiraz sergilediği Volkan Şen'in pozisyonunda topun kesinlikle çizgiyi geçmediğini belirtti.

        Artık konuşacaklarını ve kimsenin kendilerini durduramayacağını belirten Uslu, hakemlerin Fenerbahçe'yi kayırdığını söyleyen Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Bilic'e de ('Hakemler Fenerbahçe'yi tutuyor' açıklamasına istinaden) "Son açıklamalarına dikkat etsin. Neler çektiğimizi biz biliyoruz" diye tepki gösterdi.

        "15 senedir ilk kez böyle bir doğranma görüyorum" diyen Uslu, sözlerini şöyle noktaladı: "Hem medya aracılığıyla bağıra cağıra konuşacağız hem de Federasyon'a gidip konuşacağız. Hakemler herhalde Beşiktaş'ın Başkanı Yıldırım Demirören sanıyor ama Demirören ayrıldı; artık Beşiktaş'ın başkanı başkası..."

        BİLİC'E TEPKİ

        "MHK, gitsin bu maçı iyice izlesin, bu kadar olmaz. Beşiktaş 5-2 de kazanbilirdi, tebrik de ettik. Bu başka bir şey. Geçen hafta Bursa maçında da penaltımı vermediler. Biz milyonlarca para harcıyoruz, günah değil mi. Yüzde 100 gol, çok da şık bir gol, neden bu hakem bu pozisyonu kafasına takıp da maçı buraya getiriyor. Bütün kamuoyuna söylüyorum, biz bundan sonra konuşacağız. O Bilic efendi de son açıklamalarına dikkat etsin. Van Persie'nin oynayıp oynamadığını antrenöre sorun... Ben onlara girmem. Ama son 20 dakika doğradılar. Böyle doğranır mı? Açık açık..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ