Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Ünlü isimlerden 'George Floyd' tepkisi - Magazin haberleri
        1

        ABD’nin Minneapolis eyaletinde dolandırıcılık suçuyla yakalanan bir kişi, kendisini gözaltına almaya çalışan polisler tarafından boğularak öldürüldü.

        ABD polisi dizi ile şüphelinin ensesine yaslayarak nefessiz bıraktı. Floyd'un, yerde defalarca "Lütfen, nefes alamıyorum, lütfen" şeklinde yalvardığı öğrenildi.

        Dünyaca ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla yaşanan olaya tepki gösterdi.

        2

        NAOMI CAMPBELL

        Kelimelerim tükendi. Ölen insanlarımıza üzülmekten bıktım ve yoruldum. Tacize uğrayanlar ve aşağılananlar olarak bu zorlu zamanlarda bir araya gelecebileceğimizi düşündüm ancak bu koronavirüs geniş çaplı ırkçılığı yaymış gibi görünüyor. Nerede bitiyor? Siyahım ve gurur duyuyorum.

        3

        OLIVIA WILDE

        Cinayetten sonra memurlar ölümü 'tıbbi bir sorun' olarak nitelendirdiler. Video açıkça yayınlanana ve onu boğduğunu gösterene kadar öyleydi, sonunda gerçeği gördük. Bu, polis şiddeti eylemlerinin hesap verebilirliğini önlemek için açık ve iğrenç bir örtbastı. Şimdi hemen adalet talep et.

        4

        BELLA HADID

        Huzur içinde uyu George Floyd. Bu bitmeli. Görüntüleri izlemek çok zor. Bunun hala yaşanıyor olduğunu düşünmek çok zor ama gerçek. Bu polis memuru iğrenç ve korkunç davranışlarından dolayı en yüksek cezayı almalı.

        5

        EVA LONGORIA

        Neden! Bu haberleri okuyunca hep kalbim acıyor. Ne zaman bitecek? Lütfen ülkemizin insanlığını yeniden kazanmasına yardım edelim. Korunmayı hak eden insanlarız hepimiz. Öldürülmeyi değil.

        6

        JESSICA ALBA

        Gözyaşları ve öfke... Bu durmak zorunda.