Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Lyon | CANLI YAYIN! Beşiktaş - Lyon maçı hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final rövanşında normal süresi ve uzatma bölümünü 2-1 önde tamamladığı karşılaşmadaFransız ekibi Olympique Lyon'a penaltılarla 7-6 yenilerek elendi.

        Beşiktaş'ın penaltılardaki gollerini Babel, Cenk Tosun, Hutchinson, Tolgay Arslan, Talisca, Necip Uysal atarken, Tosic ve Mitrovic kaçırdı. Olympique Lyon'da ise Fekir, Tolisso, Ghezzal, Rybus, Valbuena, Diakhaby ve Gonalons atışları gole çevirirken, Jallet ise penaltı atışından yararlanamadı.Beşiktaş, penaltılarda rakibine 7-6 kaybederek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

        27'DE TALİSCA ÇIKTI SAHNEYE

        Mücadele oldukça hızlı başladı. 2. dakikada Cenk Tosun'un şutunda kaleci Anthony Lopes topa hakim oldu. 14'te Lyon tehlikeli geldi, Tolisso'nun yakın mesafeden gönderdiği şut direğin dibinden dışarı çıktı.

        27'de aradığımız golü bulduk! Ceza sahası içerisinde topu alan Talisca döndü ve top ağlarla gönderdi: 1-0.

        35. dakikada Alexandre Lacazette skoru eşitledi: 1-1.41'de ise Lacazette'nin şutunda top sol kale direğine çarpıp dışarı çıktı. Mücadelenin ilk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

        İkinci yarıda Beşiktaş fırtına gibi başladı. Sırasıyla Babel, Talisca ve Cenk ile pozisyonlar bulan 'Kara Kartal' 58'de durumu 2-1'e getirdi. Adriano'nun ortasına çok şık bir kafa vuruşu yapan Talisca bir kez daha topu ağlara gönderen isim oldu.

        68. dakikada Tousart'un ortasında Atiba'ya çarpan top kaleye yöneldi, kaleci Fabri adeta uzayarak topu direk dibinden kornere çeldi.

        85 VE 88'DA NEFESLER TUTULDU

        85. dakikada inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Quaresma'nın ortasında kaleye doğru yönelen top direğe çarptı ve altıpasın önündeki Babel'de kaldı. Babel, çok yakın mesafeden şutunu gönderdi ancak top Cenk Tosun'a çarparak geri geldi.

        88'de ise Beşiktaş ceza alanında müthiş bir karambol yaşandı. Diakhaby'nin kafasında top Fabri'den geri geldi. Dönen topu bu sefer Tousart tamamlamak istese de Fabri bir kez daha başarılı oldu. Havalanan topa, Diakhaby bir kez daha kafa vuruşu yapsa da Fabri topu kontrol etmeyi başardı.

        90. dakikada ise adeta nefesimizi tuttuk. Morel'in ara pasında topla buluşan Lacazette'nin çok sert gönderdiği şutta top üst direğe çarpıp auta gitti. Normal süresi 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile tamamlanan mücadelede uzatmalara gidildi.

        103. dakikada Beşiktaş çok tehlikeli geldi ancak Talisca'nun gelişine vurduğu şut kalenin yanından dışarı çıktı. Uzatmalarında ilk yarısı da aynı skorla tamamlandı.

        FABRİ UZADI!

        106. dakikada ise Cenk Tosun'un şutunu kaleci Anthony Lopes topu kurtardı. Lyon oyundan tamamen düşerken Beşiktaş kontrolü tamamen eline aldı. Quaresma ve Talisca ile etkili gelen Kartal aradığı golü bulamadı. 112. dakikada Corentin Tolisso'nun şutunda Fabri harika bir kurtarışa imza attı. Uzatma dakikalarında da skor değişmedi ve penaltı atışlarında geçildi.

        Penaltı atışları sonucu Beşiktaş, Lyon'a 7-6 yenilerek Avrupa'ya veda etti. Lyon ise yarı finale yükselen taraf oldu.

        Bize yaşattıkların için teşekkürler 'Kara Kartal'ım...

        AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - LYON MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        BEŞİKTAŞ: 2 - LYON: 1

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Mitrovic, Tosic, Adriano (Dk. 77 Beck), Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 94 Necip Uysal), Quaresma (Dk. 117 Tolgay Arslan), Talisca, Babel, Cenk Tosun

        LYON: Lopes, Jallet, Nkoulou, Diakhaby, Morel (Dk. 120+1 Rybus), Tousart, Gonalons, Tolisso, Cornet (Dk. 77 Fekir), Lacazette (Dk. 91 Ghezzal), Valbuena

        GOLLER: Dk. 27 ve Dk. 58 Talisca (Beşiktaş), Dk. 34 Lacazette (Olympique Lyon)

        SARI KARTLAR: Dk. 29 Adriano, Dk. 78 Tosic, Dk. 118 Gökhan Gönül (Beşiktaş), Dk. 32 Gonalons (Olympique Lyon)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Babel'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Cenk Tosun'un şutunda meşin yuvarlak kaleci Lopes'de kaldı.

        5. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Cenk Tosun'un vuruşunda kaleci Lopes yine gole izin vermedi.

        14. dakikada Lacazette'nin soldan yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Tolisso'nun şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

        27. dakikada Beşiktaş golü buldu. Hızlı kullanılan köşe vuruşunda Oğuzhan Özyakup'un içeri çevirdiği topa Talisca yerden vurdu ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

        34. dakikada Olympique Lyon beraberliği yakaladı. Gonalons'un savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Lacazette'nin aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

        41. dakikada savunmanın hatasında meşin yuvarlakla buluşan Lacazette'nin şutunda top direğin içine çarparak kaleye paralel bir şekilde dışarı çıktı.

        43. dakikada Talisca'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        46. dakikada Quaresma'nın ortaladığı topa Talisca'nın kafa vuruşunda top kaleciyi geçse de Jallet meşin yuvarlağın kaleye gitmesine izin vermedi.

        54. dakikada kullanılan serbest vuruşta Quaresma'nın barajdan dönen topunu önünde bulan Talisca'nın sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

        58. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Adriano'nun soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Brezilyalı Talisca'nın kafa vuruşunda top filelerle buluştu: 2-1

        63. dakikada savunmanın arkasına kaçarak topla buluşan Lacazette'nin vuruşunda kaleci Fabricio gole izin vermedi.

        68. dakikada Tousart'ın ortasında Tosic'e çarpan top kaleye doğru yön değiştirdi ancak Fabricio son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        79. dakikada Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta Diakhaby meşin yuvarlağa kafayla vurdu ancak top üstten dışarı çıktı.

        85. dakikada Quaresma'nın sağdan ortası direkten dönerek Babel'in önünde kaldı. İlk anda topa vuramayan Hollandalı futbolcunun şutu Cenk Tosun'dan geri döndü.

        88. dakikada Olympique Lyon gole yaklaştı. Kullanılan köşe vuruşunda Diakhaby'nin kafa vuruşunda top Fabricio'dan döndü. Pozisyonun devamında Tousart'ın vuruşu yine İspanyol kaleciden sekti. Diakhaby'nin son kafa vuruşunda ise Fabricio bir kez daha gole izin vermedi.

        90. dakikada Tolisso'nun pasıyla buluşan Lacazette, Mitrovic'ten sıyrılarak sert vurdu, ancak meşin yuvarlak direkten dışarı gitti.

        UZATMALAR

        102. dakikada Beşiktaş çok net bir fırsatı değerlendiremedi. Sağdan çizgiye inen Quaresma'nın yerden ortasına Talisca gelişine vurdu ancak top yandan dışarı çıktı.

        105. dakikada Olympique Lyon'un kullandığı köşe vuruşunda Diakhaby'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        107. dakikada Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta Hutchinson topu kafayla indirdi, Cenk Tosun'un vuruşunda kaleci Lopes meşin yuvarlağı kontrol etti.

        112. dakikada Morel'in soldan ortasında altıpas içinde Fekir vurdu ancak Fabricio meşin yuvarlağın son anda gol olmasını engelledi.

        PENALTILAR

        Beşiktaş'ın penaltılardaki gollerini Babel, Cenk Tosun, Hutchinson, Tolgay Arslan, Talisca, Necip Uysal atarken, Tosic ve Mitrovic kaçırdı. Olympique Lyon'da ise Fekir, Tolisso, Ghezzal, Rybus, Valbuena, Diakhaby ve Gonalons atışları gole çevirirken, Jallet ise penaltı atışından yararlanamadı.Beşiktaş, penaltılarda rakibine 7-6 kaybederek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

        MAÇTAN NOTLAR

        BU SEFER OLMADI

        Avrupa Ligi'nde yarı final için sahaya çıkan Beşiktaş, penaltıya giden maçta bu sefer sonuç alamadı. 2014-2015 sezonunda Slaven Bilic yönetiminde aynı organizasyonda 2. tura kadar yükselen siyah-beyazlı ekip, İngiltere'nin Liverpool takımını penaltılarla elemeyi başarmıştı. İlk maçı 1-0 yitiren ancak İstanbul'da rakibine normal sürede 1-0 üstünlük kuran Beşiktaş, uzatmanın ardından penaltılarda 5-4 kazanarak tur atlamıştı.

        ŞENOL GÜNEŞ, LUCESCU'NUN REKORUNDA KALDI

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının başında Avrupa kupalarında 18. maçına çıkarak Mircea Lucescu'nun rekoruna ortak oldu. Geçen sezon siyah-beyazlı ekipte göreve gelen Güneş, 2015-2016'da Avrupa'da 6 maç takımının başında sahaya çıktı. Şenol Güneş yönetiminde bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 karşılaşma yapan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde de aynı sayıda maç oynadı. Lucescu'nun rekorunu egale eden Güneş, takımının elenmesiyle bu başarıyı geliştirmek için gelecek sezonu bekleyecek.

        6 MAÇ ÜST ÜSTE GOL ATTI

        Siyah-beyazlı takım, Olympique Lyon karşısında skor bularak Avrupa kupalarında gol serisini 5 maça çıkardı. Son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçını gol atamadan tamamlayan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 6 karşılaşmada da skor buldu. Siyah-beyazlı ekip, bu 6 maçta 13 gol kaydetti.

        ATİBA ETKİSİZ KALDI

        Siyah-beyazlı takımın istikrarlı futbolcusu Atiba Hutchinson, Olympique Lyon karşısında etkisiz bir oyun ortaya koydu. Maç boyunca çok top hatası yapan tecrübeli oyuncu, orta sahada takımını organize etmekte zorlandı.

        QUARESMA MAÇI TAMAMLAYAMADI

        Sakatlığı nedeniyle ilk maçta forma giyemeyen Ricardo Quaresma, mücadelenin uzatma bölümünde sakatlandı. Karşılaşmanın 116. dakikasında kendini yere bırakan Quaresma, sedyeyle oyun alanının dışına çıkarıldı. Kalan bölümde bu oyuncunun yerine Tolgay Arslan görev yaptı.

        3 TOP DİREKTEN DÖNDÜ

        İki ekibin sık sık pozisyon bulduğu karşılaşmada 3 top direkten döndü. Mücadelenin ilk yarısında Olympique Lyon'da Lacazette'nin şutunda, meşin yuvarlak yan direğe çarpıp auta çıktı. İkinci yarıda ise Quaresma'nın orta şut karışımı vuruşunda, kalecinin müdahale edemediği top direğe çarpıp oyun alanına döndü. Karşılaşmanın son dakikalarında ise konuk ekipten Tolisso'nun sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp auta gitti.

        TARAFTARLARDAN TESELLİ

        Karşılaşmanın Olympique Lyon lehine sonuçlanmasının ardından siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarına destek vermeye çalıştı. Taraftarlar, özellikle penaltı atışından başarılı olamayan Tosic ile Mitrovic'e alkışlarla teselli etti. Siyah-beyazlılar, ayrıca Olympique Lyon oyuncularını da alkışladı. Karşılaşmayı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi.

        SAVUNMA GÖBEĞİ TOSİC VE MİTROVİC'E EMANET

        Beşiktaş'ın çeyrek finalde rakibiyle yaptığı kritik maçta cezası bulunan Marcelo Guedes, kadroda yer almadı.Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, bu oyuncunun yokluğunda savunmanın göbeğini Dusko Tosic ile Matej Mitrovic ikilisine emanet etti.Adriano'nun Fransa'daki maçta orta sahanın solunda görev yapması nedeniyle sol bekte oynayan ancak Mitrovic'in istenen performansı göstermemesi nedeniyle savunmanın göbeğine geçen Tosic, bu sefer mücadeleye stoperde başladı.

        REKLAM

        ARENA DOLDU TAŞTI!

        Beşiktaşlı taraftarlar, kulüp tarihindeki en önemli maçta takımlarını yalnız bırakmadı ve tribünleri tamamen doldurdu. Taraftarlar kendileri için koltuklara konulan siyah-beyazlı bayraklarla maçı coşkulu bir şekilde bekledi. Siyah-beyazlılar, oyuncuların sahaya çıkması sırasında tezahüratı yoğunlaştırdı. Karşılaşmayı Fenerbahçe ve Galatasaray formalı taraftarların da tribünden takip ettiği görüldü. Mücadeleyi, 40 bine yakın taraftar izledi.

        ANONSLARLA UYARI

        İlk maçta yaşanan olaylar sonrası UEFA Disiplin Kurulunun her iki kulübe 2 yıl ertelemeli bir yıl men cezası vermesi sonrası karşılaşma öncesi herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması yönünde anonslarla uyarılarda bulunuldu. Anonslarda futbolcular kadar taraftara da büyük iş düştüğü, meşale atılmaması ve attırılmaması yönünde uyarılar yapıldı.Olympique Lyon'un Fransa liginde Bastia ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada ev sahibi takım taraftarlarıyla kavga eden Fransız ekibinin kalecisi Anthony Lopes'in de taraftarları tahrik etmeye çalışabileceği belirtilerek siyah-beyazlılardan sakin olmaları istendi.

        REKLAM

        LYON'DA 4DEĞİŞİKLİK

        İlk maçtaki 2-1'lik galibiyetin avantajıyla İstanbul'a gelen Olympique Lyon'da teknik direktör Bruno Genesio, rövanş mücadelesinde 4 değişiklik yaptı. Fransa ekibinde cezalı Rafael ile sakatlığı bulunan Mammana, kadroda yer almadı. Fransa'daki maçta ilk 11'de görev alan Nabil Fekir ile Rachid Ghezzal, ikinci karşılaşmada yedek soyundu. Bu oyuncuların yerine ilk 11'de Nicolas Nkoulou, Christophe Jallet, Maxime Gonalons ve Maxwel Cornet şans buldu.

        İstanbul'daki karşılaşmada Olympique Lyon Kulübü yöneticilerinin aldığı karar doğrultusunda konuk ekip taraftarı yer almadı. Vodafone Arena'da deplasman takımına ayrılan tribünde de Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarına destek verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ