Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türkiye'yi vuran depremlerin ardından dünyadan destek

        Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler nedeniyle birçok ülke Türkiye'ye arama kurtarma personeli gönderdi.

         Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı ve yaralı sayısı son durum ne?
        Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı ve yaralı sayısı son durum ne? Haberi Görüntüle

        Deprem bölgesi için uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarmın ilan edilmesinin ardından arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülke Azerbaycan oldu.

        Arama kurtarma çalışmalarında 400'den fazla Azerbaycanlı personel görev alıyor.

        ABD'den de 161 kişilik arama kurtarma ekibini taşıyan uçağın İncirlik Hava Üssü'ne inmesi ve ekibin deprem bölgelerine geçerek çalışmalarına katılması bekleniyor.

        Meksika'dan 145 personel hareket ederken, El Salvador da 100'den fazla kişi göndereceğini belirtti.

        ABD'Lİ STK 10 MİLYON DOLARLIK YARDIM TOPLADI

        ABD'nin Florida eyaletindeki Küresel Güçlendirme Misyonu (GEM) adlı sivil toplum kuruluşu (STK), Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık yardım topladı.

        Miami merkezli sivil toplum kuruluşu GEM'in Türkiye'deki depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında, tıbbi gereçler, gıda maddeleri ve giyecek benzeri malzemeler toplandı.

        Yaklaşık 10 milyon dolarlık yardım paketleri, Türk Hava Yolları (THY) aracılığıyla yola çıkarıldı.

        GEM Danışma Kurulu Üyesi iş adamı Mubashir Kazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'deki Türk yetkililerle iletişim halinde olduklarını ve hazırlanan yardım paketlerinin en kısa sürede Türkiye'deki depremzedelere ulaştırılacağını söyledi.

        Pakistan kökenli girişimci Kazi, yardımların bir bölümünün Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin koordinasyonuyla Türkiye'ye gönderildiğini, 5-10 gün içerisinde tüm yardımları ulaştırmayı hedeflediklerini aktardı.

        AB SİVİL KORUMA MEKANİZMASI'NDAN 1200 GÖREVLİ

        REKLAM

        Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında şu ana kadar 30 arama kurtarma ekibi ve tıbbi ekip Türkiye'ye gönderildi veya gönderilecek. 19'u AB üyesi ülke ile Karadağ ve Arnavutluk dahil olmak üzere 21 Avrupa ülkesinden 1200 arama kurtarma görevlisine 79 arama kurtarma köpeğinin eşlik edeceği aktarıldı.

         Gaziantep'teki yıkım uydudan görüntülendi!
        Gaziantep'teki yıkım uydudan görüntülendi! Haberi Görüntüle

        İspanya, daha önce gönderdiği iki donanma gemisinin yanı sıra iki gemisinin daha yardım amaçlı İskenderun'a doğru yola çıktığını duyurdu.

        İngiltere Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Birleşik Krallık, 77 kişilik arama-kurtarma uzmanlarını, son teknoloji ekipmanlarını ve arama köpeklerini Türkiye'ye gönderdi." ifadeleri yer aldı.

        Yunanistan 21 itfaiyecinin, İspanya 90 kişilik profesyonel ekibin yola çıkacağını duyururken bazı Avrupa ülkelerinden gönderilen ekiplerin kişi sayısı ise şu şekilde:

        "Fransa 139, Avusturya 105, İsviçre 80, Malta 32, Bulgaristan 59, Kosova 30, Macaristan 101, Hırvatistan 40, Bosna Hersek 17, Sırbistan 27, Arnavutluk 53."

        NATO, İsveç ve Finlandiya da dahil olmak üzere 20'den fazla NATO müttefiki ve ortağından 1400'den fazla acil durum müdahale personelinin Türkiye'ye konuşlandığını açıkladı.

        HİNDİSTAN'DAN 'DOST OPERASYONU'

        Hindistan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplam 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde arama kurtarma çalışmaları için ilave insani yardım ve destek ekibi göndermeye hazır olduğunu bildirdi.

        "Dost Operasyonu" başlatan Hindistan, kurtarma çalışmalarında kullanılabilecek makineler, yardım malzemeleri, ilaçlar, diğer gerekli araç ve gereçlerin bulunduğu 4 uçağı halihazırda gönderdi.

        Hindistan Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) Genel Müdürü Atul Karwal, arama kurtarma çalışmaları için ilave ekiplerin hazırda bekletildiğini söyledi.

        Karwal, depremin büyük bir alanda geniş çaplı zarara yol açtığını belirtti.

        Kriz zamanında Türkiye'ye her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını kaydeden Karwal, deprem çalışmaları için bir ekibin daha kısa sürede yola çıkacağını dile getirdi.

        RUSYA'DAN ÇADIR, ISITICI, BATTANİYE YARDIMI

        Rusya'da yaşayan Türkler ve Ruslar, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenlere yardım için çalışma yürütüyor.

        Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yardım çalışması başlattı. Bunun ardından, ülkede yaşayan Türkler ve Ruslar, Büyükelçiliğe akın etti.

        Depremzedelere yardım için seferber olan başkent sakinleri, Büyükelçiliğe çadır, ısıtıcı, battaniye, kışlık giysiler, uyku tulumu, termos, taşınabilir şarj aletleri getiriyor.

        Bazı vatandaşlar da Rusya'daki Büyükelçiliğin açtığı banka hesaplarına para gönderiyor.

        ÇEKYA'DAN, MOLDOVA'DAN, POLONYA'DAN EKİPLER GELİYOR

        Rusya'dan 147, Moldova 55, Polonya 76, Çekya 68, Kazakistan 41 ve Gürcistan'dan 60 kişiden oluşan ekiplerin Türkiye'ye gönderildiği bilgisi paylaşılırken, Ukrayna'dan da 87 kişiden oluşan ekip yola çıktı.

        REKLAM

        Çin'den arama, kurtarma ve sağlık destek görevlilerinden oluşan 82 kişilik ekibin yanı sıra ülkenin arama kurtarma teşkilatı Ramunion'a bağlı 8 kişilik ekip ve özel eğitimli bir köpek yola çıktı.

        Venezuela, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun talimatıyla depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye 50 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi.

        İran 10, Japonya 18, Malezya 75, Hindistan ve Pakistan'dan 50'şer, Tayvan'dan 40 personel gönderilirken Güney Kore, yaklaşık 110 personel göndermeyi planladığını duyurdu.

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, depremden etkilenen kentlere 200 kişilik ekip gönderildiğini açıkladı.

        İsrail'in göndereceğini iki uçaktan biri, içindeki 167 kişilik asli ekip Adana'ya intikal ederken Lübnan 72, Libya 55 kişiden oluşan personel gönderdi.

        Bu ülkelerden gelen veya yola çıkan personele çok sayıda arama kurtarma köpeği de eşlik ediyor.

        Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle onlarca ülkeden Türkiye'ye taziye ve destek için telefon ve mesaj gelmişti.

         Can kaybı ve yaralı sayısı son durum
        Can kaybı ve yaralı sayısı son durum Haberi Görüntüle
         Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta
        Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta Haberi Görüntüle
         Bu görüntüler sadece bir şehirden! İşte Hatay'daki yıkım!
        Bu görüntüler sadece bir şehirden! İşte Hatay'daki yıkım! Haberi Görüntüle
         Yunan gazetesinden Türkiye'ye destek: Hepimiz Türküz
        Yunan gazetesinden Türkiye'ye destek: Hepimiz Türküz Haberi Görüntüle
         Depremin bebekleri! Enkaz bölgelerinden mucize haberleri geliyor
        Depremin bebekleri! Enkaz bölgelerinden mucize haberleri geliyor Haberi Görüntüle
         Depremden son görüntüler
        Depremden son görüntüler Haberi Görüntüle
         100'üncü saat geçti! Peş peşe mucizeler...
        100'üncü saat geçti! Peş peşe mucizeler... Haberi Görüntüle

        *Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ