Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 140 KM HIZLA ŞUT ÇEKİYOR - Futbol Haberleri

        İspanyollara göre onun deparlarına tavşanlar bile yetişemez. Bazuka gibi şutları ile tam bir frikik ustası. 100 metreyi 10 saniyede koşuyor. Futbolu dışında insanlığı da dillerde.

        Roberto Carlos, 10 Nisan 1973'te Brezilya'nın sanayi kentlerinden Sao Paulo'nun Garça kasabasında dünyaya geldi. Futbol hayatına 1990'da Sao Paulo'nun banliyölerinden Araras'ta başladı. 14 yaşındayken, profesyonel futbol hayatının içine girdi.

        Real'e 11 yıl hizmet verdi

        Palmeiras, Carlos'un dünyaca ünlü ilk takımı oldu. 1995'te 22 yaşına geldiğinde, Avrupa'ya gitmek için ideal bir döneme girmişti. Inter'den ciddi bir teklif aldı ve kendini İtalya'da buldu. Ancak Brezilyalı gazetecilerin çok sık söylediği bir söz vardı: "Brezilya'da her futbolcu Real Madridli doğar. O formayı giymek Brezilyalı oyuncu için zirvedir". Carlos da sanki bu sözler onun için söylenmiş gibi, İtalya'da geçirdiği bir yılın ardından Real Madrid'e transfer oldu ve asrın takımına 11 yıl hizmet verdi.

        Esprili ve güler yüzlü Brezilyalı yıldız, Real Madrid'e transfer olur olmaz, taraftarların gönlünde taht kurdu. Güler yüzlü tavrı, antrenmanlarda yaptığı bitmez tükenmez esprileri, kameralar karşısına geçerken, gazetecilere takılmaları ile tavan yaptı.

        Roberto Carlos elbette sosyal yönüyle bu kadar ön planda değildi. Hızı, gücü ve tekniği birleştiren yeteneğiyle hep flaştı. O bu özelliklerini tek cümleyle özetlemişti: "Benim kimyamda futbolculuk var".

        Baldırı 58.5 cm.

        Carlos, taç atışında topu tam 36 metre uzağa gönderebiliyor. Brezilyalı'nın baldır kalınlığının 58.5 santimetre olduğu biliniyor.

        Dünya rekortmeni !

        Roberto Carlos'un dünya şut atma hızını elinde bulundurduğunu biliyor muydunuz ? Ronald Koeman, Barcelona formasını giydiği zaman attığı şutların hızı 128 kilometre olarak hesaplanmıştı. Carlos bu rekoru 140 kilometreyi çıkardı ve bilim adamlarını bile şaşırttı. Bu hızı da dünya rekoru olarak tarihe geçti.

        5 yıl daha

        Uzmanlar, 1.68'lik boyuna rağmen dev gibi görünmesini futboldaki hızına bağlıyorlar. Nitekim 2006'da yani 33 yaşındayken, Real Madrid antrenmanında yapılan bir test sırasında 100 metreyi 10 saniyede koşarak, gençlere bile nal toplattı. Sonra basına "Bu ciğerler ayaklarımı en az 5 yıl daha götürür" dedi.

        Çapkın yıldız!

        Çok sık sevgili değiştiren Roberto Carlos'un, 13 yıl evli kaldığı eski eşi Alexandra Pinheiro'dan üç, kısa süreli sevgilileri Simone Hamilko ve Alessandra Martins'ten de birer olmak üzere toplam beş çocuğu var. Carlos'un yeni sevgilisi ise 2006 Brezilya Güzeli Jane Borges...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ