Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Türkiye Kupası'nı en çok Bülent Korkmaz kaldırdı - Galatasaray Haberleri

        Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yle karşılaşacak olan Galatasaray, bu kupayı en çok kazanan takım olarak dikkat çekiyor.

        Son 2 sezonda kupada mutlu sona ulaşan sarı kırmızılı takım, toplamda 16 kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı. Galatasaray, kupayı en fazla kazanan takım olurken, futbolcu bazında ise bu mutluluğu en fazla yaşayan isim, Galatasaray'ın efsane kaptanı 'Cesuryürek' lakaplı Bülent Korkmaz oldu. 1988 - 1989 sezonunda Galatasaray formasıyla ilk kez sahneye çıkan Bülent Korkmaz, sırasıyla 1991, 1993, 1996, 1999, 2000 ve 2005 yıllarında 6 kez kupada mutlu sona ulaşan kadroda yer aldı.

        Bülent Korkmaz'ın ardından kupayı en çok kazanan futbolcular ise Hakan Şükür, Arif Erdem, Okan Buruk ve Tugay Kerimoğlu oldu.

        Geride kalan 4 sezonda Fenerbahçe 2, Galatasaray da 2 kez bu kupayı kazanan ekipler oldu. 2011 - 2012 sezonunda finalde Bursaspor'u 4 - 0 yenen Fenerbahçe, bir sonraki sezon da final maçında Trabzonspor'u 1 - 0'la geçerek kupayı kazanma başarısı göstermişti. 2013 - 2014'te ise Galatasaray, Eskişehirspor engelini 1 - 0'la geçip mutlu sona ulaştı. Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan sarı kırmızılı takım, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'la karşı karşıya gelmiş ve mücadeleden 3 - 2'lik galibiyetle ayrılarak şampiyonluğunu kupayla taçlandırmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ