Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler TOKİ Halkbank başvuru ücret ödemesi nasıl yapılır? 2022 Halkbankası TOKİ ödeme planı belli oldu! Halkbank TOKİ başvuru ücreti ödeme ekranı - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi TOKİ projesinin detayları netlik kazandı. e- Devlet ile başvurusunu tamamlayanlar, Halkbank ile başvuru ücretinin nasıl ve nereden ödeneceğini araştırmaya başladı. Peki TOKİ başvuru ücreti Halkbank ödemesi nasıl ve nereden yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtı...

        2

        TOKİ TAKSİTLENDİRMESİ VE ÖDEME DETAYLARI!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Sosyal Konut Projesi Tanıtım Töreni’nde yaptığı konuşmada proje hakkında şu açıklamaları yaptı:

        “Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitler ile ve 240 ay vadeyle sahip olabilecektir. Aynı şekilde toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitler ile 240 ay vadeyle yapılabilecektir. İstanbul'da hane geliri 18 bin lira, diğer illerde 16 bin liranın altında olan herkes başvuruda bulunabilir”

        HALKBANK TOKİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

        Halkbank Toki ödemesi için şu adımları takip etmeniz yeterli;

        Nüfus cüzdanını alarak, projenin bulunduğu illerdeki yetkili banka şubelerinde "Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi" imzalanmalıdır.

        3

        Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "Hak Sahipliği" onaylananlar, yalnızca yetkili banka şubelerinden başvuru yapabilecektir.

        Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış (en az yüzde 40 engelli olduğunu gösteren sağlık heyet raporuna ait "Belge" ile başvuru yapabilecektir.

        18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına Engelli kategorisinden başvuru yapabilirler.

        4

        E-Devlet üzerinden başvuranlar kimlik kartı fotokopisi veya belgeyi sözleşme aşamasında ibraz edeceklerdir.

        Emekli vatandaşlar da Sosyal Güvenlik Kurumundan aldıkları emekli kimlik belgesi ya da emekli olduğunu gösteren "Belge" ile başvuru yapabilecektir. Vefat eden emeklinin de emekli olmayan eşi de başvuru yapabilmektedir. Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan kızları hariç tutulmaktadır.

        5

        TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

        TOKİ başvurusunu e devlet üzerinden gerçekleştiren vatandaşların başvurularının geçerli sayılabilmesi için kampanya için belirlenen başvuru ücretini yatırmaları gerekiyor. Gerek e-Devlet gerekse bankalardan yapılan başvuruların ardından vatandaşların telefonuna TOKİ tarafından bilgilendirme mesajı gönderiliyor.

        Kişi özel kamu bankalarından açılan hesaplara para yatırılması isteniyor. 500.00 TL tutarın yatırmanız gereken son tarih TOKİ tarafından size SMS ile bildiriliyor. TOKİ tarafından kendi adınıza açılan IBAN üzerinden ödeme otomatik olarak çekiliyor.

        6

        TOKİ TARAFINDAN GÖNDERİLEN ÖRNEK MESAJ

        "TOKİ konut başvurunuz alınmıştır. Sizin adınıza TOKİ başvurunuza istinaden Bankamızda açılan ... IBAN numaralı hesaba 500,00 TL tutarı en geç ... tarihine kadar yatırmanız gerekmektedir. Başvurunuza istinaden söz konusu tutar hesabınızdan çekilecektir. Başvurunuzun sonucunu E-Devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz. "

        Başvuru bedeli yatırıldıktan sonra TOKİ tarafından gönderilen mesaj ise şu şekilde:

        "TOKİ konut başvurunuzun başvuru bedeli tahsilatı tamamlanmıştır. Başvurunuzun sonucunu E-Devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz."

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ