Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Lazio: 1 - Roma: 4 (MAÇ SONUCU) - Futbol Haberleri

        İtalya1'inci Futbol Ligi'nde (Serie A) SS Lazio-AS Roma arasındaki Başkent Derbisi'nin (Derby della Capitale) galibi, Roma oldu. Sarı-kırmızılı ekip, heyecanın dorukta olduğu mücadeleden 4-1'lik bir skor elde ederek ayrıldı.

        SS Lazio, ligin 31'inci haftasında ezeli rakibi AS Roma'yı Olimpiyat Stadı'nda konuk etti. Hakem Luca Banti'nin yönettiği karşılaşmanın ilk golünü, 16'ncı dakikada Roma'nın yıldızı Stephan El Shaarawy kaydetti. Ofansif olarak orta sahada görev yapan başarılı oyuncu, kafa vuruşuyla sağ alt köşeden ağlara gönderdi. Roma'nın üstünlük sağladığı ilk yarı 0-1 sonuçlandı.

        Heyecanın dorukta olduğu müsabakanın ikinci golü de Roma'dan geldi. Boşnak forvet Edin Dzeko, sekip ayağına gelen topu ceza sahası içinde kontrol ederek ağlara gönderdi. Geçen ay Avrupa Ligi'nden elenmiş olan Lazio'nun yüzünü güldüren gol ise, Miroslav Klose'nin 75'inci dakikadaki kafa pasını ağlara gönderen orta saha oyuncusu Marco Parolo'dan geldi.

        Karşılaşmanın 84'üncü dakikasında tribünleri hareketlendiren isim ise Roma'nın yıldızı Alessandro Florenzi oldu. İtalyan orta saha futbolcusu, ceza sahasında buluştuğu topu sol alt köşeden ağlara göndererek, skoru 1-3 yaptı.

        İkinci yarıda da üstünlüğü koruyan Roma, hızını alamadı. 88'inci dakikada Diego Perotti'nin 17 metreden çektiği şutla skor 1-4 oldu ve mücadele de böyle sona erdi.

        Lazio ve Roma bugüne kadar ligde 144 kez derbi maçı oynadı. Roma, Lazio'nun 36 galibiyetine karşı 51 zaferle üstünlüğünü koruyan ekip oldu. Başkent ekipleri, 57 kez de berabere kaldı.

        MALDINI İÇİN SAYGI DURUŞU

        Karşılaşma öncesi, hayatını kaybeden İtalyan futbol efsanesi Cesare Maldini için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Öte yandan, sezon başında stadyum içinde alınan ek güvenlik tedbirlerini protesto eden her iki takım taraftarı da, stadı yarı yarıya boş bıraktı. İki takımın ortak kullandığı Olimpiyat Stadı'nda, bu gerekçeyle sezon başından beri hiçbir maçta tam doluluk yaşanmadı. 3 bin civarında Roma taraftarı ise Testaccio mahallesinde toplanarak, maçı burada kurdukları bir ekrandan izledi.

        Bu arada, Avrupa'da yaşanan son terör olaylarının ardından stat çevresinde de güvenlik önlemlerinde artış gözlendi. İlk defa bu maçta, atlı polisler de görev aldı.

        TOTTI SON DERBİSİNDE YEDEK KULÜBESİNDE

        Bu arada, gerek kupa gerekse lig olmak üzere ezeli rakip Lazio karşısında 41 kez forma giyip, bir rekora imza atarak 11 gol kaydetmiş olan kaptan Francesco Totti için bunun son derbi olduğu kaydediliyor.

        23 yıllık profesyonel kariyerinin tamamını AS Roma'da geçirmiş olan Totti'nin Haziran sonunda kontratı bitiyor. Bu nedenle bir süredir sarı-kırmızılı ekipte Totti krizi yaşanıyor. Artık süre alamayan ve derbide de yedek kulübesinde kalan 39 yaşındaki veteran futbolcu bir yıl daha kulüpte kalmak istiyor. Hatta Totti'nin bunun için bir yıl bedava oynayabileceğini yönetime bildirdiği iddiaları da şaşkınlık yaratmıştı. Ancak yönetim, yaşının ilerlemiş olmasından dolayı buna sıcak bakmıyor ve onun bundan sonra ancak yönetim kadrosunda yer alabileceğini belirtiyor.

        Son olarak AS Roma Genel Müdürü Mauro Baldissoni, ABD'li Başkan James Pallotta ile Totti'nin, yaptıkları görüşmede her şeyi açıklığa kavuşturduğunu, bunu yakında kamuoyuyla da paylaşacaklarını açıkladı.

        Ocak ayında Roma'nın başına ikinci kez getirilen ve emektar futbolcuyla yıldızı bir türlü barışmayan Luciano Spalletti ise derbi öncesi yaptığı açıklamada, "Totti'nin bacakları 90 dakikayı kaldıracak durumda değil. Taraftar olsam oynamasını isterim, ama hoca olarak takımın başarısını düşünmek zorundayım" açıklamasını yaparak, Totti'yi Lazio karşısında ilk 11'de oynatmaya sıcak bakmadığı mesajını vermişti.

        SERİE A'DA GÜNÜN DİĞER SONUÇLARI:

        Udinese-Napoli: 3-1

        Atalanta-Milan: 2-1

        Chievo-Palermo: 3-1

        Fiorentina-Sampdoria: 1-1

        Genoa-Frosinone: 4-0

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ