Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Kardemir Karabükspor Kardemir Karabükspor, Kardemir Karabükspor Bursaspor açıklama - Futbol Haberleri

        Kardemir Karabükspor Kulübü, Bursaspor Kulübünün, Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan aleyhindeki açıklamasını kınadı.

        Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, bugüne kadar hiçbir zaman açıklamalarında rakiplerin yönetim, camia ve taraftarları üzerinden avantaj sağlama gayreti içinde olmadıkları kaydedildi.

        Kulübün, futbolun 90 dakika sahada sportmence mücadele verilmesi prensibinin takipçisi olmayı ilke edindiği belirtilen açıklamada, şunlar bildirildi:

        "Bu sebeple Bursaspor-Kardemir Karabükspor maçında yaşanan pozisyon ve bu pozisyon neticesinde haksızlığa uğramış olmamız gerçeğini kamuoyunun dikkatine sunmuş bulunmaktayız. Özellikle genç ve gelecek vaat eden sporcularımızın ülke futbolu için son derece önemli olduğunu, sportmenliğe önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Sportmenlik dışı davranışları kamuoyunun dikkatine sunmayı söz konusu futbolcularımızın gelişimi açısından yerinde buluyoruz.

        Ancak spor kulübü yönetimlerinin kulüplerarası rekabeti dostluk çerçevesinde ele almaları ve açıklamalarındaki üslubu kendilerine yakışır şekilde yönlendirmelerinin ne derece önemli olduğunun da altını çizmek istiyoruz. Hepimizin sahip çıkması gereken sportmenlik ilkesine yönelik değerlendirmeyi 'akıl tutulması' olarak değerlendiren açıklamanın esasında akıl tutulması örneği olduğunu düşünüyoruz."

        "HİÇBİR AÇIKLAMAMIZDA RAKİBİMİZ KULÜPLERİ HEDEF ALMADIĞIMIZI KAMUOYUNA GAYET İYİ BİLİR"

        Bugüne kadar sahada uğradıkları haksızlıkları etik ilkeler çerçevesinde ele aldıkları ve açıklamalarını bu yönde yaptıkları vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Hiçbir açıklamamızda rakibimiz kulüpleri hedef almadığımızı kamuoyu gayet iyi bilir. Başkanımız Mustafa Yolbulan, değerlendirmelerini daima sporcu ve rakip kulüplere saygı çerçevesinde yapmış ve şahsen çok beğendiği, tertemiz yüzlü, gerçek yıldız adayı gördüğü rakip takım sporcusunun sporun ruhuna aykırı davranışı nedeniyle üzüntülerini ifade etmişlerdir.

        Bursaspor Kulübünün yapmış olduğu açıklamayı kınıyor, değerli rakibimizi sportmenliğe aykırı davranışlara karşı diğer kulüpler gibi yanımızda görmek istiyoruz."

        Bursaspor Kulübü, dün, Kardemir Karabükspor'un başkanı Mustafa Yolbulan'ın, haftasonu oynanan karşılama ve takımın genç futbolcusu Enes Ünal'a ilişkin açıklamasına tepki göstermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ