Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ümraniyespor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları: Jorge Jesus'a Arda Güler eleştirisi: Arda bugün oynasaydı... - FB haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: Jorge Jesus 68 yaşında. 33 yıldır teknik direktörlük yapıyor. 16 farklı takımda 958 resmi maça çıkmış. Kariyerinde bir Libertadores şampiyonluğu, bir Kıtalararası Kupa, iki de Avrupa Ligi finali var. Teknik adamlık kariyerinde Barcelona’yla 6, Bayern’le, Juventus’la, Manchester United’la ve Real Madrid’le ikişer kez karşılaşmış. Ama muhtemelen hocalık kariyeri bittiğinde dahi Ümraniyespor takımını ve Recep Uçar ismini unutmayacak!

        2

        ERMAN TOROĞLU: Fenerbahçe zaten tuhaf rakiplere karşı maçlar kaybetti. Ama şu da bir gerçek; bu teknik adamın enteresan bir şekilde Arda Güler ile psikolojik mücadelesi var. Bu kadroda Arda ayarında iyi ve doğru top kullanacak başka bir orta sahası yok. Jesus, yorum yaparken tuhaf cevaplar vermeye başladı. Galatasaray daha evvel oynayınca Jesus da paniğe kapılmaya başladı.

        3

        ŞANSAL BÜYÜKA: Fenerbahçe adına bu iş böyle yürümez… Sezon başındaki “güçlü oyun - hızlı hücum- her alanda baskı” asla yok… O zaman kalitenin devreye girmesi lazım, o da Fenerbahçe kadrosunda yok… Bir Arda Güler var onun da Jesus‘u aşma şansı yok… Bu futbolla, bu anlayışla zor dostum zor...

        4

        ERCAN GÜVEN: Ümraniyespor kendi kalesine gol atıp VAR onaylayınca ve Ümraniyespor’un son saniye golü VAR tarafından sayılmayınca üç puanı Fenerbahçe aldı. Milli piyango gibi! Hak etti mi? Hayır. Haftanın çekirge misali sıçrayanıdır Fenerbahçe!

        5

        AHMET ÇAKAR: Ümraniyespor'un attığı beraberlik golünün iptali doğru karar. Çünkü Batshuayi'yi çektiler. Ama dramatik soru şu; bu soruyu VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu'na da soruyorum. İptal ettiğiniz bu golden birkaç dakika önce F.Bahçe'nin golü öncesi Geraldo'ya yapılan açık faulü niye görmediniz? Ya da görmek istemediniz. Bunun adı utanmazlıktır. Bunun adı aymazlıktır.

        6

        RIDVAN DİLMEN: Jesus'un Arda'yı kupada 65 dakika oynatması 'Şu an bu kadar oynayabilir' diye insanlara göstermek istemesi. Hatta yine kupa maçının son anlarında Valencia'yı yanına çekip tabletten bir şeyler anlatması da benim gibi 'Valencia ile Jesus'un arası bozuk' diyenlere 'Aramız iyi' mesajını vermekti. Çok zeki bir adam Jesus.

        7

        NİHAT KAHVECİ: 2022'nin en iyi robotu Ferdi yine sahanın her yerine koştu. Ayağının basmadığı coğrafi bölge kalmadı. Ferdi gibi 4-5 oyuncu lazım her takıma. İstikrar, istek arzu bunlar önemli şeyler. Fenerbahçe'de bu coşkuyu göremiyorum.

        8

        SİNAN ENGİN: Arda bugün oynasaydı bu maçı daha erken çevirirdi. Sertleşmiyor da oyun, orada şahane oynardı. Megalomanlığı bırak Jesus. Senin takımın uçup kaçmıyor. Stoperlerine bir bak. Senin futbolcuların ağır. Ümraniyespor sana bu takımıyla böyle goller atıyorsa kaza geliyorum diyor demektir. Arda Güler eğer Şenol Güneş veya Okan Buruk'un elinde olsa, banko 11 oynardı.

        9

        NECATİ ATEŞ: İrfan Can'ın aklı sahada değildi. Bu kadar çok aklının çizgide kalması, dribling yapıp beklemesi ve bir türlü içeri girmemesini anlamadım. Fenerbahçe'nin form düşüklüğü aynı taktik, aynı değişiklikler, aynı oyun nedeniyle sorun yaşıyor. Fenerbahçe 30 maçtır aynı şeyi oynuyor. Rakipleri artık çok fazla önlem alıyor. Jesus'un da ısrarından vazgeçip farklı birşeyler denemesi gerekiyor.

        10

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Arda Güler konusundaki net inadı, Emre Mor'u futbolcu zannetmesi neyse de her şeyin başında kimliğinden, inancından vazgeçti. Bildiği, sevdiği; kendisinin de sevilmesine neden olan futboldan vazgeçti. "Bu takıma ne oldu?" soruları peş peşe geldi. Oyuncuların bir kısmı hocayı yiyor desek, Vitor dönemi kadar görünen bir şey yok.

        11

        Başkana kırıldı desek sahada işini yapma motivasyonu da mı kalmadı? Açıkçası ne olduğunu bilmiyorum ama bu şekilde trip yapacaksa işler hep kötüye gider. Tekrar edeyim Ali Koç-Jesus barışı sağlanmalı. Ya da başka sorun neyse o sorun çözülmeli.

        12

        İBRAHİM YILDIZ: Arda, İsmail, Zajc oynayanlardan daha mı kötü? Dağınık bir görüntü veren takımda çözüm üretecek bir tek isim var. O da Arda. Ne yazık ki, Arda kulübeye zincirlenmiş durumda. Jesus’un bu oyuncuyla ilgili bir inadı var gibi. Hiç kimse, Arda’nın oynayanlardan daha kötü olduğunu söyleyemez. Böyle olunca doğal olarak Jesus’un adaletli davranıp davranmadığı sorgulanıyor.

        13

        Fenerbahçe’de değişmeyen tek bir şey var. Aynı oyun, aynı taktik. Ve savunma arkasına atılan topların tehlikeli olduğu. Bu sorun bir türlü giderilemiyor. Fenerbahçe’nin kaliteli oyunculara ihtiyacı var. Tıpkı, Ferdi gibi. Ferdi, yine takımın en iyisiydi. Ofans-defans her yerde müthiş bir performans gösterdi. İki top çıkardı. Resmen takımı ipten aldı.

        14

        İlk yarı güzel oynayıp gol atamayan, Sarı-Lacivertliler ikinci yarı kötü oynamasına rağmen maçı kazandı. Orta hakem Abdülkadir Bitigen, yönetimi ile vasatın üzerine çıkamadı. Faullleri atladı. Çok yakın olduğu pozisyonlar da bile değerlendirme yanlışları yaptı. Bitigen’in şansı Fenerbahçe maçı kazandı. Yoksa, tartışmalı ve yanlış kararları çoktu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ