Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı Ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow'un paylaşımına kızından yanıt!
        1

        Ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow'un sosyal medya hesabından kızı Apple Martin ile paylaştığı kayak fotoğrafı, özel hayata müdahale tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

        2

        Paltrow'un kızı 14 yaşındaki Apple, annesinin fotoğraf paylaşımına şu yorumu yaptı: "Anne bunu daha önce konuşmuştuk. İznim olmadan benim fotoğrafımı paylaşmayacaktın."

        3

        Apple'ın bu serzenişine İngiliz oyuncu Paltrow ise "Ama suratın bile görünmüyor" yanıtı verdi.

        4

        Apple ile annesi Gwyneth Paltrow arasında geçen bu konuşma, Paltrow'un takipçileri arasında tartışma konusu oldu.

        5

        Ünlü oyuncunun takipçilerinin bir kısmı Gwyneth Paltrow'u desteklerken, diğer kısmı ise özel hayat ilkesi gereği Apple'ı desteklediler.

        6

        "Çocukların özeli önemlidir" diyen Çocuk Ergen Psikiyatristi Doç. Dr. Şaziye Senem Başgül, "Biz çocuklara her şeyden önce saygı duymalıyız, bu çok önemli. Kendisini savunamayan bir çocuğun izni olmadan onu deşifre eden, denize çıplak girdiği bir fotoğrafı, çok açık seçik bir fotoğrafı, o çocuğu rencide edecek bir fotoğrafı paylaşmak hakikaten o çocuğa yapılabilecek büyük bir saygısızlıktır" dedi.

        7

        Doç. Dr. Başgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendini ifade etmeyi beceren bir çocuğun da kendisine 'Senin bu fotoğrafını paylaşabilir miyim?' diye sormadan paylaşmak yine yanlıştır. Bir çocuğun doğum günü fotoğrafı, birlikte geçirdiğiniz güzel bir anın fotoğrafı elbet paylaşılabilir. Ama çocuğu rencide edecek, çok göz önüne çıkaracak bir fotoğrafı hele de izni olmadan paylaşmak bence çocuğa yapılabilecek en büyük saygısızlıktır ve duygusal bir istismardır beraberinde."

        8

        Doç. Dr. Başgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ünlü birinin çocuğunun fotoğrafının paylaşılması ise; bunun ünlü birinin çocuğu olmanın getirdiği sorumluluk ve yükümlülükle o çocuk adına hakikaten ağır bir yük olduğunu düşünüyorum. Ünlülerin bu konuda çok çok daha dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum."

        9
        25
        Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ