Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye üstünlük sağlıyor - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN ADIGÜZEL

        Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe ile yarın Antalya’da Türkiye Kupası’nı kazanmak için çok kritik bir maça çıkacak. UEFA’dan gelen 1 yıllık cezayı savuşturmak için kupayı kazanmaktan başka şansı olmayan Cimbom, ezeli rakibiyle 47. finalini oynayacak. Bugüne kadar oynanan final maçlarında Galatasaray 24 kez mutlu sona ulaşırken, Fenerbahçe 21 kupayı müzesine götürebildi.

        KUPADA ASLAN 4’TE 4...

        Türkiye Kupası’nın 53 yıllık geçmişinde iki takım 4 kez finalde karşılaştı. Bunların ilk 3’ünde şampiyon çift maç, sonuncusu ise tek maç üzerinden belirlendi. 1962-63’te ikili final mücadelesinde rakibini 2-1’lik skorlarla mağlup eden Cimbom kupaya uzandı. 1964- 65’te yine finalde ilk maç 0-0 biterken rövanşı G.Saray 1-0 kazanarak ipi göğüsledi. 1995- 96’da ilk maçı 1-0 kazanan Aslan, Kadıköy’de 1-1’le kupayı müzesine götürürken, tarihi ‘Ulubatlı Souness’ olayı yaşandı. 2004-05’te G.Saray Olimpiyat’ta 5-1 kazandı ve kupanın sahibi oldu. 16 kez kupayı kazanan Cimbom, en fazla zafer yaşayan ekip olurken, F.Bahçe kupada 6 defa mutlu sona ulaşabildi.

        ‘FİNAL GİBİ’ MAÇLARDA CİMBOM GÜLDÜ

        G.Saray, ezeli rakibiyle son yıllarda oynadığı final müsabakalarının yanı sıra iki takım arasında ligde şampiyonluğu belirleyecek maçlarda da karşı karşıya geldi. 2007-08 sezonunda 32. haftada Ali Sami Yen’de ağırladığı F.Bahçe’yi Nonda’nın golüyle 1-0 yenen Cimbom ipi göğüslemişti. 2011-12’de ise Süper Final grubunda oynanan son hafta maçında Aslan, ezeli rakibiyle Kadıköy’de 0-0 berabere kalarak şampiyonluğunu ilan etmişti.

        RESMİ GÖNDERME!

        G.Saray Kulübü resmi internet sitesinden F.Bahçe’ye final göndermesi yapıldı. İki takımın 53 yıllık kupa tarihinde 4 kez finalde karşı karşıya geldiği ve bunların tümünü Cimbom’un kazandığı bilgisi verildi.

        SON FİNAL: 5-1 ASLAN

        İki takım Türkiye Kupası finalinde son olarak 2005 yılında buluştu... Olimpiyat Stadı’nda Mondragon’un damga vurduğu ilk yarıyı 3-1 önde kapatan G.Saray, sahadan da 5-1’lik görkemli bir skorla ayrılarak kupayı müzesine götürmüştü.

        KUPA İKİYE BÖÜNDÜ!

        Ezeli rakipler arasında 30 Mart 1958 günü oynanan Mülkiye Kupası Finali’nde ise, G.Saray ve F.Bahçe sahadan 1-1 berabere ayrılmıştı. Ve kupa ortadan ikiye bölünerek iki takıma paylaştırılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ