Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Buffon: "Neuer, henüz dünyanın en iyisi değil" - Futbol Haberleri

        Juventus kalecisi Gianluigi Buffon, Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih ile oynayacakları maç öncesi, rakip takımın kalecisi Manuel Neuer’den övgüyle sözetti. Buffon bununla birlikte, Neuer’in henüz “dünyanın en iyi kalecisi” unvanını haketmediğini savundu.

        Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile Bayern Münih'i karşı karşıya getirecek maçta, 2 takımın kalecileri Gianluigi Buffon ile Manuel Neuer'e çok iş düşecek gibi görünüyor.

        Buffon, karşılaşma öncesi Bayern kalesini koruyan Manuel Neuer'den övgüyle bahsetti. Ancak Buffon'a göre, Neuer henüz dünyanın 1 numaralı kalecisi değil. Birçoklarınca, kendi kuşağının en iyi kalecisi olarak kabul edilen 38 yaşındaki Buffon "Kariyerim boyunca çok başarılı ve güvenilir kaleciler gördüm. Tabi ki Neuer de o kalecilerden biri. Takımının oyun anlayışı ile uyuşan farklı bir tarzı var. Ancak hala kariyerlerine devam eden Iker Casillas ve Petr Cech gibi kaleciler varken, Neuer'i 1 numara ilan etmek için henüz erken" dedi.

        İlerleyen yaşına karşın, hala dünyanın en iyi kalecilerinden biri kabul edilen Gianluigi Buffon, 654 dakikadır gol yemiyor. Deneyimli kaleci bu başarısında aslan payının takım arkadaşlarına ait olduğunu vurguladı. Takım olarak çok iyi savunma yaptıklarını ifade eden Buffon, buna karşın Bayern Münih ile oynayacakları maçın gollü geçeceği tahmininde bulundu. (NTVSpor)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ