Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Hollanda 2014 2015 sezonu transferleri, en pahalı transferler, en pahalı ilk 11, Transferin en pahalı 11'i - Futbol Haberleri
        1

        KALECİ: JAN OBLAK - 16 MİLYON EURO (ATLETICO MADRID)
        Bu sezon şimdiye kadar resmi olarak açıklanan transferler arasında en pahalı 11'in kale mevkisinde Atletico Madrid'in Benfica'dan transfer ettiği 21 yaşındaki Jan Oblak bulunuyor. Chelsea'den kiralık olarak Madrid ekibinde oynayan Courtouis'in Chelsea'ye geri dönmesiyle; Oblak 16 milyon Euro'ya La Liga'nın son şampiyonuna transfer oldu.

        2

        SAĞ BEK: CALUM CHAMBERS - 20 MİLYON 200 BİN EURO (ARSENAL)
        Yıllarca Arsenal'in sağ bek mevkisinde görev yapan Bacary Sagna'nın Manchester City'e transfer olmasının ardından Arsene Wenger bu mevkiye geçtiğimiz yıl Premier Lig'in flaş takımı olan Southampton'ın sağ beki Calum Chambers'ı yüksek bir bonservis bedeliyle satın aldı. Ancak aynı mevkiye Newcastle'dan transfer edilen Debuchy, Wenger'in ilk tercihi olacaktır.

        3

        STOPER: DEJAN LOVREN - 25 MİLYON 300 BİN EURO (LIVERPOOL)
        Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Liverpool, defansın ortası için Southampton'dan Lovren'i 25 milyon 300 bin Euro'ya kadroya kattı. Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele edecek olan Kırmızılar, savunma hattına 25 yaşındaki savunmacıyı eklemiş oldu.

        4

        STOPER: DAVID LUIZ - 49 MİLYON 500 BİN EURO (PSG)
        Benfica'dan Chelsea'ye transfer olan ve gösterdiği performansla dünyanın sayılı savunma oyuncuları arasına giren David Luiz bir defans oyuncusu için ödenen en yüksek bonservis bedeliyle Paris Saint-Germain'e transfer oldu. Chelsea için, Luiz'in ayrılması büyük bir kayıp olarak nitelense de Mourinho, Brezilyalı oyuncunun kendisinin ilk tercihi olmadığı için sıkıntı olmayacağını açıkladı.

        5

        SOL BEK: LUKE SHAW - 37 MİLYON 500 BİN EURO (MANCHESTER UNITED)
        Hezimet dolu bir sezonun ardından takımın başına Louis van Gaal'i getiren Manchester United, yıllarca Patrice Evra'nın oynadığı mevkiye Southampton'dan Luke Shaw'ı 37,5 milyon Euro'ya transfer etti. 19 yaşındaki futbolcu en önemli yıldız adaylarından biri olarak gösteriliyor.

        6

        ORTA SAHA: TONI KROOS - 30 MİLYON EURO (REAL MADRID)
        Bayern Münih'te gösterdiği performansla takımın en önemli oyuncuları arasına giren Kroos, Real Madrid'in yolunu tuttu. Mesut ve Khedira ile Alman ekolüne de yönelen Madrid ekibinin son Alman'ı Kroos oldu.

        7

        ORTA SAHA: ANDER HERRERA - 36 MİLYON EURO (MANCHESTER UNITED)
        Son yıllarda kadrosundaki oyuncuları parlatmasıyla ünlenen Bask ekibi Athletic Bilbao'nun önemli oyuncularından olan Ander Herrera bu yıl kadrosunda revizyona giden Manchester United'ın yolunu tuttu. Bilbao 25 yaşındaki oyuncuyu 2011 yılında Zaragoza'dan 7,5 milyon Euro'ya transfer etmişti.

        8

        ORTA SAHA: JAMES RODRIGUEZ - 80 MİLYON EURO (REAL MADRID)
        Geçtiğimiz sezon başında Porto'dan Monaco'ya 45 milyon Euro'ya transfer olan James, 2014 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla 80 milyon Euro'ya Real Madrid'e transfer oldu. Yıldız oyuncu burada Bale ve Ronaldo ile korkutucu bir hücum gücüne katılmış oldu.

        9

        FORVET: ALEXIS SANCHEZ - 37 MİLYON 800 BİN EURO (ARSENAL)
        Patlamayı Serie A ekiplerinden Udinese'de yapan ve 2011 yılında 26 milyon Euro'ya Barcelona'ya transfer olan Şilili yıldız Premier Lig'de gelecek sezona çok ciddi hazırlanan Arsenal'e 37,80 milyon Euro'ya transfer oldu. Sanchez Londra ekibinin Mesut ile birlikte en önemli hücum gücü olacak.

        10

        FORVET: DIEGO COSTA - 38 MİLYON EURO (CHELSEA)
        Falcao'nun Monaco'ya satılmasının ardından gösterdiği performansla Atletico Madrid'de kariyerinin zirvesine çıkan Costa, Chelsea'ye transfer oldu. Costa geçtiğimiz sezon takımının La Liga şampiyonluğunda ve Şampiyonlar Ligi finaline yükselmesinde en büyük pay sahibi olan oyuncuların başında geliyordu.

        11

        FORVET: LUIS SUAREZ - 81 MİLYON EURO (BARCELONA)
        Oynadığı futbol ve saha içindeki skandallarıyla ünlü olan Luis Suarez, Dünya Kupası'nda Chielli'niyi ısırmasından dolayı 4 ay ceza almasına rağmen Liverpool'dan Barcelona'ya 81 milyon Euro'ya transfer oldu. İddialara göre Suarez'in cezası bonservis bedelini etkilediği yönünde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ