Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Trabzonspor - Konyaspor maçı SONUCU ve DAKİKA DAKİKA ÖZETİ - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor ile Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında 2-2 berabere kaldı. Mücadelede iki kez penaltı kazanan bordo-mavililerin gollerini Bakasetas ve Trezeguet kaydederken Konyaspor'un golleri ise Mame Diouf'tan geldi. Öte yandan Konyaspor'un ikinci golüne Trabzonsporlu futbolcular uzun süre itiraz etti. Bordo-mavililerin 87. dakikada kazandığı penaltı ise öncesinde elle oynama olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

        Mücadelede perde 14. dakikada açıldı. Kazanılan penaltı vuruşunda Anastasios Bakasetas, Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

        Dakikalar 27'yi gösterdiğinde hakem Zorbay Küçük bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Bu kez topun başına geçen Trezeguet skoru 2-0'a getirdi.

        REKLAM
        MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        İlk yarının son anlarında Mame Biram Diouf harika bir gol attı. 45+8. dakika oynanırken topu rakibinden şık bir şekilde kurtaran tecrübeli golcü ceza sahası dışından sert şutla farkı da 1'e indirdi ve ilk yarının sonucunu belirledi.

        Konyaspor ikinci yarıya da hızlı başladı. Dakikalar 54'ü gösterirken ceza sahasında bir karambol yaşanırken Mame Biram Diouf kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Trabzonsporlu oyuncular bu golde elle oynama olduğu gerekçesiyle uzun süre itirazda bulundu.

        82. dakikada Konyaspor 10 kişi kaldı. 79. dakikada ilk sarı kartını gören Uche Ikpeazu 82'de ikinci sarı kartını gördü ve Konyaspor 10 kişi kaldı.

        87. dakikada Zorbay Küçük bir kez daha beyaz noktayı gösterdi ve Trabzonspor penaltı kazandı. VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu incelemeye giden Küçük, faulden önce elle oynama olduğu gerekçesiyle penaltı kararını iptal etti.

        REKLAM

        Kalan dakikalarda da skor değişmeyince mücadele 2-2'lik eşitlikle noktalandı. Trabzonspor 12. haftayı 22, Konyaspor ise 21 puanla noktaladı.

        Yenilmezlik serisini altı maça çıkaran Trabzonspor, gelecek hafta Ankaragücü'ne konuk olacak. Gelecek hafta deplasmanda Kayserispor'la karşılaşacak olan Konyaspor'un ise galibiyet hasreti beş maça çıktı.

        SERİ 31 MAÇA ÇIKTI

        Trabzonspor'un, ligde iç sahada yenilmezlik serisi 31 maça çıktı.

        Bordo-mavililer, en son 8 Mart 2021'de Alanyaspor'a 3-1 kaybettiği 29. hafta maçından sonra sahasında 608 günlük sürede hiç yenilmedi.

        Trabzonspor, iç sahadaki son 31 karşılaşmasında 19 galibiyet, 12 beraberlik elde etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ