Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Elazığspor Fenerbahçe Elazığspor Cristian kırmızı kart Mehmet Topal el pozisyonu - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe önce Sivas'ta çizgi hakemi, bu akşam da Elazığ'da yardımcı hakem kurbanı oldu. Hatalar Fenerbahçe aleyhine arka arkaya geliyor. Haliyle beraberinde senaryoları ve paranoyaları da getirecek. Hakem çanak tutmamalı. Hakem 90 dakika boyunca gözünü toptan ve oyunculardan ayırmamalıdır. Bizim zamanımızda iki göz vardı. Şimdi 12 tane göz var ama maalesef hataların arkası dinmiyor.

        2

        Hüseyin Göçek, FIFA kokartlı hakem. Baroni'nin pozisyonunu yok saysak çok güzel maç yönetti. Her tarafa girdi çıktı. Pozisyonlara çok yakındı. Kritik kararların hepsi doğruydu. Ceza alanları içerisindeki pozisyonlarda doğru yerlerde olduğu için yanılgıya düşüp hata yapmadı. Ama neye yarar ki...

        3

        Yardımcı hakem bu güzelim oyunu ve başarılı hakemi bir anda çöpe attı. Kardeşim; sana ne hakemin yanındaki pozisyondan! Ne gördün de Baroni'yi attırdın. Senin görevin oyuncuların açık ihlallerini hakeme bildirmektir. Senden başka kimseye Baroni'nin tekme attığını söyletemezsin. Evet, yardımcı hakem Kemal Yılmaz durduk yerde çomak sokunca daha doğrusu üzerine vazife olmayan bir pozisyonda işgüzarlık yapınca Fenerbahçe 10 kişi kaldı.

        4

        Tekrar ediyorum Baroni'nin kırmızısı kesinlikle yanlış. Zaten tekme atacak durumu yok. Onur bütün ağırlığı ile ayaklarının üzerinde, nasıl tekme atsın ki! Sadece "kalk üzerimden" denecek cinsten olsa olsa bir itelemeydi.

        5

        Maçta 4 tane daha kritik karar var. Topsuz alanda Alper Potuk-Tello çarpışması var. Fenerbahçeliler, penaltı diye cılız da olsa itiraz ettiler. Ama penaltı yoktu. Elazığspor'un golünden önce Onur'un topu elle aldığı konusunda hakeme yoğun itiraz vardı. Kesinlikle elle oynama yoktu. Bu bir çarpmaydı. Hakemin devam kararı doğruydu.

        6

        46. dakikada Elazığ ceza alanı içerisinde Emenike-Pape Sow mücadelesi var. Elazığlı oyuncunun elle bir teması var ama ne bir çekme ne bir tutma ne de itelemeydi. Hakemin burada da devam kararı doğruydu. 80. dakikada ise Zeegelaar-Emenike mücadelesi var. Burada da penaltı yoktu. Maç ve hakem kararları yine gündem yaratacak.

        7


        Son saniyede ceza alanına yapılan ortaya; Kaldec ve Kuyt yükselirken Elazığlı defans oyuncusu Sow topa eliyle müdahale ediyor. Bu 10 kusurlu haraketten biriydi ve penaltı olması gerekirdi. Hakemin görme şansı yok ancak çizgi hakemi, burada hakemine katkı yapabilirdi, maalesef olmadı.

        Sonuç; kırmızı kart yanlış ve Fenerbahçe'nin verilmeyen penaltısı. Sivas'ta çizgi hakemi, Elazığ'da da yardımcı hakem kurbanı oldular. Geriye 12 hafta var. Korkarım ki; yardımcılar ve çizgi hakemleri böyle devam ederse çok daha büyük hatalar Türk hakemliğini sıkıntıya sokar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ