Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Tesla 11 bin otomobilini geri çağırdı - Teknoloji Haberleri

        İleri teknoloji otomobiller üreten ve her birinde akaryakıt yerine elektriği tercih eden Tesla, yine teknik bir sorun nedeniyle sattığı otomobilleri geri çağırmak zorunda kaldı. Bu firma tarafından yapılan ilk geri toplama çalışması olmayacak.

        2015 yılında emniyet kemerleri hatalı 90 bin adet Model S, 2016’da ise 2 bin 700 adet Model X üçüncü sıra koltuklarındaki sorunlar nedeniyle Tesla tarafından geri çağırılmıştı.

        Tesla, her iki otomobilde de kullandığı park freninde potansiyel bir sorun fark ettiği 2016 yılında 53.000 Model S ve X otomobili geri toplamıştı. Otomobillerdeki hataların ve potansiyel tehditleri herhangi bir trajediye gerek duymadan gideren Tesla, bu sefer on binlerce Model X’i farklı bir sebepten geri çağırıyor.

        REKLAM

        KABLOLAR TEHLİKE YARATIYOR

        Tesla, 28 Ekim 2016 – 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında satılan 11 bin Model X’i ikinci sıra katlanabilir koltuklarındaki potansiyel bir tehlikeyi önlemek için değiştirmek istiyor.

        Yapılan testlerde, sürücünün hemen arkasındaki koltuğa bağlı kötü yerleştirilmiş kabloların kaza esnasında ileriye fırladıkları anlaşıldı. Bugüne kadar hiçbir Model X sahibi böyle bir olay rapor etmemiş olmasına rağmen, Tesla işini şansa bırakmak istemiyor.

        10 DAKİKADA TAMİR EDECEK

        Tesla, satılan araçlardan yalnızca yüzde 3’ünün bu soruna sahip olduğunu tahmin ediyor. Firma, belirtilen tarihler arasında satılan alınan Model X’lerin sahiplerinden araçlarını servislere götürmelerini istedi. Tesla, teknisyenlerin sorunu 10 dakikada ortadan kaldıracaklarını açıkladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ