Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Abdoulaye Ba'dan Sarı-Lacivertli taraftarlara övgü - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL

        F.Bahçe’nin sezon başında Porto’dan kiraladığı Abdoulaye Ba, Sarı-Lacivertli taraftarlara içini döktü. Kısa sürede tribünlerin sempatisini kazanan Senegalli stoper, yemek yediği bir mekanda kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen taraftarları kırmadı, soruları içtenlikle yanıtladı. Birçok konu hakkında konuşan Ba, şu ifadeleri kullandı:

        ‘EN BÜYÜK HAYALİM F.BAHÇE’DE KALMAK’

        “F.Bahçe’de devam etmeyi gerçekten çok istiyorum. Daha önce Bernabeu, Camp Nou, Luz, Dragao gibi statlarda oynadım ama inanın bana Kadıköy’de sahaya çıkmak onur verici bir durum. Burada hiçbir yerde olmayan tutku var. Taraftarımızı çok seviyorum. Onların bir parçası olmak inanılmaz güzel bir duygu. Burada kalmak en büyük hayalim çünkü artık ben de bir F.Bahçe taraftarıyım.”

        ‘İSTANBUL’U TV’DE FARKLI GÖSTERİYORLAR’

        “Ben bir müslümanım ve müslüman bir ülkede futbol oynamak beni daha mutlu ediyor. İspanya’da cami bulamıyordum fakat burada her yerde cami var. Ve bu şehri gerçekten çok sevdim. Çok sevdiğim yakın arkadaşım Sow, İstanbul’u bana anlatmıştı ama TV’ler burayı farklı gösteriyor. Fakat geldikten sonra hayran kaldım bu şehre.”

        ‘BENİ PEREİRA GETİRDİ’

        “Herkes her zaman oynamak ister. Fakat ben profesyonel bir oyuncuyum. Sahada takımım için her şeyimi veririm, ölümüne oynarım. Bu yüzden bazı sakatlıklar da yaşadım. Ve geri döndüğümde hep yüzde yüzümü verdim. Beni buraya Vitor Pereira getirdi. Ve benim bu tercihi yapma sebebim burada bana anlatılan proje oldu.”

        ‘TARAFTARI GÖRÜNCE ‘VAY BE’ DİYORUM’

        “F.Bahçe taraftarı gerçekten inanılmaz. Onlara hayranlık duyuyorum. Sadece Türkiye’deki deplasmanlarda değil, Glasgow, Portekiz, Norveç, Amsterdam ve Ukrayna’da onların desteğini gördük. Ben her otele girdiğimde büyük şaşkınlık yaşıyorum. Odanın kapısını kapattığımda “Vay be” diyorum. Uzayda maç yapsak herhalde oraya bile gelirler.”

        ‘İSPANYA’DA SİSTEM VAR, TÜRKİYE’DE DAN-DUN’

        “İspanya Ligi bana göre dünyanın en iyisi. Her takımda kaliteli oyuncular oynuyor. Avrupa kupalarında eğer bir yıl İspanyol takımı şampiyon değilse ertesi sene mutlaka bir İspanyol şampiyon oluyor. Türkiye’de ise biraz daha dan-dun futbol oynanıyor. İspanya’da sistemler ön plandayken burada biraz daha kaos futbolu hakim.”

        "iLK KEZ POLiS ARACINA BiNDiM"

        “Trabzon’da çok güzel bir zemin ve iyi bir futbol ortamı var. Ama neden bu olaylar oluyor anlam veremiyorum. Gerçekten inanılır gibi değil. Maçtan sonra hayatımda ilk kez polis aracına bindim.”

        Olaylı Trabzonspor maçıyla ilgili de konuşan Ba, yaşananların kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu ifade etti. Senegalli stoper, “Trabzon’da çok güzel bir zemin ve iyi bir futbol ortamı var. Hal böyleyken neden bu olaylar oluyor anlam veremiyorum. Gerçekten inanılır gibi değil. Maçtan sonra polis aracı bekledik ve ben hayatımda ilk kez polis aracına bindim. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Bu olaylar ne yazık ki Türk futboluna zarar veriyor” dedi.

        KARTAL’A: ŞAMPİYON TAKIM 3 GOL YEMEZ

        Şampiyonluk yarışıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Ba, Kartal’ın Akhisar’la geçen hafta 3-3 berabere kaldığı maç üzerinden yorumlarda bulundu ve şunları söyledi: “Bizim şampiyon olacağımıza kesinlikle inanıyorum. Bütün maçlarımızı kazanıp mutlu sona ulaşacağız. Çünkü Beşiktaş şu anda şampiyon takım gibi davranmıyor. Şampiyon olacak takım 5 puan önde çıktığı bir maçta kesinlikle rakipten 3 gol yemez. Bu şampiyon takıma yakışmaz. Şampiyon olacak takımın defansı öyle hatalar yapmamalı. Şampiyon olacak takım ne bizim Osmanlı- Konya-Galatasaray maçlarında olduğumuz gibi olmalı ne de Beşiktaş’ın şimdiki hali gibi... Ama biz şu anda toparlandık. Moral ve motivasyon olarak onlardan daha iyiyiz. Bu yüzden şampiyon olacağız.”

        ‘BEN BU TAKIMA UĞUR GETİRDİM’

        “Ben gerçekten uğurlu bir oyuncuyum. Academica’da 72 sene sonra kulübün ikinci kupasını kazandık. Ertesi sene Porto’da şampiyon olduk. Rayo Vallecano, her zaman kümede kalmak için savaşır. Fakat ben orada oynarken 11. olup önemli bir başarı elde ettik. Bu yüzden F.Bahçe’de de şampiyon olacağımıza inanıyorum.”

        ‘AZIZ YILDIRIM MÜTHIŞ BAŞKAN’

        “Başkan Aziz Yıldırım’a büyük saygı duyuyorum. O’nun bu kulüp için neler yaptığıanlatılıyor ve bir kısmına da şahit oldum. Müthiş bir başkan. Bize karşı davranışlarına gelirsek aslında söylenecek şey çok basit. Size eğer paranızı zamanında ve %100 ödüyorsa karşılığında sizden %100 performans bekler. Bu sadece futbolda değil her iş sektöründe böyledir.”

        ‘BELÖZOĞLU MÜKEMMEL’

        “En beğendiğim Türk futbolcu Emre Belözoğlu. O’na gerçekten bayılıyorum. İnter’den beri takip ediyorum. Futbol sadece güç ve yetenekle oynanan bir spor değil. Akıl da çok önemli. Emre bu işi mükemmel yapıyor. O muhteşem bir oyuncu.”

        ‘MESSI’YI GÖREMEDIM KI!

        “Messi’ye karşı oynamak çok güzel bir duygu. O maçın önceki gecesinde uyuyamıyorsunuz. Zaten maçtan sonra da uyuyamıyorsunuz (Gülüyor). Messi’ye karşı iki maça çıktım ama O’nu pek fazla göremedim. Çünkü çok çabuk ve bir anda gözden kaybolabiliyor! (Gülüyor)”

        ‘İVAN BEBEK REZIL HAKEM’

        “Braga maçında rezil bir hakem (İvan Bebek) vardı ama yine de sinirlerimize hakim olup turu geçmeliydik. O sonuç bize yakışmadı. Ne yazık ki futbolda bazen böyle şeyler olabiliyor.”

        ‘BURAK’TAN HAZ ETMİYORUM’

        Süper Lig’in ilk yarısında oynanan F.Bahçe-G. Saray maçında şimdi Çin’de oynayan Burak Yılmaz’a arkadan diz atan Ba, bu hareketin fotoğrafının gösterilmesi üzerine şunları söyledi: “Mesela Suarez harika bir oyuncu ama 2012’deki Londra Olimpiyatları’nda kendisini yere attığı için ben kırmızı görmüştüm. Türkiye’de de böyle haksız durumlar elde ediliyor. Bu yüzden Burak’tan çok fazla haz etmiyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ