Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Türkiye'yi 2-1 yenen İngiltere'de basından Roy Hodgson'a 5 öneri - Futbol Haberleri

        Milli Takımımız'da Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu'nun performanslarına dikkat çeken İngilizler, savunmanın oldukça zor duruma düştüğünü ifade etti. Karşılaşmayı yayınlayan ITV televizyonuna maçı yorumlayan İngilizler'in efsane forveti Alan Shearer ise Cenk Tosun'u çok beğendiğini dile getirirken, hayranlığını ise şu sözlerle ifade etti: "Türkler'in 9 numarasını izleyince kendi gençliğimi gördüm."

        Mücadele sonrasında eleştiri oklarını teknik direktör Roy Hodgson'a çeviren otoriteler, bu karşılaşmadan 5 ders çıkarmaları gerektiğini ifade etti. İşte İngilizler'in belirlediği o 5 madde:

        1- Üçlü forvette hücum oyuncuları, rakip savunma arasında kayboluyor. Özellikle Vardy'nin kanat oynaması, Harry Kane'in de hücumdaki performansını olumsuz etkiledi. İngiltere 4-3-3 yerine 4-4-2 oynamalı. Eğer bu sistemle Almanya kalibresinde bir takımla mücadele edersek, mağlubiyet kaçınılmaz son olur.

        2- Premier Lig'de yılın futbolcusu seçilen Vardy'den daha çok faydalanmak gerekiyor. Kane'le yakın oynamaları durumunda daha etkili olacaktır. Vardy'nin kanat oynamasından ziyade, Harry Kane'le hücumda yer alması, forvetlerin daha etkili olmasını sağlayacaktır.

        3- Defansın acilen toparlanması gerekiyor. Türkiye Teknik Direktörü Fatih Terim, savunmanın kötü durumunu iyi analiz edip Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun gibi önemli silahlarını savunmanın üzerine gönderdi. Bu iki futbolcu, ikili mücadelelerin yanı sıra ceza sahası içinde topa sahip olarak kalemizde tehlike yarattı. Nitekim Hakan Çalhanoğlu'nun attığı golde, savunmanın problemleri çok açık şekilde ortaya çıkıyor. Neyse ki Euro 2016'nın başlamasına daha 3 hafta var. Bu süre, takımın savunma olarak toparlanması için yeterli bir zaman.

        4- Takım çok çabuk şekilde havaya girdi. Daha önce Türkiye'ye karşı alınan 8-0'lık galibiyet akıllardaydı. Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Kane'in golüyle öne geçmemiz, yine tarihi bir skor olacağı yönünde beklenti ortaya koydu. Ancak golün ofsayttan atılması gözardı edilmemeli. Fatih Terim, maç sırasında hakeme cep telefonunda golün ofsayt olduğunu gösterdi. İkinci golde de İsmail Köybaşı ve Volkan Babacan'ın hatası sonucu top ağlara gitti. Zaten bu iki hata olmasaydı, Türkiye'ye karşı İngiltere'nin gol atmak için başka bir şansı yoktu.

        5- Aynı takımda forma giyen isimler birbirlerini daha iyi tanıyorlar. Kadroda Tottenham'dan 5 oyuncu var. Kane, bu futbolcularla birlikte oynadığı zaman daha etkili oluyor. Aynı şekilde Vardy de, Leicester'dan takım arkadaşı olan Drinkwater oyuna girdikten sonra daha etkili oldu. Roy Hodgson'ın bu gibi seçenekleri dikkate alması gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ