Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Sporting - Beşiktaş yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        ALİ GÜLTİKEN: Elbette Batshuayi ve Pjanic'in olmaması, Alex'in form grafiğinin henüz kadroya katkı sağlayamaması, durumu olumsuz etkiliyor. Sahada olan Ghezzal ile Atiba'nın da henüz istenilen seviyelere gelememiş olması Beşiktaş adına işleri bozmuş görünüyor. Şampiyonlar Ligi önemli bir hedef, bütün takımlar ve oyuncular burada boy göstermek istiyor. Bu yüzden mücadele gücü çok yüksek oluyor. Fakat dün akşamki görüntü bu mücadelelerden çok uzaktaydı.

        2

        ALİ GÜLTİKEN: Hem skor olarak hem de oyun olarak Beşiktaş çok erken teslim oldu. Oyuncuların erken havlu attığı bu tür maçlarda söylenecek çok bir şey de kalmıyor. Ne sisteme bakabiliyorsunuz ne taktiğe ne de takım oyununa. Belli bir noktadan sonra maç oyuncular tarafından 'bitse de gitsek' noktasına geliyor. Bir şekilde ligi ve Şampiyonlar Ligi performanslarını farklı hale getirmek önemli. Çünkü bu girdap beraberinde lige de yansıyabilecek bir başarısızlık sürecini getirebilir.

        3

        TURGAY DEMİR: Şampiyonlar Ligi'ni bir yana bırakın, izlediğimiz en sıradan Avrupa maçında dahi takımlar bize göre ışık hızıyla oynuyor. Havamızdan mı, suyumuzdan mı bilmem, bizdeki yabancılar da ligimize adım atar atmaz ağır aksak paslaşmalara alışıyorlar. Topuk pasıyla üç kişiyi ekarte etme şansı olan bir oyuncumuz bunu yapmak yerine kendi etrafında dönüyor. Bir uzun topla arkadaşını pozisyona sokma şansı varken korkudan yanındakine veriyor topu... Sporting bile karşımızda Barça. Real ya da PSG gibi rahattı...

        4

        TURGAY DEMİR: Kendimizi kandırmayalım, 86 yabancıyla oynasak ligimizin ritmi değişmedikçe Avrupa'daki kaderimiz de değişmeyecektir. O nedenle yıllardır, köy takımları karşısında bile hüsranlar yaşadık. Tromsö, Östersunds, Karpaty Lviv, Valerenga, Videoton, Sigma Olomouc, Young Boys, Vardar… Daha saymaya gerek var mı? Adamlar futbol oynuyor, biz başka bir şey. Bütün hikaye bu. Öyleyse boş verelim Avrupa'yı dönelim ligimize, yiyelim birbirimiz! Hepimize afiyet olsun!

        5

        ATTİLA GÖKÇE: Beşiktaş kötü ve üzücü günler yaşıyor. Sorunlar öylesine kördüğüm ki eski bir şarkıdaki gibi “çözdükçe” dolaşıyor. Aradaki Galatasaray maçı “kurtarılmış” bir macera ama Beşiktaş’ın gerçeklerini örtmeye yetmiyor. Talihsizlik, herkesin yüzünü güldüren transfer mutluluklarıyla başlamış… Yeni yeni anlaşılıyor. Beşiktaş, çoğaldıkça azalıyor. Geçen yıl dayanışma içinde ve üstün form grafiği ile oynayıp ayakta kalan, son haftada şampiyonluğu averajla evine götüren takım, yeni katılanlarla zenginleşip derinleşti, güya…

        6

        ATTİLA GÖKÇE: Unuttuğumuz sakatlık hesapları ortaya çıktı. Uzun süren, tekrarlayan, sonrasında da bir türlü form tutmayan sakatlıklar. Takım o zenginleşen kadronun vaat ettiği oyunun yarısını bile oynayamıyor. Yakın geçmişte gruptan namağlup çıkma başarısı gösteren Beşiktaş, bugün sıfır çekme noktasında tek puan alabilmiş değil. Tek puan alabilme umudu da yok. Sakatlık ve form düşüklüğünün ötesinde Beşiktaş’ı bu hale getiren hangi nedenler var, bilmiyoruz. Üzülüyoruz.

        7

        SİNAN VARDAR: Güzel dileklerle başladığımız Şampiyonlar Ligi maçından daha yenilgiyle ayrıldık. Beşiktaş bu kadar kötü bir sınav vermemeliydi. Gece gece moralim bozuldu, keyfim kaçtı. Dünkü futbol Beşiktaş'a yakışmadı. Öncelikle eleştirilerim teknik direktör Sergen Yalçın'a... Sergen Hoca; Atiba, Josef ve Mehmet Topal'la 3 ön libero ile sahaya çıkması 'Buradan 1 puan çıkaralım' düşüncesindeydi ama bu çok yanlıştı.

        8

        SİNAN VARDAR: Sevgili Hocam; Necip sağda değil, stoperde oynar. Lütfen Welinton'u unutalım artık! Serdar çıksın oynasın; varsın o hatalar yapsın, razıyız. Ghezzal ve sonradan oyuna giren Alex dün yine hayal kırıklıklarıydı. Geçen sezonki Ghezzal'den eser yok. Alex ise kesinlikle bu takımın 10 numarası değil. Kenan ise istekli ama yetersizdi. Larin oyunda kaldığı süre içinde takımın en iyisiydi. Dünkü 90 dakikada Ersin goller yemesine rağmen kötüydü diyemem. Zaman zaman bir ara stoper gibi oynadı ve rakip takımın 4-5 pozisyonunu engelledi.

        9

        OKTAY DERELİOĞLU: Beşiktaş dün son derece yanlış bir oyun anlayışı ile çıktı. Topu tamamen Sporting'e bırakan Siyah-Beyazlılar rakibine hiçbir şekilde karşılık veremedi. Beşiktaş'a bu oyun anlayışı hiç yakışmadı. Rakibe baskı yapamayan, birinci ve ikinci bölgeden topu çıkarmakta zorlanan bir Beşiktaş vardı sahada. Beşiktaş'ın Avrupa'da son dönemdeki performansı kulübün DNA'sına uymuyor. Herkes formanın ağırlığını bilmeli ve buna göre hareket etmeli. Bahanelerin arkasına sığınılmadan herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli ve gereken dersleri çıkarmalı.

        10

        BİLAL MEŞE: Dedik ya, siz ne yaparsanız yapın, evdeki hesap, bazen Avrupa’ya uymuyor maalesef! Beşiktaş’ın Devler Ligi ile ilgili hesapları hiç tutmadığı gibi, aldığı sonuçlarla da hayal kırıklığı yarattı, dört maçta sıfır puan çekti! Yönetim ve teknik kadro sezon öncesinde özellikle dış transferde Devler Ligi’nde kalıcı olma adına nokta atışları yaparken, taraftarlarını da turlar geçme adına umutlandırmıştı. Gelin görün ki, hiç kimsenin aklının ucundan geçmeyen sakatlıklar Kartal’ın yakasını bir türlü bırakmadı!

        11

        BİLAL MEŞE: Bu oyunda sakatlıklar doğaldır, ancak Kartal’daki bu tablo soru işaretleriyle dolu! Bir takımda bu kadar çok mu üst üste sakatlık olur arkadaş! Ümraniye’de değiliz, uzağız, doktor hiç değiliz, ahkam kesemeyiz, ama sorgulanması gereken tuhaf bir durum var ortada! Evet, Kartal’ın Devler Ligi’nden hüzünlü bir şekilde iç hatlara dönüşü bu tabloda asla sürpriz değildir.

        12

        GÜNTEKİN ONAY: Sergen Yalçın, orta alanı Josef-Mehmet Topal-Atiba 3’lüsüyle kurup dirençli ve defansif bir orta alan kurgulamış ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Zaten sahaya inançsız bir şekilde çıkan Beşiktaş, ilk golden sonra maalesef “bitse de gitsek” psikolojisiyle çözüldü. Bireysel anlamda ayakta duran bir oyuncu göremedik Lizbon’da.

        13

        GÜNTEKİN ONAY: İşin acı tarafı Sporting fazla sıkmadan, terlemeden, efor sarf etmeden farka gitti. Sporting, Sarabia dışında yetenekli oyunculardan kurulu bir takım değil. Ancak bize oranla çok daha disiplinli oynuyorlar ve her ikili mücadelenin değerini biliyorlar. Ayrıca da hücum bölgesinde çok daha seriler. 2’nci yarıda Salih, Can ve Alex Teixeira girdikten sonra dengeyi bulan Beşiktaş, rakip kalede pozisyon da buldu. Uzun lafın kısası Şampiyonlar Ligi serüveni Beşiktaş için ne yazık ki tam bir kabusa dönüştü.

        14

        SERDAR SARIDAĞ: Maalesef olmadı. Sadece dün gece değil. Şampiyonlar Ligi’nin ilk gününden beri bir türlü olmadı. Beşiktaş, bir türlü o ilk golü bulamadı. Dört maç geçti o ilk gol gelmedi. İstanbul’daki Borussia Dortmund ve Sporting maçlarında iyi başlasa da o golü bir türlü bulamadı. Hadi Ajax deplasmanından takım sakatlıklardan dolayı İstanbul’da kalmıştı!. Hadi Lizbon’daki Sporting maçında rakip kendi evinde oynadı. Ama yine de dünkü maçın skoru böyle olmamalıydı. Beşiktaş hala sıfır puanda. Rakamla “0” puan.

        15

        HASAN SARIÇİÇEK: Ah Sergen Yalçın ah! Büyük düşün büyük oyna ama asla Beşiktaş’ı böyle harcama, yazık! Bu oyun, Çarkıfelek mi ki sürekli oyuncu değiştiriyorsun? Bu mu risksiz futbol? “Bu takım Şampiyonlar Ligi seviyesinde değil, böyle transfer politikası mı olur?” diye sorguladığımda bana öfkelenenler nerede? Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı dört maçı da kaybeder mi bir takım? İnsaf!

        16

        NİHAT KAHVECİ: Gruplar belli olduğunda Sergen hocanın açıklamaları vardı. Sergen hoca biz eşleştiğimiz takımlardan çok gerideyiz dedi, atletizm, koşu mesafesi olarak dedi. Bu net bir şekilde ortaya çıktı. Oyun olarak geride olabilirsin, teknik taktik olarak olabilirsin ama kötü koşmayı hak etmiyorsun. Özellikle Atiba, Mehmet Topal gibi oyuncular sahadayken. Kenan, Necip, Welinton, Rıdvan da genelde koşarak mücadele ederek oynayan oyuncular ama kötü mücadele eden bir Beşiktaş'ı görmek bence çok daha acı verici. Beşiktaş fizik olarak da kötü.

        17

        SİNAN ENGİN: Bir şey net ortaya çıktı, seyrettikçe takımları Beşiktaş'ın grubun en zayıf takımı olduğu görüldü. Oyuncu kalitesi olarak, kağıt üzerinde üst düzey olarak görünen oyuncular da oynamayınca malesef Avrupa arenasına çıkınca hüsrana uğradık diyebiliriz. Grup sonuncusu olarak Avrupa'ya veda etti Beşiktaş. Grubun en zor maçları da son 2 maçı olacak. Acı bir hüsranla bitti Avrupa macerası.

        18

        SİNAN ENGİN: Bu kadarını hiç beklemiyorduk. Beşiktaş geçmişte bu tip takımları yenmişti demiştik, içeride özellikle. Büyük hayal kırıklığı yaşadım, şoktayım. Sergen de aynı şekilde şokta, o da tahmin etmiyordu. Çok üst düzey oyuncuları var elinde. Ghezzal, Batshuayi'ler vs. Avrupa'ya çıkınca demek farklı oluyor işler.

        19

        MEHMET DEMİRKOL: Miralem Pjanic takıma dahil olduğundan buyana Beşiktaş onsuz bir oyun kuramıyor. Takıma dahil olduğu andan itibaren kendisine geniş bir alan açtı ve sağladığı konforla takımı kendisine bağımlı yaptı. Özellikle de Ghezzal’ı. Onsuz hiçbir şey doğru gitmiyor. Topu nasıl kullanacağını bilmiyor. Sanırım sağlam bir savunma ve kenardan hızlı çıkışlar hedeflendi ama bunlar olmadı. Sonuç vermeyen bir rakip analizi, biriken sakatlıklar, fikstürde yıpranan ve formsuz oyuncular, seçilen plan/kurgu birleşince bu skor ne sürpriz ne de çok kötü.

        20

        FATİH DOĞAN: Sergen hoca orta sahayı Mehmet Topal, Josef ve Atiba ile kurunca daha kontrollü ve sağlam oynayacağını düşünmüştüm. Ancak hiç öyle olmadı. Takım sahada defansif yönü güçlü oyuncularla önde açık oynamaya kalktı. Paulinho, Sarabia, Pedro Goncalves başta bu iddialı oyunu affetmedi. Başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da herkesin payı vardır. Aslan payı da Sergen Yalçın'ındır. Bu saatten sonra yenilen gollerin hesabını sormak değil "Hoca söyle bu iyi takım neden oynamıyor?" sorusuna cevap bulmaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ