Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SON DAKİKA! Tuzlaspor Galatasaray maçı ortalık savaş alanına döndü! İşte kavga görüntüleri! Fatih Terim Gökhan Çıra... - Futbol Haberleri
        1

        Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turuna yükseldi. Kupanın son şampiyonu Galatasaray, bu sezon 5. turda dahil olduğu organizasyonda TFF 2. Lig ekibi Tuzlaspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılı takım, sahasındaki ilk maçta 2-0 mağlup olduğu rakibiyle rövanş karşılaşmasını Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynadı.

        2

        Karşılaşmayı Yuto Nagatomo, Radamel Falcao, Sofiane Feghouli ve Younes Belhanda'nın golleriyle 4-0 kazanan Galatasaray, adını son 16 turuna yazdırdı.

        3

        AA'da yer alan habere göre karşılaşmanın bitiminden sonra soyunma odası tünelinin girişinde iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

        4

        Galatasaray kalecisi Fernando Muslera ile Tuzlaspor'un yedek oyuncularından Gökhan Çıra arasında başlayan gerginliğe iki takımın diğer futbolcuları da dahil oldu.

        5

        Takımların teknik heyetleri ile saha görevlilerinin sonlandırmakta zorlandığı gerginliğe polis ekipleri de müdahale etti.

        6

        Oyuncular, polis koridorunda soyunma odalarına doğru giderken, gerginliğin koridorlarda da devam ettiği öğrenildi.

        7

        MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

        İki takım oyuncuları ve teknik heyetleri de mücadele sonrasında açıklamalar yaptı. Tuzlaspor cephesi, Fernando Muslera'nın kendilerine küfür edip, futbolcuları Gökhan Çıra'ya vurduğunu iddia etti.

        8

        Galatasaray cephesi ise Muslera'nın kimseye vurmadığını ve hakaret etmediğini belirtti. Muslera, bu iddiayı dile getirenlerin ortaya görüntü koyması gerektiğini söylerken Selçuk İnan da Tuzlaspor teknik direktörü Gürses Kılıç'ın açıklamalarına karşı çıktı. Maç sonu yapılan açıklamalar ise şöyle:

        9

        GALATASARAY CEPHESİ

        FATİH TERİM: GALATASARAY GEREĞİNİ VE YAKIŞANI YAPAR

        "İlk maçtan sonra ikinci maçta rakibimizi biraz daha ciddiye aldık. Dolayısıyla bugün bize ne lazımsa onu aldık. Bize yakışanı yaptık, gereğini yaptık biz. Ciddiye aldığımız her maç bunu yapmamız gerek esasında. Maç başından beri ciddi oynadık, varyasyonlarımız, pozisyonlarımız var. Zaten ciddi oynayınca böyle oluyor."

        10

        "Gökhan Çıra'yı maç öncesinde bizim altyapımızdan yetiştiğini öğrendiğim için sordum. Bir de geçen hafta fıtık ameliyatı olmuş, hemen dönmüş. Kolay bir şey değil bu. Maçtan sonra biraz hareketlilik oldu, evet. Galatasaray takımı bir bütündür, saha içinde ve dışında, her yerde bir bütün gibi hareket eder. Galatasaray her yerde kendisine yakışanı yapar."

        11

        ABDURRAHİM ALBAYRAK: RAKİP FUTBOLCU DİRSEK ATMIŞ

        "Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Sahalarımızda görmek istemediğimiz şeyler. Devre arasında tünelde çıkarken bizim futbolcularımıza dirsek atan bir futbolcu olmuş. Biz onların başkanları ile dostça oturduk. Hiçbir şeyimiz yoktu. Neden çıktığını da anlamadık. Birden yukarıdan gittim, ayırmaya çalıştım. Söyleyecek fazla bir şey yok"

        12

        "Ciddi yaşandı ama önledik. Çok üzüldüm. İlk maçı biz Türk Telekom Stadyumu’nda oynadık. Rakibimizi tebrik ettik. Futbolcular kardeşçe ayrıldılar. Hatta şimdi soyunma odasında futbolcular forma değiştirdiler. Nasıl oldu, nasıl çıktı ben de hayret ettim. Yukarıda başkanlarla dostça, kardeşçe maç seyrettik"

        13

        SELÇUK İNAN: FUTBOL OYNUYORUZ, İNTİKAM ALMIYORUZ

        "Evet, kötü gidiyorduk ama nihayetinde biz Galatasaraylıyız ve bunun farkındayız. İlk maçtan belki dezavantajlı görünüyorduk ama istersek turu geçeceğimizi biliyorduk. İyi oynadığımız ve turu geçtiğimiz için mutluyum."

        14

        "Bugüne kadar saha dışı olaylarla gündeme gelmedik. Hele ben bunlarla hiç ilgilenmem. Ama Muslera'yla ilgili birkaç şey duydum, bunun için konuşmak istiyorum: Muslera öyle kimseye hakaret edecek birisi değil. Ben bunların konuşulmasını bile anlamıyorum"

        15

        "Ülkemizde birkaç kişinin yapmak istediği şeyler, camiaları karşı karşıya getiriyor. Birileri kötü şeyler söyleyebilir ama konuşulmaya değmeyecek şeyler bence. Biz ülke futbolunu nasıl ileri götürebiliriz, onu düşünmeliyiz. Anlatıldığı gibi bir şey olmadı"

        16

        "Çıktık, yendik. Hocaları da 'Paris'i yensinler' demiş. Biz futbol oynuyoruz burada, ortada intikam alacak bir durum yok. Bu güzel bir oyun. İnsanlar geldi, futbol izledi. Camialar büyük oyuncuları getirmeye çalışıyorlar. İntikam gibi şeyler gereksiz konular, bizim futbol konuşmamız lazım."

        17

        MUSLERA: BİRİ 'MUSLERA VURDU DİYORSA GÖRÜNTÜ KOYMASI LAZIM'

        "Benim küçüklüğümden futbola başladığımdan beri gördüğüm ilk şey saygı. Rakiplerime, yetiştiğim camialara ve tüm camialara karşı hep saygı gösterdim. Biliyorsunuz rakip takımdaki bir oyuncu hem de altyapımızdan yetişen bir oyuncu ilk maçtan sonra çok saygısız bir hareket yaptı, biliyorsunuz. Ben maçtan sonra o oyuncunun yanına gidip saygı göstermesi gerektiğini söyledim"

        18

        "Benim rakip tek direktörle hiçbir alakam yok, sosyal medyada dedikodular dolaşıyor olabilir ama ben sadece bir rakip oyuncuya gidip saygılı olması gerektiğini söyledim. Çünkü benim çocukluğumdan beri öğrendiğim en önemli şey bu. Ben herkese saygı göstermesi gerektiğini söylüyorum."

        19

        "Eğer birisi 'Muslera gitti, birisine vurdu' diyorsa görüntüsünü göstermesi gerekiyor. Ama gösteremez. Çünkü öyle bir görüntü yok. Zaten söylenen şey benim yapıma uygun bir olay da değil, benim karakterim buna müsaade etmez. Sonuçta sahada bizim dışımızda, bir sürü insan var, kadınlar var. Herkese saygılı olmak gerekiyor. Benim ona söylediğim tek şey saygılı olması gerektiğiydi."

        20

        TUZLASPOR CEPHESİ

        TEKNİK DİREKTÖR GÜRSES KILIÇ: GALATASARAY'IN İNTİKAM ALACAĞI KULÜP, PSG İDİ, REAL MADRID İDİ

        "Öncelikle Galatasaray'ı kutluyorum, 4-2 bitti. Biz amacımıza ulaştık, Galatasaray'ı kora kor oynayarak yendik. Galatasaray'ın bu kadroyla çıkacağı takım Real Madrid'dir, PSG'dir. 2. Lig'de oynayan Tuzlaspor'a karşı intikam duygusuyla hareket etmek yakışmadı. Bu bir intikam maçı değildir. Galatasaray'ın intikam alacağı takım Real Madrid'lerdir."

        21

        "Biz büyük iş başarmışız. Onları kenetledik ya bu da bize yeter. Söyleyecek başka şey yok!"

        22

        "Ben yan hakeme de söyledim, Muslera ikinci yarı durmadan kulübeye sin kaflı konuştu. Yan hakeme gösteriyorum, umurunda değil. 'Maç bitiyor' diyor. Sen işini yap, adam tahrik ediyor. Bizim paralarımızla, insanlarımızın paralarıyla, ülkemde bana küfür edecek, oyuncumuza saldıracak. Yok böyle bir şey! Yazıklar olsun! Bakalım bu oyunculara ceza verebilecekler mi? Tuzlaspor'u yenince kahraman mı oldular? Onların rakibi PSG'di, Madrid'di! Ne oldu!"

        23

        MUHAMMED AKARSLAN: GALATASARAY'A YAKIŞMADI

        "Galatasaray büyük bir camia. İlk maçın avantajını korumak istedik ama Galatasaray iyi başladı, iyi oynadı. Skordan daha önemli olan maç sonrasındaki olaylar. Galatasaray'da saygı duyduğum Muslera maçtan sonra kulübeye gelip ağza alınmayacak kelimeler kullanıyor, bir futbolcumuzun kafasına vuruyor. Bunlar Galatasaray camiasına yakışmıyor. Ben arkadaşlarımla gurur duyuyorum, kenetlendik"

        24

        "Maç içerisinde Galatasaray, 4-0 yaptıktan sonra kulübemize karşı hareket yapmaya başladı. Mücadele bitince de kulübeye doğru koşarak gelmeye başladı ve arkadaşımıza saldırmaya başladı. Biri arkadaşımıza kafa attı herhalde teknik heyetten biriydi, ismini bilmiyorum. yakışmadı yani."

        25

        GÖKHAN ÇIRA: FATİH TERİM, FUTBOLUN MAFYASI

        "(Kafasını göstererek) Bunu yapan Fatih Terim'in ekibinden birisi. Kel kafalı, zaten kafası yarılmıştı çıkarken görebilirsiniz. Muslera daha maç bitmeden 5 dakika kala yedek kulübesine laf atıyordu. Ben üzgün bir şekilde soyunma odasına gidiyordum. Geldi yanıma küfür falan etmeye başladı"

        26

        "Ben Galatasaray altyapısında oynadım ama benim orada neler yaşadığımı kimse bilemez. Benim orada birçok arkadaşım var. Ben bunu hiçbir zaman yansıtmadım. Galatasaray camiasına bir cephe aldım. Galatasaray'ı 2-0 yenmişim, ağlayayım mı? Az bile yapmışım"

        27

        "Allah'a şükür iyi ki böyle bir takımı tutmamışım. Sen Muslera'sın bana gelip küfür ediyorsun! Sen Fatih Terim İmparatorsun demi"

        28

        "Biz ne büyük bir kulüpmüşüz ki Fatih Terim'i bu denli maça odaklamışız. Biz ne büyük kulüpmüşüz ki yöneticisi, futbolcusu bana küfür edip, kafa atıp Fatih Terim'in gerçi kendi de futbolun mafyası olduğu için bir şey demiyorum ona. Kendisi yardımcı hocama gelip 'Gökhan Çıra sen misin' demesi..."

        29

        "Gökhan Çıra benim, nerede olduğum her zaman belli! Biz o kadar büyük bir kulüpmüşüz ki Galatasaray'ın Süper Lig'de, Real Madrid'e karşı çıktığı kadrodan bir kişi eksik"

        30

        "Şunu söylemek istiyorum ki Galatasaray'ın rakibi asla Tuzlaspor değil. Real Madrid, PSG, Club Brugge... Eğer büyüklüğü göstermek istiyorsanız, o gruptan çıkarak gösterecektiniz. Bizi de Türkiye'yi de rezil etmeyecektiniz"

        31

        "Muslera gelip bana küfrediyorsa benim için karakterli bir futbolcu değildir. İyi bir kaleci olabilir. Gelip anama küfür ediyorsa..."

        32

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ