Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Vodafone Türkiye mali yarıyıl sonuçlarını açıkladı - Teknoloji Haberleri

        Vodafone Türkiye, Nisan - Eylül 2018 arası dönemi kapsayan 2018 - 2019 ilk yarıyıl sonuçlarını açıkladı. Buna göre Vodafone Türkiye’nin servis gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.6 artışla 5.2 milyar TL’ye ulaştı.

        2018 - 2019 mali yılının ilk yarısında Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ını (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.9 artışla 1.5 milyar TL’ye çıkartan şirketin Faiz ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FVÖK) ise yüzde 40.4 artış ile 720 milyon TL’ye yükseldi. 4.5G ve fiber altyapıya odaklanan Vodafone Türkiye’nin mali yarıyıl yatırımları da söz konusu dönemde 670 milyon TL olarak gerçekleşti.

        REKLAM

        Vodafone Türkiye'nin mobil abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 563 bin net abone artışı ile 23.7 milyona yükseldi. Şirketin, faturalı abone sayısı mali yılının ilk yarısında 12.8 milyona çıkarak toplam abone bazının yüzde 54’üne ulaştı. Vodafone’un 4.5G abone sayısı da mali yarıyıl sonu itibariyle 14 milyonu aştı.

        Vodafone Türkiye’nin sabit genişbant abone sayısı son 12 ayda 152 bin net abone artış ile ilk mali yarıyılda 775 bine ulaşırken, sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise aynı dönemde yüzde 29.6 arttı. Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı, 2018 - 2019 mali yılı ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61 arttı.

        'YATIRIMLARI SÜRDÜRECEĞİZ'

        Kurumsal segment servis gelirlerini mali yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12.2 artıran Vodafone Türkiye’nin CEO’su Colman Deegan, yarıyıl sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

        “4.5G ve fiber teknolojilere olan yatırımlarımıza devam ettik. Bu yatırımlarımız ve dijitalleşme yolunda attığımız adımlar ile güçlü bir mali yarıyılı geride bırakıyoruz. Vodafone olarak, Türkiye’nin potansiyeline olan inancımız ile yatırımlarımızı sürdüreceğimizin altını çizeriz.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ