Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Lyon - Beşiktaş maçında olay! Lyon - Beşiktaş maçı iptal mi? - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Olympique Lyon ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma öncesinde stat dışında başlayan olaylar, saha içine de yansıdı.Lyonlu taraftarlar saha dışında olduğu gibi saha içinde de olaylar çıkardı. Yaklaşık bine yakın taraftar sahaya inerek kale direklerine saldırıp, fileleri sökmeye çalıştı.

        İki takım taraftarları maç için stattaki yerlerini alırken, kale arkasında alt bölümdeki Olympique Lyonlu yüzlerce taraftarlar, Beşiktaşlıların bulunduğu üst tribünden yabancı madde atıldığı gerekçesiyle sahaya indi.

        Sahanın tamamına yayılan taraftarlar, bir süre burada kaldı. Bu sırada Olympique Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas da saha içine girerek, bu grupla görüştü. Aulas, stat hoparlörlerinden taraftarların sakin olması yönünde uyarılarda bulundu. Stat içindeki emniyet güçleri de sahaya girerek bu taraftarları kontrol altına almaya çalıştı. Polisin, sahaya indikleri kale tarafındaki köşeye yönlendirdiği grup, bir süre sonra tekrar tribüne çıktı.

        Lyon Stadı'nın üst tribünlerinin tamamında Beşiktaşlı taraftarların yer aldığı görüldü. Siyah-beyazlılar, Fransız taraftarların sahaya indiği sırada toplu bir şekilde telefonların ışıklarını yaktı.

        OLAYLAR MASKELİ GRUP ÇIKARDI

        Güney tribününde çıkan kavgada maskeli bir grup Fransız taraftarının Türk taraftarlarına saldırdığı ve çıkan arbede sonrası patlayan maytap ve torpillerden etkilenen yaklaşık 2 bin seyircinin sahaya indiği öğrenildi.

        İşte yaşananlar:

        - Lyon Stadı'nda TSİ 22.05'te oynanması beklenen maç öncesi bir anda yüzlerce taraftar sahaya inmeye başladı. Yaklaşık 2 bin kadar taraftarın sahaya inmesiyle statta büyük bir kargaşa yaşandı.

        - Konuyla ilgili Fransız kulübünden bir açıklama gelirken, "Tribünün üst kısmından atılan meşaleler nedeniyle taraftarlar sahaya girdi" ifadeleri kullanıldı.

        - Olympique Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas, sahaya girerek taraftarları yatıştırmaya çalıştı. Daha sonra Başkan Aulas, mikrofonla taraftarlara seslenerek sakin olmalarını söyledi.

        - Uyarıların ardından taraftarlar tekrar tribündeki yerlerini aldılar.

        REKLAM

        - Lyon Kulübü, tribünlere atılan meşaleler nedeniyle taraftarların sahaya girdiğini bildirdi.

        - UEFA, maçın ertelenmesiyle ilgili görüşme yaparken, Olympique Lyon TV, karşılaşmanın oynanacağını bildirdi.

        - Lyon Kulübü de "Maç birkaç dakika içinde başlayacak" açıklaması yaptı.

        - Güvenlik önlemlerinin arttırılmasının ardından maç yaklaşık 1 saatlik gecikmenin ardındanbaşladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ