Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye - Cebelitarık yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: TFF, risk almadı ama o takım üzerindeki negatif enerji Karadağ maçına da Hollanda felaketine de yansıdı. Hollanda sonrası Kuntz'un gelişi ile hiç olmazsa yara sarıldı. Negatif enerji ortadan kalktı. 97. dakikada attığımız penaltı golü ile Letonya'yı yenince hava pozitife döndü. İşte bu pozitif enerji Cebelitarık karşısında 6-0 kazanmamızı değil belki ama Norveç'in evinde Letonya'ya takılmasına neden olmuş olabilir.

        2

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Ellerimizle verdiğimiz avantaj direksiyonu yeniden elimizde. Salı günü Norveç, Hollanda'yı asla yenemez. Biz de Karadağ'da yenilmemek bile bizi 2. yapabilir. Gel de Karadağ maçındaki o saçma baraj hatası yüzünden yenilen gole yanma. O maçtan kaybedilen 2 puan yazsak bugün 2.liği neredeyse garantilemiştik.

        3

        İBRAHİM YILDIZ: Dünya Kupası eleme maçlarında yaşadığımız inişli-çıkışlı grafiğimiz mutlu sonla bitti. Cebelitarık maçını farklı kazanarak yaşadığımız büyük sevinçle gururlandık. Norveç’in sürpriz diyebileceğimiz golsüz biten maçla umutlu bir bekleyişe geçtik.

        4

        BİLAL MEŞE: Dedik ya, bu oyunda her zaman evdeki hesap, maalesef çarşıya uymuyor! Hiç aklınıza gelir miydi, Letonya ve Karadağ’a puan kaybedeceğimiz? O kayıplar bizi bu hale düşürdü! Yani nehir de değil, çayda boğulduk, çayda! Şu sıralarda elde kalem, hesaplar yapıyoruz.

        5

        BİLAL MEŞE: Demem o ki, kendi göbeğimizi daha önceden kesebilirdik, beceremedik, başkalarından yardım bekler hale gelmiştik. Şimdi sonuna kadar bu şansımızı kovalayacağız. Kaldı ki bu ekip, zor günlerin takımıdır. Bu özellik genlerimizde var, bunu dün bir kez daha kanıtladılar bize...

        6

        GÜRCAN BİLGİÇ: Değişiklerin skora %100 yansıdığını görmek, kolay rakibin iyi analiz edilmesi anlamına geldi. Sinir bozan, inatçı bir takıma karşı oynuyorduk. Ne kadar "kolay" derseniz, size o kadar "zorluk" çıkartacak oyuncular. Taktik disiplin dediğimiz nokta burada ortaya çıktı. Korner atışları haricinde top hep yerde kaldı. Bu noktada pas yerine şut tercih edenler veya orta isabetinin düşüklüğü, tecrübe eksikliğinin, gerilimin getirdiği aceleciliğin yarattığı sıkıntılardı.

        7

        GÜRCAN BİLGİÇ: Artı 10'a çıkan averaj ile Letonya ile berabere kalan Norveç'in önüne geçtik, puanları eşitledik. Son maçlar öncesinde ipler yeniden elimizde. Karadağ'ı yendiğimizde play off kapısını açıyoruz. Yeniden diriliyoruz...

        8

        SERDAR SARIDAĞ: 2022 Dünya Kupası yolunda sadece kalan maçların kazanılması değil, atılacak olan gollerin bile hesabının kitabının yapıldığı grubumuzda, Cebelitarık maçını dev kazançla kapattık.

        9

        SERDAR SARIDAĞ: Dün gece Hollanda karşısındaki mağlubiyetimiz ile Norveç karşısında alınan beraberliğin telafisi için değil, evimizdeki Letonya ve Karadağ maçındaki kayıpların telafisi için oynadık. Sadece bu maçı kazanmak yetmiyor. Önümüzde çok zorlu bir labirent var. O labirentten çıkabilecek miyiz bunu hep birlikte göreceğiz.

        10

        TURGAY DEMİR: O ilk gol biraz daha gecikse, yanlış oyuncu tercihlerimiz nedeniyle şu maçta bile gerim gerim gerilebilirdik. Çok şükür öyle olmadı, farklı kazandık… İş averaja kalır, kalmaz bilinmez ama kalırsa en azından tedbirimizi aldık. Bugün için görev tamam, darısı Salı oynayacağımız Karadağ maçına…

        11

        LEVENT TÜZEMEN: Milli Takım farklı kazanmak için baskının her türlüsünü yaptı. Kalemize ayak bile basmayan Cebelitarıklı oyuncular savunmada etten duvar oluşturdu. Bu duvarı Kerem'in becerisi sonucu attığı golle aştık. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra rakibin kalesinde gol için adeta kamp kurduk.

        12

        LEVENT TÜZEMEN: Norveç'in berabere kalması sonucu Milli Takım'a play-off kapısı açıldı. Umutlarımızı Letonya'da son dakika kazanarak yeşertmiştik. O Letonya Norveç'e çelme takarak bizi sevindirdi. Teşekkürler Letonya.

        13

        İLKER YAĞCIOĞLU: Dün gece sahaya çıkan ilk 11'imizin yaş ortalaması 24.5'tu. İkinci devreye başlarken yapılan değişikliklerle yaş ortalaması 23.18'e düştü. Şöyle düşünelim Burak Yılmaz'ın son zamanları olduğu için Burak'ın bu takımdan çıkıp yerine Abdülkadir Ömür'ün dahil olduğunu düşünürsek yaş ortalamamız 22'lere düşüyor. Yani yepyeni bir büyük beklenti içinde olduğumuz bir nesille karşı karşıyayız.

        14

        İLKER YAĞCIOĞLU: Bu çocukların da bir tek sabra ihtiyacı var. Umarım onu da gösteririz. Maça gelecek olursak, kazanacağımız zaten belliydi. Gözümüz maçta kulağımız Norveç maçındaydı. 6 farklı galibiyet sonrası Norveç'ten de beklediğimiz sonuç geldi ve Milli Takım ilk 2 için önemli bir adım attı.

        15

        ENGİN VEREL: Beşiktaş ve kadrosunda bulunan golcüler varken, Almanya liginde gol makineleri olmalarına rağmen neden 70'lerde oyuna alındılar. Bu tür maçlarda eğer farka gitmek istiyorsanız, gole yakın ve gol vuruşunu iyi yapan futbolculardan oluşan bir kadroyu çıkartmak bana göre daha doğru olurdu.

        16

        ENGİN VEREL: Örneğin Abdülkadir diye topla çabuk olan ve rakibi zorlayıcı, hatta penaltı bile yaptırabilecek bir özelliğe sahip bir futbolcuyu niye düşünülmedi merak ediyorum. Yavaş yavaş emekliye ayrılması gereken Burak Yılmaz'ın böyle bir maçta bile ofsayta düşmesini yadırgadım.

        17

        UĞUR MELEKE: Cebelitarık 32 bin nüfuslu, yani neredeyse Hakan’ın memleketi Bayburt’un şehir merkezi kadar insana ev sahipliği yapan bir ülke. 7 kilometrekare, yani yaklaşık bin futbol sahası kadar bir yüzölçümü var. FIFA sıralamasın da 198’inci konumdalar. St.Lucia, Montserrat, Makao gibilerin gerisinde son derece mütevazı bir futbol ülkesiydi dünkü rakibimiz.

        18

        UĞUR MELEKE: Elbette böyle bir maçın teknik analizini yapmak çok anlamlı değil. Ancak dün çok ihtiyacımız olan o farklı galibiyeti tutkulu ve disiplinli bir oyunla hanemize yazdırmamız önemli. Peş peşe olumsuz sonuçların ardından gelen Letonya ve Cebelitarık galibiyetleri, bizi salı akşamı Karadağ deplasmanına ciddi bir umut ve heyecanla götürüyor.

        19

        REHA KAPSAL: Keşke gönül isterdi ki bu turnuvada özellikle öndeyken 4 puan kaybettiğimiz Letonya ve Karadağ'a da bu konsantrasyonla oynasaydık. O zaman bu hesaplara da gerek kalmayacaktı. Karadağ maçını da bu yakaladığımız bu pozitif havayla kazanacağımızdan şüphe yok. Tabii ki kulaklarımız Hollanda-Norveç maçında olacak.

        20

        FATİH DOĞAN: Toplam piyasa değeri 1 milyon Euro olan, içinde amatör futbolcular da barındıran Cebelitarık normalde averaj takımı… Ancak gollerden bağımsız yine iyi direndiler.Norveç, Letonya'yla 0-0 berabere kalınca artık son maçlar öncesinde ipler de bizim elimize geçti. Artık salı günü Karadağ'ı yenersek Katar yolu açılacak...

        21

        RIDVAN DİLMEN: Okyanusu geçmiştik, derede boğuluyorduk daha önce. Bundan sonra okyanusu geçtik, derede boğulmayalım. Letonya maçından önceki kara bulutlarımız gitti, masmavi bir gökyüzü geldi. Şenol Güneş hoca zamanında bir avantaj yakalamıştık, sonlara doğru zorlandık.Yeni bir hocayla, yeni bir ekiple işimizi yapmaya devam ediyoruz.

        22

        AYHAN AKMAN: Cebelitarık'ın seviyesi belli. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra bizim takımda bir ölü toprağı vardı. Bu tarz maçlarla mutlu olursun, ölü toprağını üstünden atarsın. Bu tip maçlar öz güven sağlar, bundan sonraki maçlar için de öz güven sağlar.

        23

        NİHAT KAHVECİ: Ben son zamanlarda bu kadar keyifli bir milli takım izlemedim. Özeti kaç dakika sürmüştür bilemem. Grup ikincisi olduk, ipleri elimize aldık artık. Skora bakmadan da tatmin olmamız lazım dedik. Ben tatmin oldum. Böyle oynayalım, istekli, hareketli. Bugünkü oyunun %60'ını Karadağ'a taşıyalım, kazanırız. Bastık, pozisyon bulduk, her şeyi yaptık. 4 4'lük oynadık biz bugün.

        24
        25
        26

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ